Play Mat...erkk mahalnye

November 19, 2010

oh i just love babies ;)

mcm best kan kalau ada ni...tp mahal so NO NO NO

Jiran sebelah rumah kata...anak die pon eczema..so no teddy bear, no carpet cos hama kan...

so niat hati nak ganti lah carpet ngan playmat.. senang Aqeef nak guling2, meniarap, merangkak nanti kan...tp mcm agak tersedak jugak bile tgk harganye.... td lunch gi jalan2 masuk kedai baby...play mat harganye nak dekat RM1000..amboi yai... tu yg dlm kotak, maybe sebab brand sama kot...then nampak la mcm dibungkus dgn plastik ...tgk harga... mcm RM79, niat nak amek la kan.... nasib baik la tanye dulu bdk keje kat situ...sebab for RM...R nye nampak, tp M nye mcm kelam2 (senang citer price tag die mcm kabur2 gitu)...rupenye harga die RM479...ayo ma... carpet ibu pon tak semahal itu sayang oiii... tak yah la carpet ke playmat ke... nanti awak guling2 atas toto aje la hehehe..... kalau ada rezeki melimpah ruah nanti baru la ibu consider, tp yg paling murah la ye..takde la nak ribu riban tu heheh

p/s: bought 2 rompers, 1 seluar tido yg comel, more socks and flash card utk Aqeef.. ikutkan hati nak beli toys tp takmo la.... bile blogwalking...anak saya kot yg paling sikit toys hehehehe, lgpon Aqeef tak layan sgt la toys..die cepat boring, die layan patung Toboi die tu aje (hehehe blum paham lg kot..kang dah pandai mintak2 toys, pengsan ibu heheh)

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. uih..mahal ouh....
    dear, lari tajuk sikit...pap smear tu pada nad xsakitlah...kena seluk juga ckit...tp jgn risolah, xsakit pun...

    ReplyDelete
  2. wah..aqeef makin besar dan aktif..mesti senonok mama nya melayan..

    tp play mat mmg mahal..cuba tgk kat kedai brg baby ada yg bawah 200..tgk brand la..ryna lupa brand apa..

    ReplyDelete
  3. owh.. mahal tu...

    jiha, takde shoutbox.. so nieza nk kasi tau..

    u've been tagged! *wink*.. sila ke blog i ye ;)

    ReplyDelete
  4. wooo..mahal tuhh..rafique pun x banyak toy anyway..yg ada tu yg org bg jer..deena pun baru belikan flash cards utk rafique..=)

    ReplyDelete
  5. adeh..mahalnyer huhu
    jiha, ade tak doc beritahu ape punca2 enzema yer? bole share? :)

    ReplyDelete
  6. I br je pas browse thru mybbstore nye catalogue b4 bukak blog awak..tgh nk cr playmat jg sbb azim dh start mobilising himself skali mak aii mhlnye.. ingtkan rm79 skali 700++!!! perghh mhl x ingt.. playmate baby je kott huhu.. maybe beli yg abc tu je kot.. 60++ huhu

    ReplyDelete
  7. nads: tak saket eh..eh akan gi segera

    ryna: seronok sgt...skang ni makin manja

    nieyxzha: hehe ok

    deena: tu la... geram sebenarnye tgk toys tu..tp kene pilih toys yg btol2 ok

    hanie: mahal kan...erk... doc kata normally eczema ni cos keturunan...from either ayah or ibu

    zue: tu la... mula i masuk kedai tu tgk harga camtu, then saje tgk online kat mmbbstore n lilwhiz..harga die mang camtu...tp i dah jumpe yg murah tp made in china... yg mahal tu made in korea... i bought at myplace.blogspot tp i bought their last piece ;).... RM80 aje tp follower price RM75... size about the same mcm yang RM479 tu.. cume she said not as soft n quality tak sama mcm yg korea nye tu... hehehe jadi lah kan... cube tanye if they can restock?

    ReplyDelete

Thanks Lovelies