Serabut and stress...oh Aqeef Danial

November 08, 2010

Oh... kisah serabut minggu lepas blum abes...mlm td bertambah lg stress huhu
mcm biasa malam akan sediakan susu utk keperluan Aqeef esok siang kan... pulak tu susu fresh mang takda sebab balik kampung..so weekend mang direct feed, takpe lah stok susu banyak... sekali bukak fridge.... susu yg dlm plastik mcm separuh cair and lemak2 dah terasing dr air nye... rumah ni mang ada masalah trip aje kan... tp dah buat back up plan... bukak lampu porch... kalau lampu tu terpadam, mtk tolong maid akak sebelah masuk umah and betolkan balik... masa balik tu lampu porch still terpasang and my mum called maid jiran tu tanye if ada trip ke tak...takda.... so kemungkinan besar ada blackout... berapa jam??? tatau... mlm td dah lewat sgt nak call jiran pulak kan.... mang tension gile... tp hubby try minum sesudu, die kata mcm ok... mungkin kejap blackout nye... huhu.. malam td sempat pump 4oz aje..tu pon 2 kali session...maybe sebab stress yang amat..susu pon segan nak kuar..kalau tak one session dpt lah dlm 6 ke 7oz...ni 2 oz aje...
hari ni bg Aqeef yg 4oz tu dulu... since hubby kata susu mcm ok, so bagi aje lah..tp if aqeef reject..mang terpaksa la hubby cari FM...pulak tu doc kata Aqeef kene amek soya sebab eczema kan...ISOMIL ok ke... rasa nak nanges, takut Aqeef reject FM gak..ye lah tak penah kan...sian anak ibu lapar..rasa mcm nak cuti aje hr ni bg direct kat Aqeef huhu ( oh tp hubby blom roger lg kata nak gi beli FM..so maybe susu2 tu ok kan?)
ok enough pasal keserabutan susu... hubby ku cuti..kenapa? sebab esok our baby Aqeef Danial will go for surgery ;(..ni yang buat Jiha serabut dari minggu lepas huhu... last week, gi follow up eczema Aqeef kat Ampang Puteri kan... rashes and cradle cap showing good progress Alhamdulillah...tp pusat... pusat nye dah kurang berlendir tp hitam lagi... then she suspect it is because of Pyogenic Glanuloma, due to luka yg belom baik then merebak, too many blood vessels kat situ..lebih kurang mcm tu la... then she referred Aqeef to Paed Surgeon..oh tp kat Ampang Puteri takde paed surgeon (dah meninggal cos accident last year ke or early this year tah)... so she suggested to see Dr Zulkiflee Laidin..he is either at Pusrawi or Tawakal... so we go to Tawakal (hubby's panel hospital too)... last Thursday dah jumpe Dr Zul and die kata mang kene buang (bukan buang pusat ye, buang bad cells itu)..so esok by 10am dah kene ada di Tawakal
and yang lg sedihnye...Aqeef Danial kene puasa starts 5am tommorow...bayangkan la dari 5am nak ke pukul 10am and tah pukul berapa nak start surgery tu...die kene tahan lapar huhu... dah la die selalu minum 2jam sekali (ibu nanges..membayangkan nye pon dah rasa nak meraung ;O)...semoga lepas ni Aqeef Danial sihat2 aje ye.. oh oh Aqeef tak penah meragam pon pasal pusat tu..tp masa Dr tu cek pusat die, die nanges...mungkin saket sebab Dr tu tekan sket keliling pusat sebab nak tgk btol2 kan... hubby kata mungkin selama ni Aqeef tahan sakit je pusat tu sebab kiterang tak penah pegang kuat2 kat area pusat tu kan...so mungkin die tak rasa saket sgt huhu
p/s: esok Aqeef akan dibagi ubat tidur for the surgery...ibu nanges lagi..oh InsyaAllah after tommorow Aqeef Danial akan jd bujang hehehehe...sunat sekali ;)

LAGI ARTIKEL MENARIK

22 comments

  1. owh jiha, byknye dugaanmu ni.. stay strong k. hugs and kisses for aqeef.

    ReplyDelete
  2. salam sahabat.. tabahkan hatimu, teruskan memohon dari yang HAK. Hanya pada DIA tempat kita memohon dan mengadu... semoga bb cepat sembuh... n ur BF journey will going well.. chaiyok! chaiyok!

    ReplyDelete
  3. dugaan utk ibu n ayah n aqeef jgk...
    xpe,pasni insyaallah aqeef sihat2 saje...
    the bright side is bile aqqef pose,jiha leh pump susu byk2 utk stok aqeef semula...and,aqeef tros sunat...bagusnyeeeee

    ReplyDelete
  4. hi jiha. sian aqeef. i doakan pas ni sume baik2 aja with aqeef! go aqeef gooo!

    ReplyDelete
  5. kami doakan yg terbaik utk aqeef. be strong ibu & ayah aqeef..& aqeef too!

    ReplyDelete
  6. mudah-mudahan aqeef cpt sihat..mama jgn risau sgt ok..insya'Allah..

    ReplyDelete
  7. jiha, dina bg rafique isomil gak masa emergency dulu tuh..alhamdulillah dia x refuset n xde plak masalah bila bg susu dina balik..dia boley accept..sama je rasa kot..

    ReplyDelete
  8. owh..jiha...berat sungguh dugaan kamu...paling sedih aqeef kene pose...tak dpt membayangkan budak kecil itu kene berpose..mun harap kamu tabah menghadapinya....semoga aqeef cepat sembuh seperti sediakala..dan semoga semuanya berjalan dengan lancar...insyaallah..

    ReplyDelete
  9. ermmm semoga aqeef cepat sihat kay.. jiha banyak2 sabar ye... kami sama2 mendoakan utk kamu berdua

    ReplyDelete
  10. semoga everything akan berjalan dengan selamat dan aqeef akan cepat sembuh...
    ibu jgn lah sedih2 sgt
    jaga diri ye...nanti ibu tak sehat sape nak jaga aqeef

    ReplyDelete
  11. jiha.saba bebyk yea.kamu terpilih utk diuji dan saya.thats mean kamu kuat.
    aqeef akn sehat pasni..tabah yea.

    ReplyDelete
  12. salam singgah. moga cepat sihat aqeef..

    ReplyDelete
  13. moga bb aqeef cepat sembuh. insyaAllah..

    ReplyDelete
  14. semoga aqeef sihat hendaknya dan surgery tuh selamat semua... insyaAllah... amin

    ReplyDelete
  15. Jiha....cian Aqeef, Jiha n Hubby..banyak2 bersabar ya..... rini lagi 2 months....berdebar n gementar...huhuhu

    ReplyDelete
  16. Jiha,semoga Aqeef cepat sembuh and everything goes well :) Amin.Hug n kisses for Aqeef :)

    ReplyDelete
  17. dugaan betul...nad doakan aqeef cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  18. jiji .. madi bru baca ..
    be strong ok ibu, nt ibu sedih sedih ibu pulak sakit demam lagik susah.
    madi doakn sumanya baik baik saja ..

    cik madi

    ReplyDelete
  19. sedeynye huhu.. jgn stress2 k.. u need to be strong for ur aqeef.. hopefully he'll get well soonest.. yg bace pon rs luluh hati aqeef kne surgery n puasa, apa lag ibu aqeef.. take care jiha.. smoga sume slmt.. Amin

    ReplyDelete

Thanks Lovelies