Breastfeed di mana-mana???

November 15, 2010

Salam... hari ni puasa..melepek rasanye...dah lama tak puasa..hr tu masa ramadhan, nifas kan... so lama lah tak puasa (jenuh nak ganti nanti ni)...plan nak start ganti puasa bile Aqeef dah masuk 6 bulan sebab die dah start nak amek solid food kan... mtk2 hari ni and esok sempat puasa sunat wukuf... amin ;)

oh oh nak tanye...camne korang breastfeed in public eh.... so far Jiha kalau takat kat mall, mcm ok je... tp let say kenduri kawen ke...camne eh..so far tak penah lg attend kenduri kawen lepas bersalin ni... nak bawak stok ebm ke or bf aje eh... masa raya dulu, gi open house kawan, bf dulu Aqeef dlm kete sebelum keluar...kalau pakai baju kurung mcm susah sket kan nak bf... kene pakai yg senang nak selak dr atas...oh oh skang ni Jiha tgh transforming all my mini dresses and tops to nursing dress hehehe...so takyah nak susah2 beli nursing dress... mini dress tu kerat kat tgh then put buttons or zipper (hehe tp bukan Jiha la yang jahit..my abah..terrer kan terrer kan heehehe)

at cozy house..pakcik depan meja pandang2 aje... lantak kan hehe

really loves this moment..when Aqeef kejap2 akan tenung muka ibu while susu-ing... pastu senyum2 then sambung susu balik (tanpa melepaskan mulut, still nyonyot heheh)

from inside the nursing poncho...ramai org tanye tak lemas ke baby... 'No. no..it is breathable' hehe cume if suasana panas mase tu..die akan peluh sket di dahi...anak ku kuat peluh la ayo..mashamm anak ibu ni

p/s: semalam gi Watson...pil noriday sepapan RM12.40... sebab kan tiada masa nak menunggu di KK..so tambah lg peruntukan bulanan RM12.40 utk noriday hehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. ainul penah bf kt public..mula2 mmg malu giler.sume org asik pandang je.ainul guna shawl je..

    ReplyDelete
  2. hihih elly pun tiap2 bulan p watson cari noriday... hihih sweet kan moment anak menyusu tu.. hihi

    ReplyDelete
  3. nursing in public...aku slambe je jiha...
    memula malu gak(lagi la ank aku xsuka dcover)..
    kalo uma org kawen yg kenal,aku masuk dlm uma,if p soppg mall yg xde nursing room aku blasah kat memana je la...yg penting aurat ttutup... :) kena pandai cover...heheheh

    p/s:if abah ko xnk amik tempahan ke?heheheh..serba boleh la pakcik!

    ReplyDelete
  4. ainul: hehee tu la..jiha so far kat mall, hospital mang selamba je... kenduri kawen time pakai baju kurung yg mcm susah sket

    elly: hehehe Jiha baru abes makan sepapan lebih..tu amek kat KK...rasenye mang takde masa nak amek kt KK..so beli aje la.... hehe suke sgt moment ni

    mas: Aqeef kdg2 selak2 gak kain tu hehehe... hahaha takde nye die nak amek upah...aku pon kecek2 gak nak mtk tlg die jahit...sebab aku mang takde bakat jahit langsung hehehe

    maz: pil perancang for breasfeed mommies

    ReplyDelete
  5. setakat ni, kalo kuar gi mane2, mmg dina prepare ebm untuk rafique..x konfiden laa..lg pun nak kena cover2 takut terselak mane2 yg x patut tu, x reti laa..huhu..

    ReplyDelete
  6. Kagumnye dgr ur dad boleh menjahit. Malu rasaya....

    ReplyDelete
  7. hi jiha..hebat seh ur abah...hehe..tunjuk la sket camne baju2 u tu transform... :-)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies