Skip to main content

Alhamdulillah..syukran.... My Precious baby Aqeef Danial

Alhamdulillah.. syukur sgt2...

Name: Aqeef Danial Bin Mohd Hairus Izman
DOB: 14July2010
Time: 10.34am
Weight: 3.2kg
Length: 49cm

Oh tetapi tiada gambar lg... my baby sayang still in NICU... due to light meconia.. die termakan sket meconia tu... but he showing good progress..Alhamdulillah... doakan my baby cepat2 sihat ye...

p/s: banyak cerita nak dikongsi.. kenapa bersalin lambat sgt sedangkan my EDD kan 26June.. cerita perihal contraction, cerita teran meneran di labour room, cerita seeing my baby di NICU huhu... nanti lah ye.. skang ni tgh gigih mengepam susu for my precious Aqeef Danial supaya dia cepat sembuh...till then...

Comments

  1. salam. Hi Jiha :)

    Congrats on ur newborn baby! Sonoknya dah ada baby :') Btw baby Jiha lahir sama tarikh dengan my husband's birthday hehe..take care!

    ReplyDelete
  2. tahniah jiha n syabas sbb telah berjaya mengharungi saat2 melahirkan baby yg mmg sukar ....

    ReplyDelete
  3. wahh..finally..alhamdulillah, happy for u!!congrats anyway..mesti banyak yang nak diceritakan after all those things rite..take ur time..i'll be waiting..

    and to aqeef danial, cepat2 sehat yer sayang..auntie x sabar nak tengok u ni..muuaahhh

    ReplyDelete
  4. tahniah jiha..cepat2 upload gmbr aqeef.mesti comel mcm ibu dia.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah, congrats jiha!!! update gambar nanti okay?

    ReplyDelete
  6. congrates mama jiha..take care of urself n baby aqeef danial k..

    ReplyDelete
  7. jiha tahniah!! jgn lpe update ye:P

    jga dri baik2.. muahhh tuk baby aqeef

    ReplyDelete
  8. jiha tahniah!!. take a good care of urself n baby... harap baby aqeef cpt2 sihat..

    ReplyDelete
  9. Congratulations Jiha... SEnd my love to your baby...

    ReplyDelete
  10. congratsss jiha.. hope baby aqeef cepat sembuh ye.. x sbr nk tgk baby aqeef.. selamat mengepam :)

    ReplyDelete
  11. congrats jiha!finally dapat jumpe baby yg ditunggu2. hope baby aqeef cpt baik and boleh blk umah..hehe selamat menjadi ibu dan berpantang...

    ReplyDelete
  12. Alhamdulilaaaaaaaaahhhhh... syukur...

    utk jiha, slamat bpantang ye...pantang btol2 ye...

    utk baby aqeef, moga cpt sihat ye baby shayang....

    p/s: x sabar nak tgk jiha n baby aqeef....

    ReplyDelete
  13. congrats jiha... tk sabar nk tgk baby aqeef... hope u both in a good condition by now..

    marilah kita sama2 berpantang :)

    ReplyDelete
  14. tahniah jiha...tak sabar nk tgk gmbr baby.. arap2 baby cepat sembuh... aminnn ^-^

    ReplyDelete
  15. tahniah jiha...selamat sudah semuanya...

    dan saat ini sebenarnya,kita berkongsi sesuatu yang sama..:)

    ReplyDelete
  16. tahniah mama jiha!!!nnti aaniversary 1yr bole celebrate w ur baby kan..huhu..xsaba nk dgr cite

    ReplyDelete
  17. tahniah jiha..sedap nama baby..take care dear...

    ReplyDelete
  18. congrates jiha.im one of ur follower.cpt2 update cerita pasal aqeef daniel muncul ke dunia okay:)))

    ReplyDelete
  19. Congrats jiha...semoga selamat semuanya...selamat berpantang :)

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah.tak sabar nak tgk baby jiha

    ReplyDelete
  21. jiha dear.. congrats! penat cmn pn masa labor, lupa sume bl tgk bb kn? nway, hope u'll b a gud ibu to luvly bb aqeef.. pantang sungguh2 ek. shoohh away all those extra bulges!

    p/s: prasan x bb2 kita sume nma starts wth 'a'. adam, alif, aqeef.. wondering, amy plan nama pe gakny tok bb dia..

    ReplyDelete
  22. tahniah jiha...tak sabar mahu tengok anak awak....

    ReplyDelete
  23. jiha..ryna lambat tau..tp masih x lambat nak ckp tahniah dan tahniah..dan sabar nak tgk lil aqeel..mesti kiut cam mak dia tuh..hehe..

    syukurlah semuanya selamat..x sabar nak dgt citer..huhu..

    ReplyDelete
  24. ops..aqeef..sorry mama jiha..laju sgt taip..excited.! hehe..

    ReplyDelete
  25. Sis Jiha..congrats!!..akhirnya..penantian yg sungguh lama tu terbalas jua..hehehe

    Next N3 cpt update ek..huhu..tak sabar ni

    ReplyDelete
  26. tahniah jugak jiha..bestnyer dah jadi mommy :p

    ReplyDelete
  27. tahniah jiha! alhamdulillah dah selamat..lame sngguh penantian kan hehe. slamat berpantang :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…