Skip to main content

JihaPimPom and MyBabyPimPom ;)

PimPom????

ape tu??? napa guna Pimpom utk blog ni? hehhee

Masa end of 2008, masa baru nak create blog ni, mcm blurr tatau nak buh nama apa utk blog, sebab initially i was like...blog??? ape tu?? tp after a nice chit chatting with my Gf Boo, mcm terpanggil pulak utk menulis something and the entry was dedicated to one of my 'Pimpom'.... PimPom lg? ape tu? hehehe

Ok...masa jaman2 university tu, no doubt i have many wonderful gfs, tp ada satu jaman ni mcm terlebih rapat dgn this two wonderful persons... ntah mcm mana kami ber3 ni melekat lak dgn nama Pimpom smpi la ke skang ni...eh bukan nama ectually but more
like labels.... misal nye 'kite kan kawan' tp our version is 'kita kan Pimpom' heheheh...and Pimpom tu tau tak nama apa..ala lolipop mcm ala2 chuppa chups tu... jaman tu iklan lolipop Pimpom tu selalu kuar tv hehehe... camne lah leh lekat lak kan hehehe
blur sebab snap gambar atas gambar pki webcam aje ni hehee...from left: Jiha Pimpom, Am Pimpom and Durr Pimpom

so blog ni pon jadi lah jihapimpom, and masa mula2 nak start biz cradle ni, pk ape lah nak buh ni... tup tup letak MyBabyPimpom...hehehe jadi lah kan... tp kelakar ke bunyi die eh or susah nak sebut eh...cos few customers call.. 'er ni Mybaby..pimpom eh (giggles) yg buai berendoi tu?'
i caught few customers yg giggles...hehehe lawak la kot nama tu , tp takpe lah..lain sket, n
ama pelik org igt sket hahaha perasan

ok..takleh panjang2 sebab................. takda idea dah hehehehe

p/s: Aqeef Danial skang ni suka baring ngiring ala2 di tepian pantai...oh lupe nak upload video die ngekek2 tgk cartoon n Halimah Jongang..nanti lah kat umah...tuddullu


Comments

  1. ala cute ape nama tu. simple je..hehe

    ReplyDelete
  2. jiha, nama itu adelah comel...nad suka tau...cute sangat:))

    ReplyDelete
  3. mmg comel nama pimpom tu..snotnyer ade besfren

    ReplyDelete
  4. alolo.. meh meh i rewind meh..

    nananananaa*sambil music rewind kedengaran*

    u tak igt nih.. kan i yang cakap, kite (u,dur & i) bila borak2 je mesti cam pimpom pimpom pimpom tak benti. atau nama lainnye kuat bleter. tapi berleter yang comel. cam pimpom pimpom.

    :D

    ingat tak ingat tak. :P

    miss u guys.
    <3

    ReplyDelete
  5. am: u...yeke hahaha bukan sebab lolipop Pimpom tu ke... i mcm recall durr ke apa ada bg lolipop Pimpom tu hahahah

    ReplyDelete
  6. jiha...am(atiqah)... i love you... wink**wink** miss u guys.. ^_^;..

    ReplyDelete
  7. comel occay pimpom. jiha mane? jiha pimpom. hahaha.

    ReplyDelete
  8. hehe cute tau bunyi pimpom tu..unik..

    urmmkak jiha,sbnrnye kan dh lme tau saya nk mtk akak tunjukkan cth bju tuk bf yg ayah akak alterkan tu,fhm x mksud saya ni? hihi saya ni kdg tulis ayat lintang pukag sikit..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…