Skip to main content

Aqiqah Aqeef 01012011 and permulaan 2011


kesayangan saya saket huhu ;(

the buai

bunga telur

doorgift

seronok naik buai ye sayang

sayang Aqeef

senyuman bikin hati ibu cair

Nak selitkan few pix yg sempat tangkap masa kenduri last Sat, during cukur jambul tak amek gambar, tp amek video...tak cukup kakitangan.....Alhamdulillah, Aqeef Danial dh di aqiqahkan dgn 2 ekotr kambing...thanks pd family yg byk sgt tolong...

Akhirnya dpt jugak impian ibu Aqeef ni nk anak die dok dlm buai indah hehehe...siap pasang carrier kt myvi kecilku semata2 nk angkut buai tu hehe (gmbr carrier lupa nk snap hehe)...oh tp deco sederhana aje sbb space constraint... tak muat nk sumbat semua....

enough of the Aqiqah.... dh masuk 2011 kn.... dan saya masih belum mula kerja.... 3 Jan amek AL sebab penat kenduri tak abes lg, lgpon hubby nye company pon mang cuti.... mlm tu hubby mengadu saket pinggang... dah biasa sgt die ngadu saket pinggang, tp kali ni dia kata saket sampaikan nak tunduk kepala pon, pinggang jadi saket.... mlm tu masih berkira2 ni samada nak keje esoknye or nak bawa hubby ke hospital.... selalunye kalau hubby saket pinggang sket2, mesti die gagahkan juga naik bus ke penang mlm tu.... tp ni mesti saket betol ni huuhu

so i decided to bring him to the hospital... terus ke emergency, die susah nak jalan, kena papah..amek wheelchair..doc check, bg injection pain killer, and then admitted huhuhu... went for several fisio session...and td kene masuk OT utk inject...semalam masa sms hubby die kata kene inject. i igt inject kat ward aje.... td pg masa i dtg, nurse kata die kat OT...huhhu, lama lak tu berdebar sgt2 huhuhu...sekejap tunggu di luar OT kejap naik ward...dh tak tentu hala aku ni huhuhu.... masa hubby sampai ward, dh tak tahan dah....mang banjir la hehehe... sian hubby i... kene baring aje, and bile ubat bius tu ilang, die rasa saket huhu lg la sedih huhu

oh ...hasil xray... doc kata backbone hubby i ni luar biasa, tak mcm normal people... die punya disc yg plg bawah sekali tu mcm panjang sket so dekat ngan tulang tongkeng kiri kanan tu... hampir tergesel....tu yang saket tu... injection td utk buh ubat takut2 daging keliling tulang tu luka akibat tergesel... huhu dah 3 hari 2 mlm die di ward..tatau la bile leh kuar ni...siannye hubby i ;(

p/s: hopefully, semuanya akan baik baik saja ;|

Comments

  1. moga suami jiha cpt sembuh yer..

    ReplyDelete
  2. cantik buaian tu....senyuman blh mencairkan hati ibu yer.....semoga cepat sembuh hubby jiha yer...

    ReplyDelete
  3. sian nye hubby jiha..hope he'll get well soon..amin..

    by the way, buai aqeef cantik!!

    ReplyDelete
  4. salam,erm jiha.dRI APE YG SAYA BACA PASAL HUBBY JIHA TU,MAYBELAH KAN DIA KENE SPINAL DISK,TULANG BELAKANG DIA TERGELINCIR dari barisan tulang.
    sama cam sakit mak saya.mak memang menangis sbb mang sakit sgt sakit ni.byk klinik pergi and makan ubat itu dan ini sbb mak takut nak operation.setahun mak simpan sakit ni sampai da xtahan sgt mak amek keputusan operation,tp doktor kata da makin teruk sebab da effect tulang kat area punggung plak.huhu.panjang sgt lah nak cite kat sini,if jiha dont mind boleh bg phone number ke..nanti boleh terangkan jelas2.

    pendekkan sket cite mak saya da operate masuk besi titanium kalau tak silap.da setahun pun n mak da sihat.baru last dec aritu appointment dgn doctor n hasil xray tulang n besi da becantum.
    mak buat kat putri specialist johor.

    bkn suggest hubby jiha operation,just nak share pengalaman yg sama kene pd mak saya je.mana tau kalau cpt bertindak hubby jiha tak tanggung sakit lg.

    syahays.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. thanks

    scha: in my hubby case bukn slip disk... kakak i slip disk so die nye experience pon sama ngan mak scha....

    from x ray tu...mang nmpk disk yg plg bawah tu mang panjang dr biasa, die tak tergelincir .... sebankn disk tu panjang, so hampir tergesel ngan tulang tongkeng kiri kanan tu...tp dh inject masuk ubat kat situ and kene kerap buat fisio.... thanks scha ;)

    ReplyDelete
  6. suka aqeef naik buai ya. comei..

    utk suaminya: mudah2an cepat sembuh

    ReplyDelete
  7. cumelnya dia..:)
    jiha i tag u..

    http://eizadhaty2.blogspot.com/

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…