Skip to main content

His 2nd month jab =)

Haih..sedih tol sebab tak dpt bawak Aqeef gi check up 2 bulan... actually today dah masuk 2 bulan dan 13 hari =)...syukur Alhamdulillah

Jiha tak dpt bawak Aqeef gi check up sebab cuti makin surut...priority lebih kepada amek cuti utk follow up Aqeef di hospital... last week dah cuti and next mth kene follow up pasal yang Aqeef masuk NICU tu...hopefully semua nya ok... from check up kat KK..alhamdulillah semua ok

As in today, Aqeef Danial dah seberat 5.5kg dan panjang sudah 59cm.. nenek kata td die nanges sket masa kene injet..ouch..sian anak ibu ni...oh oh yang Jiha geramnye, td nenek kata misi2 tu sibuk dok borak2 pasal raya la ape la... lg pula dah hampir lunch hour, so buat keje sambil lewa aje... ade ke patut, dlm buku Aqeef tu tak ditulis date for next appointment... pastu takde tulis ape2 pon kat page Catatan tu.... ni yang 'halilintar' ku nak terlepas ni..adoi esok call siap la kene bebel ngan ibu...

ok ok cool...... td atuk pulak kata.. hari ni Aqeef dah dua kali meniarap hehehe... tp die marah sebab tangan die mcm di bawah badan so tak selesa sket hehehe.. takpe la nak... pelan2 ye.. sabar heheheh (cuba jd penyabar mcm ayah, jgn jd kepohchi mcm ibu ni hahahah)
so ibu yang tak sabar ni pon beria2 la suh Aqeef tiarap... hampa hehehe... beria2 ibu suruh ni..die sengih2 aje.. kelakar ke muka ibu ni hehehe..oh suke sgt tgk Aqeef sengih2 dan berborak =)

p/s: adoyai..rasa mau berenti keje..jaga Aqeef and dpt la kite dok ngan ayah kan Aqeef huhu


Comments

  1. sabar ye jiha...buat ibu2 yang bekerja memang camtuh eh :)

    ReplyDelete
  2. bestnyeeee..i pn dh x saba nih! hahaha..asik termimpi2 je psl baby..tp baby i selesa dlm perot kecik i ni kot..x mau kuar lagi..heee~

    ReplyDelete
  3. Qaiser pon baru lepas balik dari dptkan 2nd jab. Dulu masa Shafiq lahir, kimmy resign sbb nk jaga dia,then keje semula,then berhenti plk sbb nak fokus utk pregnant,lepas tu terus rasa x leh nak keje lagi,terus buat bisnes sendiri.jaga anak-anak. hehehe

    ReplyDelete
  4. mrs nageb: ye kot..lebih2 lg bg kami2 yang long distance ni kot huhu

    amy: heheh dah tak lama tu amy

    kimmy: ye ke bestnye... skang ni tgh buat kira2 kalau nak quit ..tp blum boleh lg lah huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…