Counting days to Jakarta 4D3N ;)

May 18, 2011

Macam tak perasan masa....lg 9hari aje nak gi bercuti ke Jakarta dong ah hehehe

sebenarnya plan asal...nak bercuti ngan some of my gfs, tiket flight dh beli lama..August last year kot hehe..tambang murah gegege

-Jiha + Hubby + Aqeef
-Aisyah + Hubby
-Durr + Hubby + Safwan Alif

tp hehehe... the newly wed Aisyah disahkan pregnant heheh and the due date will be on June 6th...haha tgh tunggu hari aje ok utk bersalin.. so they have to cancel

Tak lama pastu, cik Durr pon disahkan pregnant ke 2 kali..yeay Safwan Alif nak dpt adik... n masuk minggu depan, Durr nak masuk 7bulan lebih dah hehhee

so ... kami anak beranak aje lah proceed with the vacay...

serius sgt blurr ok nak gi sana ni...dgn 1st time nak bawak Aqeef jalan jauh + naik flight hehehe..
tp..bonus being a blogger ni.. u have so many friends yang boleh tanya about anything... nasib baik terigt Diah penah ada post entry ke Jakarta... so terus PM diah tmpt2 yang menarik kat sana hehehe....

so ni draft pertama 'Jom Jakarta Itenary'

28 May 2011
1100am : Arrival at SH airport
1200pm: Plan for early check in (if possible).. kami akan stay at Ibis Mangga Dua
0200pm: Gi jalan2 area Mangga Dua Mall for lunch and souvenirs, according to Diah, area Mangga Dua ni tmpt seswai nak cari souvenirs, bags n all
0600pm: Back to Hotel
0800pm: Dinner, Plaza Senayan

29 May 2011
Daytime: Tanah Abang....(15 to 20mins away from Mangga Dua) mari bertuku tangga shopping di sana (beli baju raya Aqeef utk tahun ni dan tahun2 depan hahaha), baju ibu n ayah juga (tahan soping baju ni sebab nak soping kat sana hehehe)

Nighttime: After dah penat soping siang hari..lets Spa hunting ;)

30 May 2011
1st half : Ancol Dreamland ( nak bawak Aqeef gi main2, Ancol ni sgt dekat dgn Mangga Dua, 5 minutes away aje)
2nd Half: Mayestik (for kain lace murah2)...... 30mins from Mangga Dua
Nighttime: Shopping Mall lg

31 May 2011
Sekiranya blom cukup berpuas hati dgn hasil tangkapan baju di Tanah Abang, akan gi ke South Jakarta for Factory Outlet (mcm2 brand ada..tp ni jauh sket la... almost 1 hour from Mangga 2)
1200pm check out
0100: Lunch at Mangga Dua and last minute cari souvenirs lg
0500pm: Gi airport dah ..ayayai nak balik sudah

ni draft baru hehhee.. GPS coordinate dah set utk semua tmpt2 ni... dekat airport nanti mesti ada jual Map Jakarta kan ... ayo tak sabarnye hehehe

p/s: better hire supir or naik cab aje eh, sapa ada experience to Jakarta... any recommended tmpt2 makan tak...

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. kami pi jakarta pusing2 naik cab je. harus nak cab blue bird psl ikut meter. kalau tak ikut meter nanti depa charge ikut suka hati.

    last time kami just pusing shopping mall kat town mcm senayan, plaza indonesia, mall yg besar2. xde pi tpt shopping mcm tanah abang, pi mangga dua pun kejab je psl panas and sesak xselesa bwk baby. mase tu imaan baru 3 bln.

    mkn pun kami mkn dlm mall je. hehe. mmg kami pi just nak jln2 gitu je tp byk gak shopping psl kebetulan tgh sales. have fun jiha!

    ReplyDelete
  2. bestnya jiha..plan nak g vacation gak tapi tak tau nak ke mana..huhu

    ReplyDelete
  3. seronok lah Aqeef jalan2 ek. have fun Jiha!

    ReplyDelete
  4. plaza indonesia is a good place. comfy n tak panas sesak. takut aqeef meragam nnt sbb mangga dua tu mcm pasar payang/ pasar siti khadijah! but around mangga dua ade mall yg cantik sket, ade kedai mkn yg sedap2. kat mayestik pon ade nasik ayam penyet yg sedap gila!

    but my advise kalau pegi jakarta ni, sile la bwk beg kosong :P sbb nnt beg tu beranak hahaha (kalau awal2 dh berniat nk sopin la kan!)

    ReplyDelete
  5. naik cab jer..x payah hire supir..taxi driver pun as friendly as pak supir..tapi kalau nak soping banyak2, ok gak hire pak supir sbb paksupir boleh bantu angkot barang..hihi

    ReplyDelete
  6. Ooooo....jumpe adik aqeef aritu wat pasport rupenye nk g vacation.....sama la kite tp ke bandung.....hehehehe

    ReplyDelete
  7. fad: yeke... alamak nampak gayanye kene ke shopping mall aje la ni... takpon Aqeef n ayah dok setempat..ibu do all the shopping hehehe

    nani: jom jalan2 hehehe

    fie: hehe tq

    fizz: beg kosong harus sgt sgt kan

    deena: hehe kene tgk harga samada supir or taxi kan

    anon: yeke... nak ke bandung... bestnye

    ReplyDelete

Thanks Lovelies