Sending Aqeef to the nursery =|

January 18, 2011

love him so much

Hari ni masuk 2 hari Aqeef Danial duduk nursery... Jiha hantar ke nursery utk seminggu ni je (hopefully)

reason: last week my mum jatuh.. we went to emergency last Sunday.. tak admitted tp doc suh rehat selama seminggu, jalan slow2, jgn angkat berat... hopefully my mum cepat sembuh
Well, Aqeef so far tak takut org, die nmpk mcm ok je kat nursery tu....cuma cuma mata ibu ni ada aje yg tak berkenan...ke Jiha ialah ibu yang cerewet eh... what say u??? ..
  • hantar pg tu mcm ok...tp baby ada dlm 10 ke 15 org (4 bulan ke 2 tahun)..with cikgu ada 4 org....ok

  • dtg time lunch (was on leave sebab jaga my mum), masa tu terkejut tgk byk nye selipar budak...rupenye itu taska transit jugak... ada lah dlm lebih kurang 30 budak... and yes the same cikgu...4 org... 4 org handle 45 kids and babies??

  • kids and babies dipisahkan oleh satu gate, tp mcm kids tu boleh gak kuar masuk2 kat area babies tu... and masa lunch tu babies tu semua tido nyenyak walhal kids yg 30 tu terpekik2 mang bising ya amat....

  • masa amek kol 5 semalam, nursery still kelam kabut mcm lunch jugak... nampak sorang kid ni dukung baby dlm 9 bulan camtu... maybe adik die but still!!!!

  • Aqeef hanya minum 3 botol susu, i budget from 8 to 5 to should be 4 bottles, bubur pon tak abes... either dgn keadaan kelam kabut tu, cikgu tak sabar nak bg makan or anak saya yg excited takmo makan n susu sebab ramai friends

  • susu tak masuk dlm peti spt yg disuruh... dok je dlm cooler bag tu...dh la jiha buh satu je ice pack sebab nak buh dlm peti kan huhuhu

saya ke yang cerewet huhu tp hati ni berat aje... tp tu je Taska yg accept temp babies ...ye lah seminggu je kan... Taska lain takmo...huhuhu kene bertahan for few days ni... mujur Khamis cuti... so hari ni, Rabu n Jumaat....


p/s: nak tanya, last week gi OneBabyWorld, then ternampak multivitamins for infant tau... dh boleh bg baby amek vits ke eh.... my hubby suh i google n tanye blogger friends dulu hehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

11 comments

  1. eh yeke jiha ada multivitamin utk baby?
    afni pun tgh cari..
    since MIL suro bg supplement cos dani selsema je x henti..

    btw, pasal nursery tu takut gak dgr..rmai tu..mmg payah la dorg nk handle..
    jiha x cerewet la, afni nie ha duk hadap je kerenah pangasuh yg satu ni, sbb pikir die syg dani..aishhh

    ReplyDelete
  2. kalau hantar anak ke nursery,camtu lah kan
    doa2 je lah agar semuanya selamat

    ReplyDelete
  3. not sure laa jiha..i rasa as long as ur baby grows healthily x perlu kot..lagipun aqeef is still having the magic milk which we are well known about the highly nutritious compositions..my opinion laa..=)

    ReplyDelete
  4. hm...jiha,so far yg dberitahu dr n gugel xbp sesuai utk direct feed multvtm for infants.takut overdose baby. better u as a mom yg amik multivit n BF aqeef.

    aku phm ko rasa jiha..sbb ms memula anta rijal gitu la jgk.BUT! taska tu XBOLEH 4 cikgu=15 baby+transit. JKM xbagi.
    yg lain aku xnk cter byk,nnt ko lg susah ati.

    pasal susu aqeef,maybe dia tukar tempat,so time dia lari.+org yg entertain tu bz.(situasi same ngn rijal)

    pape pon,aku doakan aqeef baik2 shj...

    setiap kesusahan mesti ada kemudahan (al-insyirah)

    ReplyDelete
  5. jiha, dont bg benda pelik2 kt baby, terutamanya mendedahkan baby kepada ubat2 sblm usianya 1 thn.. baik natural sj.. mcm anak aku tu kalo selsema teruk sgt br bg mkn ubat..setakat keluar meleleh je, aku rajin mengelap..hehe

    lpas 1 tahun ke atas br berani aku bg mcm2 kt anak aku tu..jiha, anakmu itu sihat..nk bg vitamin ape lg??

    faridah tipd

    ReplyDelete
  6. ishh,bahaya nya ltk kt nuseri...hope aqeef slmt..2 more dayss!owhh tidak.. :-s

    ReplyDelete
  7. my opinion, better jgn bg baby direct multivitamin. but kalau breastfeed, mommy yg ambil supplement insyaAllah baby pun akan dapat.

    ReplyDelete
  8. nursery mmg gtu jiha..sbb tu org kata bby xsesuai hntr nursery..tp if xder choices nk buat mcm mane kan..nasib baik dpt hntr husna kt umah bs

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan jiha rasanya selalu masuk blog ni tp tak tgglkan jejak hehe tak pe nanti gathering kita kenal2 kebetulan saya dilantik sebagai ketua untuk uruskan semua ni. InsyaAllah hrp dipermudahkan gathering nanti yeah

    ReplyDelete
  10. jgn cerewet sgt..nnti org nursery xsuka ngn anak kite..semua gara2 mak bpk terlalu cerewat..agk2 rse xpuas ati, benti kje la..jaga ank sndiri..org lain xkan sama ngn kite yg ibu.. kite ibu nak yg trbaik tuk anak...tpi, pengasuh ape die tau,..asal dpt duit..tp xsemua la kan sstgh jew..

    ReplyDelete
  11. at least seminggu jer kt nursery. tahankan jelah. psl ebm tue ape kate jiha yg masokkan sndnri dlm fridge diorang. abes citer. xleh nk hrp sgt pengasuh2 tu seme sbb ramai budak kan. tak terkejar diorang gaknye...

    naurah mmg ddk nursery dr 2bln lagi. mmg xleh cerewet sgt jd parents klu anak ddk nursery. but we have option to choose the best for our child. alhamdulillah our choice of nursery for her is right. syukur sbb we have no other option to left her when we works. Allah itu Maha Mengetahui =)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies