Recovering & shopping =)

June 01, 2010

Previous entry..Jiha ada gitau yang Jiha demam n batuk kan.... hr Khamis n Jumaat mang paling dasat ya amat... hr Sabtu lega sket tu yang leh publish new entry... oh tp hr Ahad nye demam menyerang kembali... gi klinik lg cos ubat dah abes... doc dah tak bg makan ubat batuk sebab takut baby tido... la ni kene gi sedut gas pulak... pagi dan malam.... dpt 2 hari mc... mlm ni nak kene gi sedut lg... mintak2 lah cepat baik.... tak tahan tol tahan saket perut time batuk tu...

oh time hari Sabtu yang sihat jap tu.. sempat lah kuar ke Jusco jap ngan hubby... beli ape? beli baby cot wehuuu.. but unfortunately tilam2 baby yang dijual di situ semua tak menepati piawaian hubby ku.. alahai...tilam yang sedap sumer mahal2 lah yang.... more than rm250... mcm sayang lak utk tilam kecik gitu... tp hubby nye concern.. ayah ibu baby tido tilam sedap ribu riban.. anak nye kedekut nak beli yang rm50... jwb ibu dlm hati: ngeee ibu ayah kan dah tua sket..asek saket pinggang heheh... haih sogo ada sale tak eh... agak2nye dpt murah tak tilam yang sedap itu huhu.. since lom ada tilam, bedding set pon takle dipasang lg.. haih... next month ayah dpt bonus.. leh la beli tilam empuk tu utk baby ye... =)

td kirim my dad gi beli Amway Tropical Herbs: Post Natal Care.. alhamdulillah barang semua hampir lengkap dah..sket2 tu lepas bersalin pon leh beli lg kot.. and Jiha beli gak Amway Allano Hand & Body Lotion... parut2 jiha masa sekolah2 dulu akibat jatuh motor dan lain2 alhamdulillah hilang berkat guna Allano lotion ni.. mintak2 parut 'tanda cinta' pon boleh hilang eh..amin


Post Natal Care & Allano Lotion

oh sterilizer and warmer plus cooler bag set tu dah sampai.. sa
mpai minggu lepas lg, tp sebab demam.. tak larat nak belek2... ni baru pas belek hehehee... weehuuu i like =)


kecik aje cooler bag ni...alahai ada sape2 nak hadiahkan cooler bag yang besar sket tak hehe

sterlizer & warmer in the baby cot yang tak bertilam hehehe

p/s: ibu tak sihat.. tp Alhamdulillah baby sihat dlm tu... super kick hadiah die hari2 utk ibu hehehe..love u baby

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. ye ke allano tu leh ilangkn parut lame2? waa ini suda bagus..stretch marks mcm xhiang lgsung sapu bio oil ni..(hehe org x reti sbr cmni la..nk ilang cpt je) huhuu

    ReplyDelete
  2. wizza: so far bekas2 parut lama sumer takde.. tp kan mang kene rajin ... jiha maybe start pakai allano tu after bersalin nanti

    ReplyDelete
  3. jiha gi jusco mane?ade tak nampak bumblebee nye playpen yg skali ngn tilam tu?

    ReplyDelete
  4. jusco au2 aje cos dekat ngan umah.. kat situ ada brand sweet cherry je rasenye

    ReplyDelete
  5. jiha jiha,
    i enjoy reading yr mummy journey :D
    ape pon, take care yea .. minum plain water byk byk .. musim skang nieh panas sgt .

    luvs

    ReplyDelete
  6. boleh ilang yer parut klu pakai krim tu yer....blh try nih.

    ReplyDelete
  7. madi: hehehe likewise..lepas ni blog u mesti byk on wed prep.. pastu pregnancy journal lak ehheehe

    yatie: kalau rajin sapu InsyaAllah... tp strecth mark tak penah cube lg la... dulu lepas jatuh, cepat2 cuci darah and sapu krim tu... Alhamdulillah takde yang tgl parut

    ReplyDelete

Thanks Lovelies