Skip to main content

9 bulan yang sgt2 indah =)

kesayangan ibu ;)


Rasanye genap je 14hb tiap2 bulan, mcm tak percaya yang semakin besar anak kesayangan ku itu, mcm tak percaya penah mengalami saat2 yang indah n 'cemas' heheehe.... hari ini 14/4/2011... sembilan bulan sudah anak kesayangan i itu.... ibu sayang Aqeef Danial byk2 hehehe

Aqeef Danial sembilan bulan
- nanges jerit2...adoih dah manja ni...nanges gitu time lapar or ngantuk sgt
- makin ligat clap2 hand, pantang la dgr music or org nyanyi, mesti tepuk2 tangan hehehe
- masih blom ada gigi ye..tp gusi sgt tajam..ouch saket cik 'b' ibu tau hehehe
- bile berjaya berdiri..muka bangga n gelak.. 'ha k... haaaa haaa'...berdiri 5 saat paling lama setakat ini
- kuat makan...senang nak bg makan,,,sua aje bukak mulut, penah try bg coklat sket...tergedik2 nak lg sebab sebelum ni makan bubur tawar je kan.... no no no sket je tau
- buat tak pandang muka ibu every time nak amek die dr nursery, dah pandai merajuk tau hehe
- kalau nak sedut ingus/korek idung dia... mang kene melawak dulu bg die happy, nanti mood die ok die tak kisah pon kite nak sedut ingus ke... tp kalau terus2 sedut je mau ngamuk..... penat oooo tiap kali nak melawak aje hehehe

oh ibu sayang awak Aqeef bam bam

p/s: Alhamdulillah, still continue dgn nursery tu jugak tp bg nota do's n dont's sbb Aqeef kan cronic eczema... nampak cikgu2 concern sket...tq ;)

Comments

  1. hihih happy 9month old Aqeef Danial cayang

    ReplyDelete
  2. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    ReplyDelete
  3. sekejap je kan. nanti tak lama lg tetiba dh jadi toddler. :)

    ReplyDelete
  4. happy 9 month aqeef from kasih and aunty nani ye..uish, kemain terpacak lagi rambut dia...

    ReplyDelete
  5. selamat berusia 9 bulan aqeef
    makin cheeky je rupanya
    yelah kan, akal makin panjang
    makin bijak

    ReplyDelete
  6. hee cepat betul mase berlalu, mmg kite sbg ibu, tipa kali pertambahan bulan anak, mesti teruja dan sedih (sedih sebab cepat sgt anak kite membesar :))

    ReplyDelete
  7. yeay..lagi 3bulan nak setahun..weehuu

    ReplyDelete
  8. wah aqeef dah berdiri..x lama lagi berjalan, penat laa ibu kejar dia..hihihi

    ReplyDelete
  9. ce cerita camne ibu aqeef ni buat lawak kat aqeef. hjahaha.. nak gak tau..=p

    ReplyDelete
  10. salam kak jiha..sy silent reader akk..akk,anak sulung sy pn jns kulit xtahan..tp xsetruk aqeef.die xtahan kt bahagian pampers je.dlu sy tggl kt madinah,jd sy pki krim sudocream.mmg sgt2 bgs.pastu muke anak ke2 sy pun awal2 dlu merah2..sy pkikan krim tu.alhmdlh sgt sesuai.aritu my hubby wat umrah,sy order kt kwn sudocream tu cz sy mmg slalu pkikan krim tu pd anak sy stiap kali pki pampers.kwn sy bg byk pulak(botol).maybe dlm 2 tahun setgh jgk baru bole abs.so sy ter pk nk bg akk stu utk try kot2 sesuai ngn aqeef.cz die mmg khas utk ekzema.klu kt msia ni krim2 yg kite beli jns mahal dpt sikit je kan.dlm 25g.tp krim ni byk.xigt bape gram.akk bole bg emel@no tel kt sy?nnt sy pos kt akk..(ummu atiyah/umiabicyg_1925@yahoo.com)

    ReplyDelete
  11. la, aqeef ni sebulan awal dari anak abg moa lah eh.. kitorg gi tgok hari tuh, dah pandai tendang2 dah.. tapi cewek sangat.....

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…