9 bulan yang sgt2 indah =)

April 14, 2011

kesayangan ibu ;)


Rasanye genap je 14hb tiap2 bulan, mcm tak percaya yang semakin besar anak kesayangan ku itu, mcm tak percaya penah mengalami saat2 yang indah n 'cemas' heheehe.... hari ini 14/4/2011... sembilan bulan sudah anak kesayangan i itu.... ibu sayang Aqeef Danial byk2 hehehe

Aqeef Danial sembilan bulan
- nanges jerit2...adoih dah manja ni...nanges gitu time lapar or ngantuk sgt
- makin ligat clap2 hand, pantang la dgr music or org nyanyi, mesti tepuk2 tangan hehehe
- masih blom ada gigi ye..tp gusi sgt tajam..ouch saket cik 'b' ibu tau hehehe
- bile berjaya berdiri..muka bangga n gelak.. 'ha k... haaaa haaa'...berdiri 5 saat paling lama setakat ini
- kuat makan...senang nak bg makan,,,sua aje bukak mulut, penah try bg coklat sket...tergedik2 nak lg sebab sebelum ni makan bubur tawar je kan.... no no no sket je tau
- buat tak pandang muka ibu every time nak amek die dr nursery, dah pandai merajuk tau hehe
- kalau nak sedut ingus/korek idung dia... mang kene melawak dulu bg die happy, nanti mood die ok die tak kisah pon kite nak sedut ingus ke... tp kalau terus2 sedut je mau ngamuk..... penat oooo tiap kali nak melawak aje hehehe

oh ibu sayang awak Aqeef bam bam

p/s: Alhamdulillah, still continue dgn nursery tu jugak tp bg nota do's n dont's sbb Aqeef kan cronic eczema... nampak cikgu2 concern sket...tq ;)

LAGI ARTIKEL MENARIK

11 comments

  1. hihih happy 9month old Aqeef Danial cayang

    ReplyDelete
  2. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    ReplyDelete
  3. sekejap je kan. nanti tak lama lg tetiba dh jadi toddler. :)

    ReplyDelete
  4. happy 9 month aqeef from kasih and aunty nani ye..uish, kemain terpacak lagi rambut dia...

    ReplyDelete
  5. selamat berusia 9 bulan aqeef
    makin cheeky je rupanya
    yelah kan, akal makin panjang
    makin bijak

    ReplyDelete
  6. hee cepat betul mase berlalu, mmg kite sbg ibu, tipa kali pertambahan bulan anak, mesti teruja dan sedih (sedih sebab cepat sgt anak kite membesar :))

    ReplyDelete
  7. yeay..lagi 3bulan nak setahun..weehuu

    ReplyDelete
  8. wah aqeef dah berdiri..x lama lagi berjalan, penat laa ibu kejar dia..hihihi

    ReplyDelete
  9. ce cerita camne ibu aqeef ni buat lawak kat aqeef. hjahaha.. nak gak tau..=p

    ReplyDelete
  10. salam kak jiha..sy silent reader akk..akk,anak sulung sy pn jns kulit xtahan..tp xsetruk aqeef.die xtahan kt bahagian pampers je.dlu sy tggl kt madinah,jd sy pki krim sudocream.mmg sgt2 bgs.pastu muke anak ke2 sy pun awal2 dlu merah2..sy pkikan krim tu.alhmdlh sgt sesuai.aritu my hubby wat umrah,sy order kt kwn sudocream tu cz sy mmg slalu pkikan krim tu pd anak sy stiap kali pki pampers.kwn sy bg byk pulak(botol).maybe dlm 2 tahun setgh jgk baru bole abs.so sy ter pk nk bg akk stu utk try kot2 sesuai ngn aqeef.cz die mmg khas utk ekzema.klu kt msia ni krim2 yg kite beli jns mahal dpt sikit je kan.dlm 25g.tp krim ni byk.xigt bape gram.akk bole bg emel@no tel kt sy?nnt sy pos kt akk..(ummu atiyah/umiabicyg_1925@yahoo.com)

    ReplyDelete
  11. la, aqeef ni sebulan awal dari anak abg moa lah eh.. kitorg gi tgok hari tuh, dah pandai tendang2 dah.. tapi cewek sangat.....

    ReplyDelete

Thanks Lovelies