Skip to main content

Target for 2nd Anniversary 070811 ;D

laff u ;)

Ececeh apa la target tu.... since 1st anniversary, saya masih berpilis, berparam, berkain batik hahaha... so tak dpt mau cantik2 untuk hubby (oh tp masa pantang tu i lg kurus dr sekarang...arghhh tension i u)... so target saya sebelum mencecah 070811 ialah utk turun 12kg, punya shape yang debomm and kulit yang halus mulus wakakakaka.... so ada 6bulan lg....tp i dunno where to start...ayayai, maybe mulakan dgn kurangkan nasi sket2 kot eh... and takmo la makan ape2 utk kurus sebab takut long term akan effect kesihatan and plg takmo kalau effect kat my baby cayang since i bf...

Hopefully berjaya...aim sebulan 2kg turun...weehuuu

p/s: hubby saya sudah turun 3kg since doctor advised him to lose weight due to his back pain tu kan.... ayo...3kg...i lagi tension

Comments

  1. wah bagus tu..hehe
    afni pun rasa pelik, masa pantang da kurus byk, bila lepas tu mcm naik mendadak plak, pdhal makan still portion biasa. dulu preg, dalam setahun nak naik 1kg pun payah, skarang mcm cepat sgt naik 2,3kg..ke salah hormon ni..da x balance..hehe

    ReplyDelete
  2. fuhhhh, 2kg sbulan..cayalah!
    hehe tp org ckp klu nk turun berat scr drastik,
    say no to nasi,
    tp cm na xdapek la..
    ksian lak anak tu dpt susu xberkhasiat nanti kan :p
    *alasan baek punye,
    hehe btwm gud luck! :p

    ReplyDelete
  3. chayo jiha...!!
    psst...pil noriday tu kot yg wat bambam...

    ReplyDelete
  4. good luck jiha!!deena nak target kempiskan perut ni..bahagian lain xde prob sangat..tapi tang perut, hadeiihhh..=(

    ReplyDelete
  5. Ahh! I'm trying to look like that tudung you wore on your nikah day!! where did you buy it? thanks ;)

    ReplyDelete
  6. afni: ye kot hormon kn,...pastu genetik jiha ni mang debab2 lak tu hahaihhhh

    nano: kui kui berangan tu 2kg sebulan...td lunch mkn nasi gak..ayayai..erk nape tak boleh bukak blog u ni

    mas: aku pon rasa mang noriday puncanye

    deena: i seluruh bdn kembang...tensi sungguh

    easy: ;8D

    nina: i beli kt bazaar kt jln tar..rm15.... tp skang dgr kata susah nk cari sebab dh outdated katanye...refer sini k http://jihapimpom.blogspot.com/2009/10/tudung-sanding-nikah-serta-veil2-nya.html

    ReplyDelete
  7. yeke? thanks for the info... klu I tak dapat carik, can u rent it to me? hehe.

    ReplyDelete
  8. cantik pic ni jiha..sungguh ayu dikau..hehe
    jiha cuba mkn lecithin E dr amway

    ReplyDelete
  9. good luck jiha..

    anniversary kite dekat2 sama. 9.8.11
    7.8.11 is my birthday!! hihi

    ReplyDelete
  10. u..i nye anniversary pn x lama lagi...how nak kurus?? noriday telah membuat bdn i naik 2kg! uwaaaa...i mau cantek2.tp mls ke spa..howww?? aci x suruh wan je yg scrub bdn i mcm dulu sebelum pregnant? ahahahaha...

    *i skang ni tgh plan nk buat surprise ape tuk wan ni* ada cadangan kah? hee~ *xkan nk tempah buai u lak tuk dia* adoi..

    ReplyDelete
  11. wah..cayo cayo jiha..ermm aritu elly makan noriday memang rasa badan bam bam tu..dah stop dah makan noriday...hihihi
    alhamdulillah..dah 2 bulan ni rasa turun sikit sejak pakai pb ni..hihi

    ReplyDelete
  12. nina: sure ;)

    yana: hehehe tu lepas makeup2 ...tu lah ni lecitin e baru abes

    fashya: haah kan...date kite dekat2 aje

    amy: hahaha leh gak nak buh hubby u dlm buai i...tp i kene tempah buai besar sket la hahaah

    elly: pb tu bukan mahal ke elly...ayoyo... takut lak nak stop noriday sebab Jiha ni since anak dara period tak teratur so tatau nak budget waktu subur camne

    ReplyDelete
  13. nurul: bestnya kalau btol dpt turun 12kg tu heheh

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…