Skip to main content

Hospital Ampang pulak.....

ni gambar masa Aqeef 2 bulan la aunties...ibu lupa nak snap gambar skang...skang dah tak yah lipat kaki seluar tu dah...aqeef dh tinggi sket hehehe

hari ni jiha cuti lg... follow up aqeef kat hospital ampang pulak... ada 2 appoinment..satu ngan paed n satu ent clinic...

last month masa buat hearing test kat ent... telinga kiri aqeef reading die kan failed... doc kata kdg2 bkn tInga yg problem, maybe reading lari due to tahi tinga... hari ni buat follow up, alhamdulillah passed the hearing test ;) ...syukur, Doc just suruh monitor progress aqeef....doc bg pamplet progress bulanan utk pendengaran N percakapan.... puas hati ngan nasihat2 doc td...

pastu gi paed lak... follow up cos aqeef was intubated for 4 days at NICU dulu... alhamdulillah semua normal.. tp still ada follow up lg 4 bulan... Oh td aqeef kan amek weight n height die gak...so di 3bulan n 6 hari, berat 6.09kg n tinggi 59.5cm ;)... Ramai org n even doc igt aqeef dh 6 ke 7 bulan....Hmm rasanye Biasa je ...normal je tumbesaran die... maybe pki suar jeans..so nmpk mcm big boy ;)

p/s: saya suka hospital ampang ;)

Comments

  1. alhamdulillah..............pakai suar jeans macho la aqeef mcm tue..upload la pic aqeef...

    ReplyDelete
  2. wah, aqeef dah mcm anak bujang. pakai jeans lagi. jiha, ok eh hospital ampang? i plan nak deliver kat sana...

    ReplyDelete
  3. akak, aqeef intubated for 4 days eh? lamanya.. lepas intubated, dia guna nasal prong x? aqeef duk seminggu je dekat wad kn?

    oh, lupa nak kenalkn diri.. sy silent reader blog akak.. anak kite same la prob mase lahir, meconium aspiration syndrom (MAS).. alham dulillah, w/pun MAS, Allah bagi kesihatan yg baik utk ank kita kn..

    kiss for aqeef..muahhh

    ReplyDelete
  4. zara aritu 3 bln 5.9kg..hehe..kira normal la aqeef tu kan.. alhamdulillah aqeef membesar dgn sihat kn? take care jiha n aqeef

    ReplyDelete
  5. mana pic aqeef??mest tomey bersuar jeans..hihi

    ReplyDelete
  6. cik puan mr shaiful: hehehe dh upload tu..tp masa aqeef 2 bulan

    azian: hospital ampang for me ok sgt...;)

    aniemz: alhamdulillah kan... ;)

    wizza: hehehe normal kan..kawan2 blog la benchmark Jiha...sumer pon lebih2 kurang itu je beratnye kan hehehe

    deena: hehehe dah upload

    ReplyDelete
  7. suka baca ksh aqeef...smg aqeef sentiasa sht...Amin..

    ReplyDelete
  8. aydan 3 bulan 7kg 64cm..tersasar sket dr yg lain..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…