Target for 2nd Anniversary 070811 ;D

January 26, 2011

laff u ;)

Ececeh apa la target tu.... since 1st anniversary, saya masih berpilis, berparam, berkain batik hahaha... so tak dpt mau cantik2 untuk hubby (oh tp masa pantang tu i lg kurus dr sekarang...arghhh tension i u)... so target saya sebelum mencecah 070811 ialah utk turun 12kg, punya shape yang debomm and kulit yang halus mulus wakakakaka.... so ada 6bulan lg....tp i dunno where to start...ayayai, maybe mulakan dgn kurangkan nasi sket2 kot eh... and takmo la makan ape2 utk kurus sebab takut long term akan effect kesihatan and plg takmo kalau effect kat my baby cayang since i bf...

Hopefully berjaya...aim sebulan 2kg turun...weehuuu

p/s: hubby saya sudah turun 3kg since doctor advised him to lose weight due to his back pain tu kan.... ayo...3kg...i lagi tension

LAGI ARTIKEL MENARIK

15 comments

  1. wah bagus tu..hehe
    afni pun rasa pelik, masa pantang da kurus byk, bila lepas tu mcm naik mendadak plak, pdhal makan still portion biasa. dulu preg, dalam setahun nak naik 1kg pun payah, skarang mcm cepat sgt naik 2,3kg..ke salah hormon ni..da x balance..hehe

    ReplyDelete
  2. fuhhhh, 2kg sbulan..cayalah!
    hehe tp org ckp klu nk turun berat scr drastik,
    say no to nasi,
    tp cm na xdapek la..
    ksian lak anak tu dpt susu xberkhasiat nanti kan :p
    *alasan baek punye,
    hehe btwm gud luck! :p

    ReplyDelete
  3. chayo jiha...!!
    psst...pil noriday tu kot yg wat bambam...

    ReplyDelete
  4. good luck jiha!!deena nak target kempiskan perut ni..bahagian lain xde prob sangat..tapi tang perut, hadeiihhh..=(

    ReplyDelete
  5. Ahh! I'm trying to look like that tudung you wore on your nikah day!! where did you buy it? thanks ;)

    ReplyDelete
  6. afni: ye kot hormon kn,...pastu genetik jiha ni mang debab2 lak tu hahaihhhh

    nano: kui kui berangan tu 2kg sebulan...td lunch mkn nasi gak..ayayai..erk nape tak boleh bukak blog u ni

    mas: aku pon rasa mang noriday puncanye

    deena: i seluruh bdn kembang...tensi sungguh

    easy: ;8D

    nina: i beli kt bazaar kt jln tar..rm15.... tp skang dgr kata susah nk cari sebab dh outdated katanye...refer sini k http://jihapimpom.blogspot.com/2009/10/tudung-sanding-nikah-serta-veil2-nya.html

    ReplyDelete
  7. yeke? thanks for the info... klu I tak dapat carik, can u rent it to me? hehe.

    ReplyDelete
  8. cantik pic ni jiha..sungguh ayu dikau..hehe
    jiha cuba mkn lecithin E dr amway

    ReplyDelete
  9. good luck jiha..

    anniversary kite dekat2 sama. 9.8.11
    7.8.11 is my birthday!! hihi

    ReplyDelete
  10. u..i nye anniversary pn x lama lagi...how nak kurus?? noriday telah membuat bdn i naik 2kg! uwaaaa...i mau cantek2.tp mls ke spa..howww?? aci x suruh wan je yg scrub bdn i mcm dulu sebelum pregnant? ahahahaha...

    *i skang ni tgh plan nk buat surprise ape tuk wan ni* ada cadangan kah? hee~ *xkan nk tempah buai u lak tuk dia* adoi..

    ReplyDelete
  11. wah..cayo cayo jiha..ermm aritu elly makan noriday memang rasa badan bam bam tu..dah stop dah makan noriday...hihihi
    alhamdulillah..dah 2 bulan ni rasa turun sikit sejak pakai pb ni..hihi

    ReplyDelete
  12. nina: sure ;)

    yana: hehehe tu lepas makeup2 ...tu lah ni lecitin e baru abes

    fashya: haah kan...date kite dekat2 aje

    amy: hahaha leh gak nak buh hubby u dlm buai i...tp i kene tempah buai besar sket la hahaah

    elly: pb tu bukan mahal ke elly...ayoyo... takut lak nak stop noriday sebab Jiha ni since anak dara period tak teratur so tatau nak budget waktu subur camne

    ReplyDelete
  13. nurul: bestnya kalau btol dpt turun 12kg tu heheh

    ReplyDelete

Thanks Lovelies