Skip to main content

Termite attack...cis cis cis

nah.. ni lah hasil gigitan anai anai.... bygkan kalau custom album yang berlubang gitu... mau i tukar profession jd.. termite exterminator...

ni lah hasil yang dah dikerat2..album nye yang kat previous pix tu... dh berlubang di tepi2.. nasib gambar tak terjejas

Alhamdulillah..both album terselamat =)

Huhu semalam tergerak hati nak belek album kahwin.... Ya Allah...... anai anai...oh oh saketnye hati .... huhu tp nasib baik lah belum menembusi custom album... kotak nye sudah hancus dimakan anai anai... kejam tol la anai anai ni... tp album yang Jiha print sendri gambar tu rosak.. tp nasib baik jugak la gambar tak dimakan nye huhuhu

p/s: lari ke Jusco jap td.. grab pampers Aqeef, susu Anmum utk ibu... sampin dan butang baju melayu for ayah.... huhu baju raya ibu??? takde lagi.. yang matching and berkenan sumer jarang2 kene pakai inner... susah la nanti nak bf Aqeef... pastu ada yang tak jarang tp size XS lak hahaha adoyai...

Comments

  1. ibu boleh pakai nursing tank kat dalam baju yang jarang tu supaya senang BF aqeef..ok x??

    ReplyDelete
  2. oh ya.cuba jiha pehi kt one baby world (atas kopitiam) tmn permata tu,ada jual yg mcm sleeveless khas utk bf.boleh pakai utk baju jarang dan cardigan.

    ReplyDelete
  3. nursing tank semuanya sleeveless kan

    oh nanti hubby ku jegil mata... kene pakai long sleeve inner =)

    ReplyDelete
  4. OMG...eh custom album ada kain yg alas penutup g2 kan..mn i punya ni??..nak gi balut la...anai2 makan kain x??

    ReplyDelete
  5. huih, bahayanye anai2 nih, dah la gambar kawen plak tu huhu. nasib baik perasan awal :)
    huhu baju raya? sama lah kite, nan ado utk tahun ni :P

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…