Aqiqah Aqeef ;)

December 29, 2010

Buaian Berendoi by MyBabyPimPom ;)


Checklist

  1. Baju Melayu 2 pasang, satu biru (pakai siang) and satu off white (pakai malam)-DONE...tailor ialah Abah saya ;) (terima kasih abah)
  2. Doorgift (Zikir pagi petang, lolipop, candy and cakes) - DONE rasanye.... candy and cakes sponsored by SILs
  3. Dulang, gunting, bekas2 - KIV...........ayayai malam ini lah buat...ikat2 reben sket je kot
  4. Bakul nak isi doorgift - KIV (pinjam mama punye aje hehehehe)
  5. Baju ibu dan ayah - DONE...pakai baju lama sudah hahahaha
  6. Buaian Berendoi - DONE.....deco by yours truly ;)
  7. Bunga Telur - DONE...sempat buat 30batang aje sebab ada mcm2 perkara yg terjadi dlm minggu lepas...so tak sempat...ayayai... lgpon SIL kata ada lg balance bunga telur masa kenduri kawen kami dulu...
  8. Kambing and makan2 - InsyaAllah DONE...mtk jasa baik FIL utk uruskan...

oh tak sabarnye....mesti cute aje baby 3 org tu nanti... sila la behave masing2 ye...jgn melalak2 la masa tu nanti... love u....... Baby yang akan diraikan Aqeef Danial, Haziq Irsyad and Nur Syaza Amani....

oh nak kongsi sikit satu doa given by seorang ustaz di Masjid kami...my abah yg bgkan ni...oh tp i tulis in rumi aje lah ye...takde software jawi pule

Allahumma fakih hu fidin, wa a'lim hu takwil

yg bermaksud,

Berikanlah kefahaman agama dan Al-Quran terhadap anak ini (lebih kurang la..ni bukan direct translation..saya lupa hehehe)

kalau dpt dibacakan oleh org berzanji masa Aqiqah nanti, MasyaAllah indahnye.... semoga anak2 kita mendapat kefahaman agama Islam dan kitab junjungan kita Al-Quran...... jadikan jugak amalan harian.. baca dan hembus ke ubun2 nya

p/s: looking fwd for a great weekend ;)

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. BUAIAN SANGAT COMEL UNTUK AQEEF YG COMEL...;-)

    SEMOGA AQEEF MENJADI ANAK YG SOLEH... AMIN

    ReplyDelete
  2. still kagum lg ni ng abah jiha.. leh jahit2 baju mlayu.. hehe

    syaza amani? haha penah tpikir nk bg amani(my daughter)nme tu sbb asben nme shaza :p

    nway have a great wiken n smoga semuanye bjln lancar :)

    ReplyDelete
  3. nice :)
    buai cute,aqeef mesti lagi cute kan..
    kysha dulu takde buai2 pun.mommy die malas.hhehehee

    ReplyDelete
  4. huhu..baru je mau tanya pasal baju melayu tu..rupa2nyer buat sendiri.. :P

    ReplyDelete
  5. Byk ilmu y yani dpt dr blog ni...gigih duk baca dari awal ni..thanx dear

    ReplyDelete
  6. thanks oneyani, sharing is caring right ;)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies