Skip to main content

Jeng Jong Jeng!!!!!

Jgn terkejut!!!!

I am still a pregnant lady....... oh panjang ceritanye... tunggu la ye...

for the mean time.. tgh control stress, relaxing my body and mind hehe huhu hehe

p/s: maybe next entry will be about 'Saya sudah bersalin!!!!' InsyaAllah.... till then... tudullu

Comments

  1. biar btul jiha!!! waaa suspen neh..

    ReplyDelete
  2. kita menanti good news dr u..

    ReplyDelete
  3. mak aihhh baby suke benor duk dlm tu ye..huhu xpe2 asalkan sehat sudah..selamat ye.

    ReplyDelete
  4. eh nape ade entry kat blog blogger lain jiha dah bersalin??huhu

    ReplyDelete
  5. what?? akak ingat jiha dah bersalin dah.. bukan kah dah overdue..

    ReplyDelete
  6. belom ke? takpe2...kami sabar menunggu gud news itu dr jiha... doakan semuanye selamat eh :)

    ReplyDelete
  7. haihh.. da terbayang da jiha enterprem gambar baby.. huhu..

    ReplyDelete
  8. erkk jiha?belom lg?huhu.ingat da besalin siap wat entry tuk jiha.huhu

    ReplyDelete
  9. humang aihh..belum bersalin lagi rupanya.hehe..
    takpe laa..asalkan jiha dan baby sihat dan selamat ye..

    ReplyDelete
  10. la jiha..biar betik..ryna ingatkan dah nak tayang gambo baby kiut..hehe..

    xpe2..yg pntg jiha n baby selamat..dan jgn stress tau..huhu..

    ReplyDelete
  11. mak aih..thought berdiam diri sebab dah deliver..anyway, wishing the best for u and ur lil junior...

    ReplyDelete
  12. Jiha x bersalin lg ke? wish da best k ;)hope jiha n bby sihat :)

    ReplyDelete
  13. uishhh...lom lg ker?? tak sabar nk tgk baby ni... baby suke sgt buat suspen..hehe :p

    ReplyDelete
  14. ingatkan akak dah selamat..mst syok bb duk dlm tu hihihi

    ReplyDelete
  15. papepun take care...nanti apdet about ur baby k...

    ReplyDelete
  16. uih...suspennyerrrr...
    huhu, harap2 dipermudah dan dilekaskan bersalin tu :)

    ReplyDelete
  17. aiseyman! still! ok takpa..rileks jgn stress2 k. bila sampai masa dapat lah berjumpa si kenit tu insyaAllah.

    take care! and the best of luck to u. :-)

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. dgr cerita jiha dh bersalin.... congrats yer

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…