Skip to main content

Aqeef Danial is 8months today ;D

8 bulan sudah...syukur Alhamdulillah...oh rasa mcm masih tak percaya penah mengandungkan budak kecik ni dlm perut for 42weeks? ahaha overdue terlebih sudah hehehe... mcm tak percaya penah lalui saat2 genting kat labor room (pheww nasib baik hubby sempat dtg dr Penang)...mcm tak percaya penah melalui proses berpantang.... sekejap je masa berlalu kan..... i'm presenting my 8months old Aqeef Danial...oh sudah makin lasak.. pengsan ibu hehehe


at Tesco Ampang yesterday: ibu n ayah breakfast at Kluang station...Aqeef pon kudap la die nye teething bites (baru beli kat dlm supermarket td hehehe)...1st time nak makan ni...punya lah keras, die isap2 tak lembut gak..mengamuk die, siap ketuk2 bites tu kat meja...aduhai...dh kene meja tu alamat buang aje lah... so terus kuarkan bekal bubur die aje hehee...(ada gaya kurang penyabar mcm ibu lah awak ni...nape lah tanak ikut perangai ayah...ayayai)


last week kot ni: punya lah bangga bile org tepuk2 tangan die dah pandai duduk n berdiri... adoyai tak tahan btol.... merangkak tanak...menonggeng je keje nye..pastu nak diri terus.. hehehe Aqeef Aqeef...


ni pon last week: eczema attack..comot muka anak bujang ibu ni... so terpaksa bedungkan die utk buh cream kat pipi...takut die usik2 pipi pastu tgn masuk mulut..tu yang bedung... napa ikat ngan tudung pink tu?... bedung, kejap lg terbukak blk..muka bangga dpt lepaskan diri dr bedung... tu yang ikat tu..tgk lah muke die masam tak dpt lepas hahahahah


last 2 weeks: alahai si comot ibu ni...geram lah ibu... suke buat muka kelakar tau...ni inherited from both ayah n ibu hahaha.. cium awak banyak2 Aqeef Danial


pagi td: look at his masam and monyok face... sebabnye... ibu lambat angkat dia sebab ibu nak bersiap dulu pg td..amek itu lah ini lah...lalu lalang depan die, tp tak diangkat2 jugak... menangis meraung2 keluar air mata huhu... nak cium pon elak2...pagi td masa babai babai pon buat muka ketat... toleh tempat lain...alahai Aqeef kuat merajuk mcm ibu gak ye...jgn la..Aqeef boy, mana leh merajuk2 hehehe


sgt seronok tgk progress Aqeef Danial...skang ni yang mcm kelakar..die suke senyum mcm muka apek... mulut nganga besar..mata tersepet2..pastu kalau tgh baring terlonjak2 kan badan die... apetah yang kelakar sgt hehehe.... ibu baca sifir ala2 siti sifir pon die gelak mcm lawak sgt hehehe... cayang lah die...oh tp ini budak sudah makin manja la...kalau dulu, cukup tido, perut penuh, die relax je kalau letak die... skang ni kalau die dah boring main sorang2...kene la hadap die..kalau tak die meraung ala halilintar...hehehe pantang nampak ibu tp ibu takmo angkat, mula lah die berlakon cerekarama drama air mata...

p/s: pewitttt 1st time guna Photoscape ni...hahaha tp tatau camne nak combine gambar ada gambar kecik,n gambar besar...so gambar adalah sama size besarnye hehehe...tunggu lah time rajin nak explore nanti hehehe

Comments

  1. Sudah 8 bulan yer Aqeef...
    Tahniah2
    Lama betul tak ker sini...alahai jiha..

    ReplyDelete
  2. happy 8th month birthday aqeef..ciannyer kena bedung..hihihi..

    ReplyDelete
  3. Happy 8th month old baby Aqeef :)
    Auntie sayang sangat kat Aqeef Danial :)

    ReplyDelete
  4. siannnya pipi aqeef..

    Cepat sihat aqeef, nanti tak kena bedung dah.

    Pahat pon telinga dia gatal2. Bila letak ubat dia suka garu2. Pastu isap jari. Everytime letak ubat kena tampal handiplast kat telinga dia supaya tak garu.

    ilot

    ReplyDelete
  5. alahai ciannyer aqeef..truk eczemanya..mga aqeef cepat2 baik yer..

    ReplyDelete
  6. happy 8 months aqeef...2 hari lagi sofea pulak 9 month..hehehe...tesco ampang ke..wah dah dekat ngan umah kitorg da tuh..

    erm sofea pon slalu bintik2 merah cam aqeef ne tp tak bnyk..risau jgk takut aczema..tp p klinik doc kate takde ape2 je..mayb mase tu tak naik merahnye..xtau nak wat camne..da la ruam susu lagi..pipi tu jarang la nak licin..

    ReplyDelete
  7. sekejap jer dah 8months yer....comel mulat2 ok...

    ReplyDelete
  8. ibu.. ikat aqeef cam hadiah.. hahahah!

    ReplyDelete
  9. aqeef tak nak merangkak aqeef
    takpe..jalan trus lagi syiok kan aqeef kan..

    hepi 8 months old sayang

    be good boy, dgr kata ibu, ikut cakap ayah

    aqeef anak laki sulung
    kena jaga ibu.. kena sayang ibu

    luv u aqeef

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…