Sentap ngan KK.... haih

December 01, 2010

Last entry, baru igt nak control amarah kan...tp minggu ni is a tough one for me... haih haih haih... lebih2 lagi kalau dicucuk dgn kata2 yg kurang ajar... mang la halilintar ku ni terlepas

bengang ngan KK Au2.... bukan semua KK ye... (KK Salak Tinggi sgt best tau...)

ceritanye camni, pasal check up bulan2 Aqeef kan... Jiha penah bawak die sekali aje masa check up sebulan.... after that mang my mom aje yg bawak sebab cuti Jiha dah yeleeekk and KK n opis jauh so takleh nak kuar2 gitu.... susah nak terangkan melalui ayat, so korang tgk aje lah date kat bawah ni eh

1st of all Aqeef Danial was born on 14/7/2010 kan

so ni check up and appoinment dates nye

1 bulan - 16/8.... ni ok la sebab 2 hari aje pon kan
2 bulan - 27/9.... ni pon masih consider sebab musim raya aidilfitri...
3 bulan - 3/11.... pelik tp maybe die nak jarak jab 2 bulan ngan 3 bulan. so ter'drag' la sket kot
4 bulan - 21/12.... what???? masa ni Aqeef dah 5bulan n 7 hari.... for check up 4bulan takde jab kan, tp for 5bulan ada jab...so bilenye die nak bg 5bulan nye jab ni... kalau next month nye baru nak bg, kan ke dah 6bulan 7 hari which is masa 6bulan pon ada jab nye sendri...

so, when i called asked about this, tanye kenapa drag lama sgt and bukan penting ke kene jab tu... nanti drag2 lagi kan.... nurse tu leh jawab 'appoinment dah penuh, kalau nak cepat gi la klinik luar'...dang!!!!! ko mang dh trigger halilintar aku ok!!!!!

mang kene marah, suka hati aje ckp mcm tu.... masalahnye ni appoinment dierang yg bg, lain lah kalau aku main redah 1st come 1st serve utk dpt kan date awal kan... bukannye aku dtg lambat ke apa... bile dah kene marah tu, baru lah die ckp, nanti masa baby dtg, kami akan check umur die masa tu and akan bg jab 5 bulan sekali....

tp tgk cara KK tu... mcm kurang percaya sket...so i make a note... highlight pasal isu date n jab ni... sebab nye dierang ni kang tgk form 4 bulan tu empty, dierang buat yg itu aje.... mang sentap... kalau dierang overlooked note ku yg besar gabak tu pon...tatau la... mang kena la pasni... sengal tol la....

Jiha mang pantang btol, bile kite ada pertanyaan n kite refer kat dierang yg patutnye lebih tahu, tp dierang bg jawapan rude camtu... bungukkkkkssss (haih marah sgt nampaknye saya hari ni)... kalau aku tau, aku tak tanye ko la...

p/s: tengok2...bile marah n emosi, susu pon terjejas, pagi ni dpt 6.5oz aje..selalu pagi min mesti 9oz.... demmit......fuuuhhhh fuuuhhhh fuuhhhhh (astagfirullahalazim)...eh korang tau tak saluran mana nak buat aduan pasal tak puas hati ngan KK ni (tgk... saya masih marah lg =$)

LAGI ARTIKEL MENARIK

11 comments

  1. deena x larat nak gi KK..gi klinik biase jer..

    ReplyDelete
  2. uiks...leh pulak mcm tue eik...mcm2 hal la kan....sabar jiha..sabar....

    ReplyDelete
  3. deena: maybe it is time for me gi klinik swasta aje kan....

    mun: tu lah... kalau die bg sebab dgn cara yg baik ok lah.... ni jawab mcm tu...mang saje je cari pasal kan

    ReplyDelete
  4. Uollss... kawan akak ada keje kementerian kesihatan. Nak buat komplen kah?

    ReplyDelete
  5. kengkadang diorg nih mang sengal kan sis... my auntie masa besalin kat UH kene terok tol... ish diorg nih... buat keje kene ikhlas... hurmmm

    ReplyDelete
  6. ntah la.. as for myself. mmg private is my only option. cuti dh habis. KK jauh. tk boleh nk commit with the date. Unlike private, i can arrange for Saturday appointment.

    Banyak2 bersabar ye...

    Jiha try Biro Pengaduan Awam. Maybe can help?
    http://www.pcb.gov.my/bpaweb.php

    ReplyDelete
  7. anta jek kt private klinik. sbln skali jek kan. lgpun pas 6 months, next jab 1 year old. dr sakit jiwe baik g yg better option.
    luckily my mom in law matron kt kk seremban ni. so nurse2 kene behave sket :)

    ReplyDelete
  8. nurul dr dulu anta raina check up di kk kelana jaya. tp dlm masa sama pergi jugak private utk detail

    ReplyDelete
  9. ainul pun tak suke p kk.dah la kt shah alam ni kk nye kecik.pening nak menunggu.skrg ni bw arreessa p check kt private je.lg puas hati.duit la kena spend skt

    ReplyDelete
  10. salam.
    saje blogwalking.
    feel free to visit my blogshop.
    kedaicikzati.blogspot.com

    btw. thanks ya.. :)

    ReplyDelete
  11. uihhh, jauh jgk diorang drag tu ye

    ReplyDelete

Thanks Lovelies