Aqeef Danial is 8months today ;D

March 14, 2011

8 bulan sudah...syukur Alhamdulillah...oh rasa mcm masih tak percaya penah mengandungkan budak kecik ni dlm perut for 42weeks? ahaha overdue terlebih sudah hehehe... mcm tak percaya penah lalui saat2 genting kat labor room (pheww nasib baik hubby sempat dtg dr Penang)...mcm tak percaya penah melalui proses berpantang.... sekejap je masa berlalu kan..... i'm presenting my 8months old Aqeef Danial...oh sudah makin lasak.. pengsan ibu hehehe


at Tesco Ampang yesterday: ibu n ayah breakfast at Kluang station...Aqeef pon kudap la die nye teething bites (baru beli kat dlm supermarket td hehehe)...1st time nak makan ni...punya lah keras, die isap2 tak lembut gak..mengamuk die, siap ketuk2 bites tu kat meja...aduhai...dh kene meja tu alamat buang aje lah... so terus kuarkan bekal bubur die aje hehee...(ada gaya kurang penyabar mcm ibu lah awak ni...nape lah tanak ikut perangai ayah...ayayai)


last week kot ni: punya lah bangga bile org tepuk2 tangan die dah pandai duduk n berdiri... adoyai tak tahan btol.... merangkak tanak...menonggeng je keje nye..pastu nak diri terus.. hehehe Aqeef Aqeef...


ni pon last week: eczema attack..comot muka anak bujang ibu ni... so terpaksa bedungkan die utk buh cream kat pipi...takut die usik2 pipi pastu tgn masuk mulut..tu yang bedung... napa ikat ngan tudung pink tu?... bedung, kejap lg terbukak blk..muka bangga dpt lepaskan diri dr bedung... tu yang ikat tu..tgk lah muke die masam tak dpt lepas hahahahah


last 2 weeks: alahai si comot ibu ni...geram lah ibu... suke buat muka kelakar tau...ni inherited from both ayah n ibu hahaha.. cium awak banyak2 Aqeef Danial


pagi td: look at his masam and monyok face... sebabnye... ibu lambat angkat dia sebab ibu nak bersiap dulu pg td..amek itu lah ini lah...lalu lalang depan die, tp tak diangkat2 jugak... menangis meraung2 keluar air mata huhu... nak cium pon elak2...pagi td masa babai babai pon buat muka ketat... toleh tempat lain...alahai Aqeef kuat merajuk mcm ibu gak ye...jgn la..Aqeef boy, mana leh merajuk2 hehehe


sgt seronok tgk progress Aqeef Danial...skang ni yang mcm kelakar..die suke senyum mcm muka apek... mulut nganga besar..mata tersepet2..pastu kalau tgh baring terlonjak2 kan badan die... apetah yang kelakar sgt hehehe.... ibu baca sifir ala2 siti sifir pon die gelak mcm lawak sgt hehehe... cayang lah die...oh tp ini budak sudah makin manja la...kalau dulu, cukup tido, perut penuh, die relax je kalau letak die... skang ni kalau die dah boring main sorang2...kene la hadap die..kalau tak die meraung ala halilintar...hehehe pantang nampak ibu tp ibu takmo angkat, mula lah die berlakon cerekarama drama air mata...

p/s: pewitttt 1st time guna Photoscape ni...hahaha tp tatau camne nak combine gambar ada gambar kecik,n gambar besar...so gambar adalah sama size besarnye hehehe...tunggu lah time rajin nak explore nanti hehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

9 comments

  1. Sudah 8 bulan yer Aqeef...
    Tahniah2
    Lama betul tak ker sini...alahai jiha..

    ReplyDelete
  2. happy 8th month birthday aqeef..ciannyer kena bedung..hihihi..

    ReplyDelete
  3. Happy 8th month old baby Aqeef :)
    Auntie sayang sangat kat Aqeef Danial :)

    ReplyDelete
  4. siannnya pipi aqeef..

    Cepat sihat aqeef, nanti tak kena bedung dah.

    Pahat pon telinga dia gatal2. Bila letak ubat dia suka garu2. Pastu isap jari. Everytime letak ubat kena tampal handiplast kat telinga dia supaya tak garu.

    ilot

    ReplyDelete
  5. alahai ciannyer aqeef..truk eczemanya..mga aqeef cepat2 baik yer..

    ReplyDelete
  6. happy 8 months aqeef...2 hari lagi sofea pulak 9 month..hehehe...tesco ampang ke..wah dah dekat ngan umah kitorg da tuh..

    erm sofea pon slalu bintik2 merah cam aqeef ne tp tak bnyk..risau jgk takut aczema..tp p klinik doc kate takde ape2 je..mayb mase tu tak naik merahnye..xtau nak wat camne..da la ruam susu lagi..pipi tu jarang la nak licin..

    ReplyDelete
  7. sekejap jer dah 8months yer....comel mulat2 ok...

    ReplyDelete
  8. ibu.. ikat aqeef cam hadiah.. hahahah!

    ReplyDelete
  9. aqeef tak nak merangkak aqeef
    takpe..jalan trus lagi syiok kan aqeef kan..

    hepi 8 months old sayang

    be good boy, dgr kata ibu, ikut cakap ayah

    aqeef anak laki sulung
    kena jaga ibu.. kena sayang ibu

    luv u aqeef

    ReplyDelete

Thanks Lovelies