Skip to main content

Tak sayang anak ke??? huhu

Entry sebelum ni kan citer pasal ruam Aqeef kan...ruam die tak la teruk sgt.... hari Khamis tu my mum pon bubuh la tepung ubi tu..huhu maybe tepung ubi tak berkesan kat Aqeef.... ruam die jadi berair and berkuping2...huhu sedihnye... the next day masih berair and kulit kering pastu kulit tu jadi hitam....nanges...

pagi2 Sabtu, pegi ke Klinik panel tu... terang kan la itu ini... 1st statement die kata 'Tak sayang anak ke?'....huhuhu mata dah berkaca2 dah ni...rasa mcm gedebuk batu hempap kepala.... die kata napa tak gi specialist awal2... i pon tatau, sebab ruam Aqeef ni on and off....lepas buh tepung ubi tu pulak makin teruk huhuhu

mood memang di tahap zero...dgn suaminye takde pulak weekend ni..huhu then doc bg refer letter suh gi dermatologyst....oh nasib baik amek langkah bijak..balik umah google for phone num hospital2 sumer.... sumer kata dermatologyst hanya ada on weekdays...nasib baik tak redah aje..kalau tak kesian angkut Aqeef ke sana sini..end up takde hasil kan huhuhu

dok umah mcm blurr then emo tak pasal.... call gf Atiqah suh proceed jugak la plan for the day...duduk rumah kang bertambah depress aje... so gf Atiqah sampai je umah, terus zasss ke rumah gf Amy tgk baby Amanda...alahai ayu gitu baby Amanda tau..very the feminin...nasib Aqeef behave kat umah org...so far Aqeef kalau gi umah org or jalan2 mall, memang behave hehehe...kat rumah je die nanges2 manja

then dari umah Amy, off to Jusco Au2 (lagi? hahaha)...plan awal nak gi Pavi, tp mcm dah petang, malas pulak.... makan sushi king....oh unagi sgt2 haven hehehe...since preggy tau dah tak makan sushi ni... before that pon mang jarang2 makan sushi sebab hubby ku anti-sushi...tekak org kampung... penah mase bercinta dulu...i pujuk2 die makan, die try la...end up nak termuntah .... pastu sampai kuar2 air mata...tobat tanak paksa die makan dah...sian boipren i heheheh...nway..best spent time ngan atiqah..lama dah tak borak2 gitu....

kesimpulannye.... dh dpt overcome rasa depressed tu dgn jumpe gf amy n her baby amanda and spent time with aqeef n gf atiqah =D

p/s: rindu suami saya...lambatnye 30hb...=|

Comments

  1. salam jiha..
    my son haritu pun kene ruam yg teruk kat muka dia.. i pegi specialist, dia ckp kalau ruam yg merah2 tu selalunya sbb dh kene infection then dia kasik ubat utk mandi n cream.. after 2-3 hari terus ok dah..
    dont worry, u just try to do the best for ur son jer.. hopefully baby aqeef cepat sembuh :)

    -laily-
    (used to be ur silent reader)

    ReplyDelete
  2. mak aihh..x sayang mulut betul doctor tu!!kalau i, mahu i silambam jer doctor yang mulut dia insurans tinggi tuh..huhu

    ReplyDelete
  3. hai..
    mmg ade setengah budak tak tahan gan tepung ubi..anak sy dulu pun tak boleh gn tpg ubi..
    dl ank sy pun ruam kat pipi cam tu gak lama jugak kena..pegi klinik kesihatan nurse n doc bagi calaimainlosyen dan creamcalamain..losyen tu dlm bentuk air..ubat nie sejuk je..bila bubuh cepat je kering..nurse kata kat sy mmg ubat nie ubat paling lembut tuk kulit baby..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum jiha...lama sudah tak kesini...
    Aqeef kena ruam yer....

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…