Follow up pusat Aqeef + pap smear

November 19, 2010

Last Tuesday..gi Tawakal.. doc bukak balut tu...hmmm mcm belum kering ngan btol lah.... so die bg alcohol swab and iodin... huhu bile lah boleh baik btol ni... selagi tak baik btol, hati ibu ni mang tak tenteram sgt2 huhu..tp syukur sgt yg kat pusat tu normal skin irritation aje..pyogenic glanuloma ni it is either skin irritation or cancer (nauzubillah..takmo takmo)

bebird Aqeef pulak..dah kering Alhamdulillah..tunggu masa je ring tu nak terkeluar dgn sendirinye... sian Aqeef nak guling2 tak boleh... bile ibu nampak je die nak guling..cepat2 peluk die and ckp ' sabar ye Aqeef..few more days je lg.. lepas dah tercabut ring tu, guling2 la sepuas2nya'..pastu nanti die akan senyum2 malu2...

oh ye..hobi Aqeef skang ni..suke main sembur2 air liur... ada skali tu igt muntah ke ape kan...rupenye penuh keliling mulut die ngan air liur...bile org lap..die tersengih2 pastu buat lg..eee gross la Aqeef...

bile igtkan anak mesti rasa nak senyum2 aje kan... sakit kepala pon boleh ilang.. hehe rasa nak berenti kerja pon ada tp sebab pikirkan anak jugak la, tak jd berenti keje... hehehe ..oh hubby..agak2 umur i berapa tahun eh baru leh berenti kerja...saya mau jd suri rumah yang bergaya hehehe

oh oh.. korang dah buat pap smear? hr tu igt nak buat appointment kat KK Salak ni, tp boleh lak tepon die rosak kan,,,bunyi krekk krekk krekk.. terus Jiha letak tepon..hangen tol la.. camne Pap smear tu.. mcm VE gak ke eh, kene seluk2...alolo malas tol la...

p/s: mood yg sgt tiada sebab org tiada di opis, kafe tutup so kene lunch luar hr ni, risaukan Aqeef, sudah fed up dgn long distance ni, huhu asek nanges je lately ( i want my hubby, i want my hubby), risaukan pap smear...risaukan...oh oh ni mcm malu mau cerita...tp ni yg super risau erk

LAGI ARTIKEL MENARIK

6 comments

  1. get well soon aqeef. anyway my daughter tua ur son 4hari.July babies =)

    ReplyDelete
  2. Pap smear tak sakit pun.. VE lagi 40 kali sakit.

    ReplyDelete
  3. jarak jauh mmg susah..nk2 kalo anak xsihat..time tu mmg terpikir nk hubby ade jer..
    tp mmg selut ar kt ibu2 yg terpaksa berjauhan membesarkan ank..yana yg berjauhan time pantang ni pun rase setiap hari xsabar nk hubby balik, inikan pula yg mmg keje jauh2..huhu

    ReplyDelete
  4. maz: thanks... hehe july babies ;)

    ilot: owh yeke... bile lah nak buat ni

    ana: tula..bile anak saket mang perlukan hubby sgt2..sebab kdg2 kite leh jd lost, blurr huhu

    ReplyDelete
  5. laling..sabar ye..juz ingat..semua pengorbanan u ni akan di beri ganjaran satu hari nnt.. =))

    *HEP..APE YG MALU2 NAK CITE TU?* heee~

    ReplyDelete
  6. Smoga Aqeef cepat sembuh...Amin...=)

    Regarding the pap smear..InshaAllah pap smear tu tak sakit...dia xseluk2 tangan..but just gonna apply the speculum and light to view the cervix..tang ni, kadang2 patients complained rasa mcm panas kat bwh tu la...hehehe...then a small brush/cervical broom is used to take small cell from the cervix...may have a slight bleeding afterward but nothing major...so, it's advisable to bring along ur pantyliner...hopefully, this will help u...=)

    Dr Najihah *we share the same name with exactly the same spelling...hehe*...

    ReplyDelete

Thanks Lovelies