Check up 5bulan ;)

December 22, 2010

Semalam Aqeef Danial genap 5 bln 7 hari.... according to entry yg dulu, sepatut semalam adalah check up utk 4bulan kan...tp after ibu Aqeef ni call and complaint and siap tulis nota pesanan.... so semalam they all buat check up 5bulan with jab tu.... so in Aqeef nye record....tiada check up utk 4 bulan... apara...rupenye my mum said...nurse yg set appointment tu mang weng sket... nurse semalam tgk initial nurse from last check up... 'oh patut la'.... nampak sgt kn.... and Jiha penah ada issue gak ngan nurse weng tu... masa hujung2 pregnancy dh start cuti kan... so i nak transfer la dr KK Salak to KK Au tu...die leh ckp 'suka2 aje nak dtg'.... hah! mang sentap la aku kan... padahal dah call ni kata nak transfer n nurse yg angkat tu kata dtg aje... mulut tu tak boleh nak jaga kan... aku dah la tgh sarat ni, die pon tgh sarat sama masa tu nurse tu.... mang kene sembur balik lah nurse tu...pastu baru terkial2 nak mintak maaf... tak sensitive langsung la.... so kesimpulannya KK Au tu ok aje....nurse tu yg tak ok hehehehe

So semalam Aqeef Danial at 5mths and 7days... sudah seberat 7.3kg and panjang 64cm....

  • sekarang ni pulak dah pandai tido meniarap (tp ni kalau kes terlalu penat main lah)...kebiasaan akan ngiring and terlentang aje....
  • dh pndi selak baju ibu nk susu
  • dh pndi tarik spec n gelang ibu....heppp Aqeef!!!
  • dh pndi tarik pinggan ibu gak... tunggu ye nak...lg 3 minggu aje yang
  • gelak kalau terkentut...ni klaka haha
  • dh pndi lentok sedih kt bahu ibu bile waiving goodbye to ayah nk blk Penang...huhu sedih...selalu die buat muka blurr...skang dh pndi sedih2 huhhuhu (nangesssss)
oh dah la setakat ni aje...idea dh ilang..mau buat keje pulak

LAGI ARTIKEL MENARIK

5 comments

  1. i can imagine how aqeef gelak kalau terkentut haha
    haritu amir masa dalam kereta, jalan tak rata so kereta bergegar.. takut die terkejut, sekali die ketawa terkekek-kekek ;p it happened one more time, and ketawa lagi (senang hati mak tgk anak happy kan)

    ReplyDelete
  2. oh my..kejap je kan dah 5 bulan..x lama lagi aqeef dah boleh start makan solid foods..

    ReplyDelete
  3. kuikuuikui...kelakar la aqeef nih...leh tergelak kalo terkentut lak ye...

    ReplyDelete
  4. Hi Mommy,
    Let's win cute slogan tees for your kids in conjunction with our blog launch!
    mykedaibaby.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. baha: hehehe comel kan

    deena: tu lah...sian tgk die... tgk org makan beria2

    ina: ehehehe...sendri terkentut gelak...dgr org kentut pon gelak

    k-baby: ;)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies