Skip to main content

Aqeef Control Macho????

macho ke anak ibu hehehe

nyawa saya


Hola... anak korang kan control macho tak???

Aqeef mcm iya...dua perkara yg buat die mcm control2 macho....

tgh sedap die gelak2 ketawa and berborak2... sila la amek video from handphone dr side tepi... sebab kalau die nampak handphone or kamera, terus die diam n tgk aje (sudahnye byk video aqeef mang byk dr sisi tepi aje hehehe)

kat umah mang mcm2 aksi n gelak ketawa or even kalau merengek pon satu rumah dgr... tp kalau gi jalan kan...terus die kurang sket beraksi...main2 tp tak se aktif kalau kat umah, so here is the conversation suami isteri ni;

isteri: Yang, Aqeef kan napa eh, kalau kat umah kite tak agah sgt pon die gelak beria, kalau kat luar senyum senget2 aje...control macho betol lah kan hehehehe

suami: ish u ni...ape lak control macho... Aqeef tgh observing and absorbing semua bende kat sekeliling die....

(terkedu)... haah eh btol gak tu... bukan control macho bukan control macho hehehehe, sebab tempat baru so die nak observe semuanya, kalau kat umah die dah biasa so die tak heran dah kan

sekarang ni baby kita mang dlm observing and absorbing phase... so environment, kata2 yg keluar ni kene jaga... ada sekali tu... tgh borak ngan hubby n masa tu ada isu tak puas hati pasal (ohhh mexis customer service buat aku hangen)... masa tu tgh menyusu Aqeef...so tone suara mcm agak tak puas hati la cerita ngan hubby pasal isu tu... Aqeef tgh nyusu ni pandang aje muka ibu yang pot pet pot pet... maybe ada terkuar perkataan 'ngok' and seangkatan dgn nye.... oh oh tepuk mulut sendri sebab ckp camtu dpn anak huhuhuhu

lepas ni kene jaga la percakapan (yang paling tak tahan masa drive kalau tak puas hati dgn org yg menyusahkan org lain di jalan raya, mulut ni cepat je terlepas hehehehe)...kalau boleh jgn ckp langsung perkataan2 gitu huhu.. sebab nak memdidik anak ni, kita kene terdidik dulu kan? Harap2 dpt la jadi ibu yang terbaik utk Aqeef Danial dan adik2 nya nanti hehehe...amin

p/s: now slot Keluarga Sakinah kat radio IKIM jd favourite while driving petang2 balik keje... very very informative lah

Comments

  1. haha, kadang² Kakal mcm tu juga, kt rumah gelak beriye bila keluar diam je pandang kiri kanan. betul lah kot tgk observe & absorb. hehe

    ReplyDelete
  2. aqeef macho jual mahal ye....

    biasa la babies. everyday is a learning day. harap2 la dia absorb yg baik2 aja... :)

    ReplyDelete
  3. betul lah jiha..nak didik anak, kena didik diri sdiri dulu..mende x elok tu yg biasanya dorg cepat dpt dulu..huhu..

    ReplyDelete
  4. auwww aqeef comel! yeah die tgh observing tuh..samelah dgn zayra..sengih2 skek2 jek..hehe

    ReplyDelete
  5. eheh sbijik cm my daughter.. jgn hrp leh amek video or gamba die tgh gelak2.. nmpk je kamera terus diam n pandang je kamera tu ng muke serius..huhu

    tol la jiha..kene jage perckpn la kan dpn anak.. uh kdg2 pon terlepas gak..thanks eh jiha sama2 mengingatkan :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…