Susu Oh Susu!!!

August 18, 2010

Last weekend kan... duduk2 ngan hubby and Aqeef.... nyanyi2 la pelbagai lagu kanak2... and tibe2 terigt nak nyanyi lagu pok amai amai... adalah dlm beberapa minit gak nak recall lagu tu... both hubby wifey lupa ... at last dpt gak

Pok amai amai, belalang kupu2
Tepuk Aqeef pandai, ibu upah susu
Susu lemak manis
Santan Kelapa Muda........

what...susu santan kelapa muda???? bile tersedar aje lirik tu.. terus aje mulut ni kata No No No... ada pulak nak bg susu santan kelapa muda kat Aqeef.... both ayah ibu gelak2, then wondering napa la pencipta lirik lagu ni nak upah susu santan kelapa muda kat anak dia ...adoyai... leh gemok anak aku minum susu santan.. puas gak la pertikaikan kenapa kenapa

oh, itu satu perihal susu.... ni satu pasal susu ibu.. kdg2 kan, rasa mcm kawan2 lg supportive pasal full bf ni compare to family sendri.. konon nanti ibu akan penat la, dah masuk keje nanti habis lah... if nak bgn malam susukan anak, nanti penat la nak keje esoknya..... huhu... I'm trying my best... this is the decision that i made, apa2 yang jd nanti di kemudian hari, pasti ada cara... bukan nye buat benda tak baik.... semoga Allah permudahkan segala urusan ku... Allahu Yaasir, Wala tu Aasir.....

p/s: hopefully susu bertambah byk utk anak ibu ni..... oh oh .. sgt suka tgk Aqeef time nyusu... mungkin senang hati perut di isi, kaki nye bukan main goyang2..hehehe and both hands nak pegang breast mcm ala2 nak pegang bottle.. heheh comel la... i just love that moment =)

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. x sabar nak lalui moments jiha dgn aqeef tu..=)

    ReplyDelete
  2. jiha, i jugak sgt2 wondering nape la nk bg susu santan kan kt baby..hahahaha..dr dulu lg asyik tanye kt mak nape lagu tuh cm tuh sebb time tuh sempat gak la jaga adek yg last tuh..hehehe

    waa..sgt syok kan tgk baby nyusu...:)

    ReplyDelete
  3. penyusuan yang berjaya memerlukan : PAM KONSISTEN HARI2 +PEMAKANAN SEIMBANG (SUPPLEMEN JIKA PERLU) + AIR LEBIH 2 liter SEHARI + HEPI AND RILEKS + DOA DAN ZIKIR BERTERUSAN>.tawakal.... selebihnya pasti 2thn susu ibu milik si kecik permata hati....breastfeeding nampak mudah..tetapi hanya yang dah melaluinya akan faham how challenging it will be..but trust me.. every moment of bf is the sweetest moment in motherhood.... feel free to come to my blog for more inspirational story on bf.. chaiyok2... wish u all the best...

    ReplyDelete
  4. Saya juga tidak sabar momment macam jiha tuh :)
    saya juga menyupport full BF..chaiyok2 jiha :)

    ReplyDelete
  5. hurmmm....suka bc sal mommy2 ni...

    ReplyDelete
  6. kan..kan..
    waktu menyusukan anak adalah moment terindah'tgk gelagat dia, tgn terkembang2 mcm syiok sgt menghisap. pastu bila dh pandai grab
    nak gak pegang2 breast ibu
    skrg eisya mesti smbil nyus sambil tarik baju ibu, mata bulat je tgk ibu..
    family kurang ilmu jiha
    same goes to my mom..kena explain..
    baru derang faham and support
    my dad selalu tanya 'tak bagi susu tepung lagi ke long kat eisya?'
    mcm heran dia tgk masih bg susu badan

    ReplyDelete
  7. jiha. i rasa i tau knp lagu tu lirikny cmtu. i prnh bca somewhere mmg rsa susu ibu mcm santan yg dperah dr kelapa muda. santan dr kelapa muda xpekat mcm kelapa tua. rupa ny cm susu ibu tu. biasany santan yg kita pakai tuk masak tu dr kelapa yg tua2 je. hehe..

    ReplyDelete

Thanks Lovelies