Impian dari anak dara ;)

May 16, 2011

opps gambar dari google ye: hubby forbid me to post gambar2 sendri bf'ing, so tempek gambar org aje la


Wah... apelah impian anak dara (was) sorang ni hehehe

Ok here goes... ntah kenapa, sejak dari sekolah2 lg, kids & babies tend to like me so much and the feeling was mutual hehe... saya sgt suka mereka especially babies (akak Jiha kata sebab muka Jiha keibuan hehehe yeke)

bla bla bla... bertambah2 kuat rasa sayang kat babies bile... i jd babysitter selama 6 bulan... babysit my 1st nephew, Izzat Farhan...... sayang sgt kat Izzat, mcm seorang ibu sayangkan anak dia ;)... cuddling him, ceyom2 dia hehehe...tp one thing yang of course i tak boleh buat, ialah breastfeeding him.... perasaan bile pelok baby tu sambil berangan bf'ing my baby nanti... sgt2 teruja, bukan sket2 tau teruja nye... sgt sgt teruja (padahal berangan aje tu, i was 18 masa tu, tp maybe naluri seorang wanita kan..cenderung ke arah keibuan kot eh)

and Alhamdulillah, after ups and downs, 9years after, i have my own baby, Aqeef Danial.... and perasaan dpt menyusukan dia..wow sgt sgt hebat.... bonding yg sgt kuat sampaikan rasa terharu n nak menangis (yes I am still feeling2 terharu tau every time bf'ing my baby)... poyo kan hahaha

thruout my 10 months bf'ing Aqeef Danial, this is the toughest week =|
pam pam susu keluarnya 3oz max for both breasts... sehari dpt 12oz aje..mang tak cukup utk hantar nursery....... tp yang indahnya..besar btol hikmah n nikmat Allah swt;

start last week, Jiha n Aqeef dah pon pindah ke BBST (near my office), pindah rumah bujang lama dulu sementara nak dpt rumah sewa sendri (in case ada yang tatau, saya ni Long Distance hubby wifey, my hubby is in Penang sob sob).. so Aqeef pon dh di hantar ke nursery instead of nenek yang jaga di KL...

ape yang indahnya? since nursery sgt dekat dgn office, i can still direct feed Aqeef during lunchtime since stok susu yg hantar ke nursery tak cukup.... syukur Ya Allah... kalau lah Aqeef masih di KL, mcm mana? FM? TIDAKKKKK.... imagining it pon dah stress...

now, I am on Shaklee trial set ..baru 2 hari... hasil nampak sama lg tp tu semua takkan patahkan semangat nak terus bf Aqeef Danial, mudah2 an akan bertambah banyak susu Aqeef nanti.... n alhamdulillah since rumah sewa sgt dekat dgn opis, i have no trouble waking up at nite to pump susu... kalau masa di KL..lepas maghrib terus tido (penat redah jam tau)

p/s: tulisan agak merapu ni... menulis dlm keadaan terharu n nak cepat menaip, hasilnye inilah die...memeningkan kepala hehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. Sangat berbeza dengan Aishah, Jiha. Kesedaran untuk BF datang sewaktu pregnancy kedua. Masa pregnancy pertama tu, Aishah dah sedia dah list up susu apa yang bagus nak bagi kat anak. Entah kenapa, masa mengandungkan Nashriq, terbuka hati nak BF. Tapi malangnya, rezeki tak panjang atas sebab-sebab tertentu.

    Aishah sentiasa doakan Jiha berjaya untuk menyusukan Aqeef sampai dua tahun. Jangan putus asa tau. Walau apa pon yang terjadi, keep pumping!!

    Doakan rezeki Aishah untuk anak yang seterusnya nanti berjaya dan segala kesilapan dapat ditebus. :)

    ReplyDelete
  2. jiha..ada hikmahnyer..ari tu zz pon ada try shaklee trial pax..hehe..2bln ambik masa nk abiskan yg tuk 1bln nyer...pil besar sgt..zz xdpt nk telan..tp en asben dok order lg..emm tp mmg bgus susu bertmbh jgk..tp zz pon ada ambik ASI(jamu indon tuk tmbh susu)..cuba la jiha try..mmg byk sgt susu..smpikan skali pump zz dpt 5oz..dpt la 3 btl sehari kalo rajin pump dpt smpi 4btl..zz br 1mggu mkn..alhamdulillah berkesan...

    ReplyDelete
  3. dah duduk rumah sewa?
    good luck jiha...

    xpe,the challenge is coming,just embrace it!
    yg ai perasan, bila dah setahun susu makin susut, tapiiii makin pekat. serious pekat padahal tak makan supplement dah lama jgk.

    tp berusahalah!moga2 susu untuk anak2 kita cukup..amin...

    ReplyDelete
  4. good luck jiha..moga kita sama2 dipermudahkan..=)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies