Tentang due date!!

June 28, 2010

Memula sekali.... Jiha masih dirumah ye hehehe... blom bersalin lg.. saket tu kejap datang kejap tak.. mcm last week jugak...

Nak cerita tentang due date... haih....

Mase mula merancang pregnancy, mengagak2 tempoh waktu subur... last period and EDD.. Jiha mang berpandukan Pregnancy Calculator from babyCenter... and my cycle mang bukan mcm kebiasaan org lain which is 28days kan... mine was approx to 35 days.... so when key in all the info in the pregnancy calculator, my EDD will be on the 4th July... 28days cycle will result as in 26th June lah...

Ok... masa Jiha disahkan mengandung 8weeks, Jiha pon cerita la kat doc yang my cycle was bla bla and still the doc follow die nye chart yang pusing2 tu.. so 26th June it is...

mendaftar di KK pon sama, i told them about my cycle.. still they said EDD 26th June... rasenye dah consult to 4 diff doctors, and all said follow EDD 26th June..... after result scan pon yang Jiha penah tulis kat entri mana tak igt hehehe... die nampak baby mcm slightly smaller than my current week tp they still decide to follow the EDD

kalau ikut EDD 26th June ni, i dah overdue by 2days kan.... tp kalau EDD 4th July still lom lg... yang bimbang nye ... Jiha dah confuse dah ni... Jiha skang ni tgh pujuk diri kononnye my real EDD is on the 4th July... kalau baby nak kuar die kuar lah kan... ada masa seminggu lg....
tp kalau lah mang EDD nye 26th June... bahaya lah kan kalau overdue lama2.... hahaha korang confuse tak ngan explanation Jiha ni... confuse confuse camne nak put it in words hahahah

pape pon... Khamis ni ada check up kat KK and if sampai Ahad tak bersalin gak... induce lah kot Isnin nye tu which is 5th July.... ayayai... opsss Jiha buat jugak 'natural induced' tu ahakssss and hari2 gi Jusco Au2, berjalan ngan hebatnye... tp tu la... kdg2 bawah tu rasa sengal kadang i ok bertenaga.... sampai hubby kata kalau time i bertenaga tu... i tak mcm pregnant 40weeks tp mcm tak pregnant.... hyper hahaha..... oh ye... yang merungsingkan last whole week dah mc... minggu ni kalau tak bersalin gak camne... hr ni dah burn satu annual leave ku..... oh tidakkk...

p/s: opsss mang agak malas nak update blog kalau hubby is around hehehe...sorry ye buat kamu kamu risau.... been receiving phone calls/sms from gfs jugak hehehe... sorry sorry and i laf u all... nanti i update pasal baby lak bile die dh ready nak kuar ye... sementara tu i berfoya2 dulu dgn hubby so malas nak update blog for a while hehehe


LAGI ARTIKEL MENARIK

9 comments

  1. Pn Jiha..bila masa dah tiba..nanti baby kuar :D

    ReplyDelete
  2. hehehehhe... ingatkan dah deliver... xpe.. take ur time.. gi la bgurau senda dgn hubby dlu.. kang dlm pantang, dah ade baby..kurang dah nak jln2...jln lupe update ye kalo dah warded...short note pun xpe.. blh kami sume tlg doakan same.. heheheh..

    moga jiha n baby selamat.. Ameen..

    ReplyDelete
  3. ooo.faham2..patutlaa baby x mo kuar lagi..belum sampai masa upenyer..thot jiha diam sebab dah bersalin..hehhe

    ReplyDelete
  4. rilex....baby still nak menikmati keindahan alam rahim...fashya dulu pun lambat seminggu

    ReplyDelete
  5. xpe jiha.. tgu seminggu lagi..mesti jiha phm prasaan saya aritu hehe..da overdue..mnuggu time je..time ni rs lambat berjalan ;p

    sbr yek..da x lame tu..:)

    ReplyDelete
  6. saspen btul jiha, semlm bru igt nk msg, sbb menyepi je. igtkn dh deliver. saya doakn yg terbaik for both ibu and bby.

    luvs, Madi

    ReplyDelete
  7. i suke bc blog jiha...actually i pn tgh preggy now im 37 weeks n 4 days....my EDD 18/7/2010 ni...got more few days lg....
    I doakn Jiha akn selamat melahirkan nnt, jgn lupa update tau, really like ur blog :)

    ReplyDelete
  8. Mrs Nageb: hehehe menunggu ngan sabar =)

    anna: hehehe thanks

    yatie: nasib ada hubby.. die selalu pujuk suh sabar =)

    deena: hehhehe.. baby syok kat dlm kot hehe

    fashya: hehehe tu la kan... yang penting nanti die kuar sihat

    wizza: heheh tu la.. tak sabar tp semua dah di tentukan Nya... so kene la redha ngan sabar gak kan hehe

    madi: hehehe i'll text u if dah deliver k gf

    alin: thanks.. dah tak lama gak tu... take care dear

    ReplyDelete

Thanks Lovelies