Tak sayang anak ke??? huhu

October 17, 2010

Entry sebelum ni kan citer pasal ruam Aqeef kan...ruam die tak la teruk sgt.... hari Khamis tu my mum pon bubuh la tepung ubi tu..huhu maybe tepung ubi tak berkesan kat Aqeef.... ruam die jadi berair and berkuping2...huhu sedihnye... the next day masih berair and kulit kering pastu kulit tu jadi hitam....nanges...

pagi2 Sabtu, pegi ke Klinik panel tu... terang kan la itu ini... 1st statement die kata 'Tak sayang anak ke?'....huhuhu mata dah berkaca2 dah ni...rasa mcm gedebuk batu hempap kepala.... die kata napa tak gi specialist awal2... i pon tatau, sebab ruam Aqeef ni on and off....lepas buh tepung ubi tu pulak makin teruk huhuhu

mood memang di tahap zero...dgn suaminye takde pulak weekend ni..huhu then doc bg refer letter suh gi dermatologyst....oh nasib baik amek langkah bijak..balik umah google for phone num hospital2 sumer.... sumer kata dermatologyst hanya ada on weekdays...nasib baik tak redah aje..kalau tak kesian angkut Aqeef ke sana sini..end up takde hasil kan huhuhu

dok umah mcm blurr then emo tak pasal.... call gf Atiqah suh proceed jugak la plan for the day...duduk rumah kang bertambah depress aje... so gf Atiqah sampai je umah, terus zasss ke rumah gf Amy tgk baby Amanda...alahai ayu gitu baby Amanda tau..very the feminin...nasib Aqeef behave kat umah org...so far Aqeef kalau gi umah org or jalan2 mall, memang behave hehehe...kat rumah je die nanges2 manja

then dari umah Amy, off to Jusco Au2 (lagi? hahaha)...plan awal nak gi Pavi, tp mcm dah petang, malas pulak.... makan sushi king....oh unagi sgt2 haven hehehe...since preggy tau dah tak makan sushi ni... before that pon mang jarang2 makan sushi sebab hubby ku anti-sushi...tekak org kampung... penah mase bercinta dulu...i pujuk2 die makan, die try la...end up nak termuntah .... pastu sampai kuar2 air mata...tobat tanak paksa die makan dah...sian boipren i heheheh...nway..best spent time ngan atiqah..lama dah tak borak2 gitu....

kesimpulannye.... dh dpt overcome rasa depressed tu dgn jumpe gf amy n her baby amanda and spent time with aqeef n gf atiqah =D

p/s: rindu suami saya...lambatnye 30hb...=|

LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. salam jiha..
    my son haritu pun kene ruam yg teruk kat muka dia.. i pegi specialist, dia ckp kalau ruam yg merah2 tu selalunya sbb dh kene infection then dia kasik ubat utk mandi n cream.. after 2-3 hari terus ok dah..
    dont worry, u just try to do the best for ur son jer.. hopefully baby aqeef cepat sembuh :)

    -laily-
    (used to be ur silent reader)

    ReplyDelete
  2. mak aihh..x sayang mulut betul doctor tu!!kalau i, mahu i silambam jer doctor yang mulut dia insurans tinggi tuh..huhu

    ReplyDelete
  3. hai..
    mmg ade setengah budak tak tahan gan tepung ubi..anak sy dulu pun tak boleh gn tpg ubi..
    dl ank sy pun ruam kat pipi cam tu gak lama jugak kena..pegi klinik kesihatan nurse n doc bagi calaimainlosyen dan creamcalamain..losyen tu dlm bentuk air..ubat nie sejuk je..bila bubuh cepat je kering..nurse kata kat sy mmg ubat nie ubat paling lembut tuk kulit baby..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum jiha...lama sudah tak kesini...
    Aqeef kena ruam yer....

    ReplyDelete

Thanks Lovelies