Skip to main content

Aqeef 7 months???

kesayangan ibu ;)

Oh Aqeef.... so sorry, punya lah ibu excited pasal entry Splash Park, ibu lupa nak up entry anak ibu dah 7 bulan huhu

Last Monday, 14-2-2011, genap lah Aqeef Danial 7bulan.... 7 bulan ni semakin lasak nye heheh, hmm apa kejadian semasa nak menginjak ke 7 bulan ni ye hehehe

  • yang paling best bile die dh pndi respond bile tgk tv...before ni die ternganga je tgk tv...skang ni die dah boleh gelak on scene yang funny... cthnnye: hari tu aqeef, ibu n nenek tgh tgk Halimah Jongang... ibu n nenek ni tgh borak tiba2 dgr Aqeef ngekek2...scene makcik bertiga tgh gosip ye ye... punya lah die geli hati ehehe... cth 2: tgk cartoon Princess and the Frog, die gelak kuat bile tgk prince frog tu...especially on scene yang kelakar...scene biasa2 die tak gelak...so Aqeef dah tau apa maksud kelakar kot eh ehehehe
  • sudah makin kuat membebel... 'bu..bu..bu' (panggil ibu ke ni hehe)...'nak aaa'..'apeta peta petaa'..'iukkkk tete' (opss nak susu ke ni hahaha)..'ba ba'..... and yang kelakar nye... bile tutup lampu and ibu ckp mcm whisper... die pon balas ala whispering juge....'hahhhhhhhhh hahhhhhh' (slow aje bunyi die hehe)
  • berat utk bulan ni tatau...sebab takde appointment KK...maybe kene gi private utk timbang hehhee...sudah semakin bam bam tau... hehe
  • kalau ibu berlakon nangis...die akan senyap n tgk je ibu...pastu guling2 laju2 ke ibu and tap tap bdn ibu ehehehe
  • oh sekarang ni gaya baru while bf ialah... dia akan dlm posisi merangkak...so mcm minum dr atas la...ibu baring hehehe...mcm2 la anak ibu...tp kalau ngantuk...terlentok2 la kepala tu masa susu...hehehe
  • masih lg control macho bile di luar...tgk lah gambar2 kat Splash Park tu hehe big boss Aqeef
  • dh pandai nanges kalau nampak ibu...tp ni kalau die lapar nak susu la..kalau tak die ok aje...tak heran ibu
  • best skang ni kalau berborak ngan die dlm phone...ada je bende nak ngomel hehehe
  • muka malu2 kalau ibu ummuah pipi die...(.ibu: sayang aqeef sayang aqeef ummuaaahhhs, aqeef lak...ibu: sayang ibu sayang ibu.... ye die mang sayang..tp bukan cium...abes die isap pipi ibu...penuh air liur ehehehe)..tp die dh paham bile ckp 'sayang ibu sayang ibu'....terus die hadiahkan air liur kat pipi ibu hehehe
tiap kali bangun malam susukan aqeef... mesti akan pandang muka die, cium2 die puas2, selagi berkesempatan... kang dh bujang, takmo de die kene cium ngan ibu ehehehe... i love u Aqeef Danial

p/s: nanti nak publish video die gelak tgk Halimah Jongang and Princess and the frog tu....oh ye...tiap kali lagu Halimah Jongang kuar, die toleh tgk tv ok.. dh kenal lagu... hari2 layan ngan nenek agaknye hehehe

Comments

  1. pandainyerrr aqeef..hahah jiha, mmg macho ar ank teruna u ni..

    ReplyDelete
  2. ntah cmn rupanya dia gelak2 tu ya.. mesti cute. ke macho jg ;)

    ReplyDelete
  3. hai aqeef macho. suka ah tgk rambut cacak dia..

    happy 7th month aqeef..:)

    ReplyDelete
  4. jiha, rafique pun dah pandai bu..bu..bu tuhh..sweet giler rasa..=D

    ReplyDelete
  5. waaa...pandai la jiha buat alih bahasa aqeef..hihiii...
    aqeef aritu juumpe wat duno jer..xmo becok mcm depan mama dia kat uma eh.

    ters membesar dengan sihat aqeef...
    (syok tgk aqeef gebu gebu gitu)

    ReplyDelete
  6. kejap je masa berlalu kan... tak lama lagi dpt kaki la tu..

    ReplyDelete
  7. salam jiha...mar ade tag jiha utk contest

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…