Mangsa rompak/samun?????

December 03, 2010

ni lah antara brg2 perompak yg tertinggal...helmet pecah, tgk pisau panjang tu..ngeri kan..another perompak bawak parang yg lg besar, bagpack tu penuh dgn no plat motor so senang die nak tukar2 plat nnt.... huhuhu


Oh... semalam masa balik, hati mcm tergerak nak isi myk kereta dulu... mule2 macam malas aje sebab macam nak shi shi dulu kat umah..... tp mcm boleh tahan lg...so gi la pi isi minyak kete dulu kan.... lepas habes pump tu my mom called...tp i tgh drive so tak angkat (maybe die nak tanye napa tak balik lg....semalam ujan so agak jam sket)

dah nak sampai umah tu, my mom called lg, angkat and die pon cerita ada kekecohan jd kat depan rumah... hmmm sampai aje umah, tgk ramai nye orang... so ini ceritanye

Jiran ni baru balik keje...ngan anak2 dlm kereta.. husband yg drive so wife die ni turun utk bukak gate.... sekali perompak berparang snatch brg kemas wife tu and another perompak acu parang kat husband yg dlm kereta tu (kot)..... they all berjaya la snatch....maybe mangsa (husband) geram and kejar dan langgar perompak itu....pelanggaran tu jadi btol2 kat depan umah Jiha (tempat yg biasa ku parking kereta)...rupanye ada lg satu motor...altogether 4 perompak...1 down, cedera parah jugak la.... yg si mangsa ni lepas langgar, cermin kete die dipecahkan oleh salah sorang perompak berparang ni... bengang sebab langgar geng die kot...then kereta tu terus lari ke balai polis

yg mama Jiha pula....die dgr bunyi dentuman (pelanggaran tu), so die igt kan Jiha ke yg accident kan, when she saw the incident yg perompak tu berdarah n another perompak berparang2 die pon menjerit sekuat2 hati nyorok2 ke belakang kete (kesian mama i mcm fobia, makan pon tak lalu)...so adik n abah i pon kuar la... my adik igt kan perompak yg tercedera tu adalah mangsa, so die mcm nak tolong lah kan...lucky pagar tu berkunci.... tu pon die nak melompat pagar tp ditarik oleh my mom.... besar woo parang die.... unfortunately, perompak2 inc. yg cedera tu dpt lari... (perompak ni tak tgl kawan, siap papah naik motor)...tp mang teruk lah die...sampai helmet pecah, sunglasses die pon pecah...kasut tertanggal sumer lah.....

mang sumer org sgt terkejut lah... called polis.... tak lama, kete saga tinted gelap gile dtg... tak pki uniform.... die kata mangsa (kereta td) dh kat balai buat report...and die tanye lah no plat ape2...tgk2 sket and make calls...pastu belah....we all mcm... eh eh ape ni... mcm tu aje ke.... tak ambik pon bahan bukti...duh!! (ko ni polis ke sekongkol perompak2 tu td???)

pastu dtg lak 2 motor...2 org polis (tp tak pakai uniform juge)...tp die tunjuk kad kuasa...die tanye itu ini and bawak barang2 bukti tu pergi.... skarang ni mang kejadian rompak/samun camtu byk kat area tu... tp masih blom tertangkap lg... huhuhu before ni modus operandi dierang, org yg balik keje malam.... ni petang pon jadi...time budak2 ramai main badminton...time nenek2 and ibu2 bawa baby ronda naik stroller (nasib mak i tak ronda2).... rumah /kwsn perumahan should be a safe place for us... tp ni mcm dah fobia lak jdnye huhuhu donia donia...dah nak kiamat dh rasanye.....

so lepas ni kene berhati2... pandang keliling,.... waspada lebih....abah Jiha pesan...lg 5 min nak sampai umah, call so they akan bukak kan pagar...so i cepat2 turun kereta n masuk...or nampak motorcyclist yg mencurigakan....hon sekuat2 nya...bg semua org alert....or teruskan pemanduan...pusing2 sat baru balik umah..... huhu semalam tu kalau tak singgah kat petronas, it could be me yg mangsa....Ya Allah...lindungi lah kami Ya Allah...hanya kepada-Mu tempat kami berlindung.....

p/s: hati-hati k guys.....

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. scary!!moge kite dilindungi olehNya...

    eh,polis tu napenye gitu?mcm suspicious jee

    ReplyDelete
  2. Salam Jiha..rumah jiha area Tmn Permata/ Tmn Melawati / Wangsa Maju ker? sebelum ni dah ada 2 blog citer psl peromapak berparang ni di sekitar Tmn Permata/Tmn Melawati/Wangsa Maju..cara pun sama..jiha leh baca kat blog ni..1. http://neenaanuar.blogspot.com/2010/11/cerita-sebenar-disebalik-kejadian.html. 2. http://doudemoeewa.blogspot.com/2010/11/i-got-robbed.html..hati2 tau..

    ReplyDelete
  3. Ya Allah...apelah nak jadi ni...
    hummmm...

    ReplyDelete
  4. manusia skrg mmg ganas.klu yg buat jenayah tu tak kira siapa dh mangsa dia.semua main nekad je.takot kan..

    ReplyDelete
  5. jiha dok area keramat au2 tu jugak..... semalam mang kene teruk la perompak tu...mintak2 dierang tertangkap n insaf la jgn buat2 bende tak elok lg huhuhu

    ReplyDelete
  6. huhu takutnye...elly dah la rutin harian setiap petang sama je.. takut org dapat baca

    ReplyDelete

Thanks Lovelies