Skip to main content

Recovering & shopping =)

Previous entry..Jiha ada gitau yang Jiha demam n batuk kan.... hr Khamis n Jumaat mang paling dasat ya amat... hr Sabtu lega sket tu yang leh publish new entry... oh tp hr Ahad nye demam menyerang kembali... gi klinik lg cos ubat dah abes... doc dah tak bg makan ubat batuk sebab takut baby tido... la ni kene gi sedut gas pulak... pagi dan malam.... dpt 2 hari mc... mlm ni nak kene gi sedut lg... mintak2 lah cepat baik.... tak tahan tol tahan saket perut time batuk tu...

oh time hari Sabtu yang sihat jap tu.. sempat lah kuar ke Jusco jap ngan hubby... beli ape? beli baby cot wehuuu.. but unfortunately tilam2 baby yang dijual di situ semua tak menepati piawaian hubby ku.. alahai...tilam yang sedap sumer mahal2 lah yang.... more than rm250... mcm sayang lak utk tilam kecik gitu... tp hubby nye concern.. ayah ibu baby tido tilam sedap ribu riban.. anak nye kedekut nak beli yang rm50... jwb ibu dlm hati: ngeee ibu ayah kan dah tua sket..asek saket pinggang heheh... haih sogo ada sale tak eh... agak2nye dpt murah tak tilam yang sedap itu huhu.. since lom ada tilam, bedding set pon takle dipasang lg.. haih... next month ayah dpt bonus.. leh la beli tilam empuk tu utk baby ye... =)

td kirim my dad gi beli Amway Tropical Herbs: Post Natal Care.. alhamdulillah barang semua hampir lengkap dah..sket2 tu lepas bersalin pon leh beli lg kot.. and Jiha beli gak Amway Allano Hand & Body Lotion... parut2 jiha masa sekolah2 dulu akibat jatuh motor dan lain2 alhamdulillah hilang berkat guna Allano lotion ni.. mintak2 parut 'tanda cinta' pon boleh hilang eh..amin


Post Natal Care & Allano Lotion

oh sterilizer and warmer plus cooler bag set tu dah sampai.. sa
mpai minggu lepas lg, tp sebab demam.. tak larat nak belek2... ni baru pas belek hehehee... weehuuu i like =)


kecik aje cooler bag ni...alahai ada sape2 nak hadiahkan cooler bag yang besar sket tak hehe

sterlizer & warmer in the baby cot yang tak bertilam hehehe

p/s: ibu tak sihat.. tp Alhamdulillah baby sihat dlm tu... super kick hadiah die hari2 utk ibu hehehe..love u baby

Comments

  1. ye ke allano tu leh ilangkn parut lame2? waa ini suda bagus..stretch marks mcm xhiang lgsung sapu bio oil ni..(hehe org x reti sbr cmni la..nk ilang cpt je) huhuu

    ReplyDelete
  2. wizza: so far bekas2 parut lama sumer takde.. tp kan mang kene rajin ... jiha maybe start pakai allano tu after bersalin nanti

    ReplyDelete
  3. jiha gi jusco mane?ade tak nampak bumblebee nye playpen yg skali ngn tilam tu?

    ReplyDelete
  4. jusco au2 aje cos dekat ngan umah.. kat situ ada brand sweet cherry je rasenye

    ReplyDelete
  5. jiha jiha,
    i enjoy reading yr mummy journey :D
    ape pon, take care yea .. minum plain water byk byk .. musim skang nieh panas sgt .

    luvs

    ReplyDelete
  6. boleh ilang yer parut klu pakai krim tu yer....blh try nih.

    ReplyDelete
  7. madi: hehehe likewise..lepas ni blog u mesti byk on wed prep.. pastu pregnancy journal lak ehheehe

    yatie: kalau rajin sapu InsyaAllah... tp strecth mark tak penah cube lg la... dulu lepas jatuh, cepat2 cuci darah and sapu krim tu... Alhamdulillah takde yang tgl parut

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…