Aqeef 7 months???

February 17, 2011

kesayangan ibu ;)

Oh Aqeef.... so sorry, punya lah ibu excited pasal entry Splash Park, ibu lupa nak up entry anak ibu dah 7 bulan huhu

Last Monday, 14-2-2011, genap lah Aqeef Danial 7bulan.... 7 bulan ni semakin lasak nye heheh, hmm apa kejadian semasa nak menginjak ke 7 bulan ni ye hehehe

  • yang paling best bile die dh pndi respond bile tgk tv...before ni die ternganga je tgk tv...skang ni die dah boleh gelak on scene yang funny... cthnnye: hari tu aqeef, ibu n nenek tgh tgk Halimah Jongang... ibu n nenek ni tgh borak tiba2 dgr Aqeef ngekek2...scene makcik bertiga tgh gosip ye ye... punya lah die geli hati ehehe... cth 2: tgk cartoon Princess and the Frog, die gelak kuat bile tgk prince frog tu...especially on scene yang kelakar...scene biasa2 die tak gelak...so Aqeef dah tau apa maksud kelakar kot eh ehehehe
  • sudah makin kuat membebel... 'bu..bu..bu' (panggil ibu ke ni hehe)...'nak aaa'..'apeta peta petaa'..'iukkkk tete' (opss nak susu ke ni hahaha)..'ba ba'..... and yang kelakar nye... bile tutup lampu and ibu ckp mcm whisper... die pon balas ala whispering juge....'hahhhhhhhhh hahhhhhh' (slow aje bunyi die hehe)
  • berat utk bulan ni tatau...sebab takde appointment KK...maybe kene gi private utk timbang hehhee...sudah semakin bam bam tau... hehe
  • kalau ibu berlakon nangis...die akan senyap n tgk je ibu...pastu guling2 laju2 ke ibu and tap tap bdn ibu ehehehe
  • oh sekarang ni gaya baru while bf ialah... dia akan dlm posisi merangkak...so mcm minum dr atas la...ibu baring hehehe...mcm2 la anak ibu...tp kalau ngantuk...terlentok2 la kepala tu masa susu...hehehe
  • masih lg control macho bile di luar...tgk lah gambar2 kat Splash Park tu hehe big boss Aqeef
  • dh pandai nanges kalau nampak ibu...tp ni kalau die lapar nak susu la..kalau tak die ok aje...tak heran ibu
  • best skang ni kalau berborak ngan die dlm phone...ada je bende nak ngomel hehehe
  • muka malu2 kalau ibu ummuah pipi die...(.ibu: sayang aqeef sayang aqeef ummuaaahhhs, aqeef lak...ibu: sayang ibu sayang ibu.... ye die mang sayang..tp bukan cium...abes die isap pipi ibu...penuh air liur ehehehe)..tp die dh paham bile ckp 'sayang ibu sayang ibu'....terus die hadiahkan air liur kat pipi ibu hehehe
tiap kali bangun malam susukan aqeef... mesti akan pandang muka die, cium2 die puas2, selagi berkesempatan... kang dh bujang, takmo de die kene cium ngan ibu ehehehe... i love u Aqeef Danial

p/s: nanti nak publish video die gelak tgk Halimah Jongang and Princess and the frog tu....oh ye...tiap kali lagu Halimah Jongang kuar, die toleh tgk tv ok.. dh kenal lagu... hari2 layan ngan nenek agaknye hehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. pandainyerrr aqeef..hahah jiha, mmg macho ar ank teruna u ni..

    ReplyDelete
  2. ntah cmn rupanya dia gelak2 tu ya.. mesti cute. ke macho jg ;)

    ReplyDelete
  3. hai aqeef macho. suka ah tgk rambut cacak dia..

    happy 7th month aqeef..:)

    ReplyDelete
  4. jiha, rafique pun dah pandai bu..bu..bu tuhh..sweet giler rasa..=D

    ReplyDelete
  5. waaa...pandai la jiha buat alih bahasa aqeef..hihiii...
    aqeef aritu juumpe wat duno jer..xmo becok mcm depan mama dia kat uma eh.

    ters membesar dengan sihat aqeef...
    (syok tgk aqeef gebu gebu gitu)

    ReplyDelete
  6. kejap je masa berlalu kan... tak lama lagi dpt kaki la tu..

    ReplyDelete
  7. salam jiha...mar ade tag jiha utk contest

    ReplyDelete

Thanks Lovelies