Skip to main content

Play Mat...erkk mahalnye

oh i just love babies ;)

mcm best kan kalau ada ni...tp mahal so NO NO NO

Jiran sebelah rumah kata...anak die pon eczema..so no teddy bear, no carpet cos hama kan...

so niat hati nak ganti lah carpet ngan playmat.. senang Aqeef nak guling2, meniarap, merangkak nanti kan...tp mcm agak tersedak jugak bile tgk harganye.... td lunch gi jalan2 masuk kedai baby...play mat harganye nak dekat RM1000..amboi yai... tu yg dlm kotak, maybe sebab brand sama kot...then nampak la mcm dibungkus dgn plastik ...tgk harga... mcm RM79, niat nak amek la kan.... nasib baik la tanye dulu bdk keje kat situ...sebab for RM...R nye nampak, tp M nye mcm kelam2 (senang citer price tag die mcm kabur2 gitu)...rupenye harga die RM479...ayo ma... carpet ibu pon tak semahal itu sayang oiii... tak yah la carpet ke playmat ke... nanti awak guling2 atas toto aje la hehehe..... kalau ada rezeki melimpah ruah nanti baru la ibu consider, tp yg paling murah la ye..takde la nak ribu riban tu heheh

p/s: bought 2 rompers, 1 seluar tido yg comel, more socks and flash card utk Aqeef.. ikutkan hati nak beli toys tp takmo la.... bile blogwalking...anak saya kot yg paling sikit toys hehehehe, lgpon Aqeef tak layan sgt la toys..die cepat boring, die layan patung Toboi die tu aje (hehehe blum paham lg kot..kang dah pandai mintak2 toys, pengsan ibu heheh)

Comments

  1. uih..mahal ouh....
    dear, lari tajuk sikit...pap smear tu pada nad xsakitlah...kena seluk juga ckit...tp jgn risolah, xsakit pun...

    ReplyDelete
  2. wah..aqeef makin besar dan aktif..mesti senonok mama nya melayan..

    tp play mat mmg mahal..cuba tgk kat kedai brg baby ada yg bawah 200..tgk brand la..ryna lupa brand apa..

    ReplyDelete
  3. owh.. mahal tu...

    jiha, takde shoutbox.. so nieza nk kasi tau..

    u've been tagged! *wink*.. sila ke blog i ye ;)

    ReplyDelete
  4. wooo..mahal tuhh..rafique pun x banyak toy anyway..yg ada tu yg org bg jer..deena pun baru belikan flash cards utk rafique..=)

    ReplyDelete
  5. adeh..mahalnyer huhu
    jiha, ade tak doc beritahu ape punca2 enzema yer? bole share? :)

    ReplyDelete
  6. I br je pas browse thru mybbstore nye catalogue b4 bukak blog awak..tgh nk cr playmat jg sbb azim dh start mobilising himself skali mak aii mhlnye.. ingtkan rm79 skali 700++!!! perghh mhl x ingt.. playmate baby je kott huhu.. maybe beli yg abc tu je kot.. 60++ huhu

    ReplyDelete
  7. nads: tak saket eh..eh akan gi segera

    ryna: seronok sgt...skang ni makin manja

    nieyxzha: hehe ok

    deena: tu la... geram sebenarnye tgk toys tu..tp kene pilih toys yg btol2 ok

    hanie: mahal kan...erk... doc kata normally eczema ni cos keturunan...from either ayah or ibu

    zue: tu la... mula i masuk kedai tu tgk harga camtu, then saje tgk online kat mmbbstore n lilwhiz..harga die mang camtu...tp i dah jumpe yg murah tp made in china... yg mahal tu made in korea... i bought at myplace.blogspot tp i bought their last piece ;).... RM80 aje tp follower price RM75... size about the same mcm yang RM479 tu.. cume she said not as soft n quality tak sama mcm yg korea nye tu... hehehe jadi lah kan... cube tanye if they can restock?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…