Skip to main content

Contest si Manja ku Comel

Teringin plak nak join contest...ni 1st time join ni...teringin dah lama tp tp tp..... Saya tatau camne nak jd follower blog org hahahahaha (sgt buta IT kan, itu lah pasal layout blog saya ni pon simple mimple aje hehehe)... rupenye as easy as 1 2 3 aje hahaha ape lah ibu Aqeef ni kan.... so 1st contest ialah Si Manja ku Comel.... comel ke anak saya.... semua baby comel...rambang mata rambang mata...tp mana lah tau kali ni rezeki Aqeef Danial pulak kan heheheh (amin amin)



syarat-syarat sangat mudah...
1- jadi follower blog Masyimalo Heart nie.. -SUDAH

2- anda mempunyai blog sendiri... (tak mau orang lain punya blog taw) -ADA JUGAK ;)

3- buat satu entry berkenaan contest si manjaku comel ni dan sertakan gamba Si comel anda yang paling comelll skalik (yang ni wajib) - YEAH DAH JUGA ;)

4- tampalkan banner kat atas tue kat side bar dan entry korang... (ni pun wajib gak) -SUDAH ;)

5- last sekali tinggalkan link entry korang kat comment entry ni... -OKEH SUDAH JUGA

6. Yang buleh join baby dari baru lahir hingga 6 tahun.... -AQEEF 5BULAN SO PASS ;)

7. tag rakan2 anda 5 org...

8. Juri adalah hubbyku dan ibuku okeh... -PILIHLAH ANAK SAYA YE HEHEHEHE

Hi nama saya Aqeef Danial bin Mohd Hairus Izman.... Saya sudah 5bulan 3hari hari ini. Saya 1st time nak masuk contest sebab ibu saya baru tau camna nak jd follower blog org hehehe

Comments

  1. ohhh..nnti i buat k..gud luck aqeef..=)

    ReplyDelete
  2. Good Luck Aqeef. Ibu awak dh tag Nia ni... nnt over the weekend kita draft entry GA ni k?

    have a blast weekend!

    ReplyDelete
  3. opss.baru tag jiha.tp jiha da join.btw wee~gudluck for aqeef ya.!sgt sgt comels.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…