Skip to main content

We call it PLAY YARD, nenek call it KANDANG ;)

buat apa tu sayang

current fav: bola upin ipin & 'Apooh' hehe

ralit main

ibu pon leh join tido dlm ni ;)

sekejap ke sana kejap ke sini hehe

my lil engineer ;)

eh eh toleh lak hehehe

Memang dah lama sgt sgt sgt nak cari kan Play yard utk Aqeef Danial...tp gulp!! tak tahan tgk harga nye... brand new almost reach RM1k... google here and there for pre loved pon dlm RM55o mcm tu....so impian terkubur hehehe

then, last week... balik keje..nenek Aqeef cerita,

'mama kat dapur td tgh masak kan, suh abah tolong tgkkan Aqeef, abah terlelap jap....tgk2 Aqeef dah kat luar rumah( dlm gate la tp)...dh depan kereta dok main selipar2"

and ada luka kecil kat kepala die... ;(

alahai..sian anak ibu... atok lelap kejap aje...die dh ke mana2..skang ni merangkak bukan main laju lg... kalau Jiha balik keje..selalunya akan gi simpan susu and basuh tangan baru gi kat dia.... skang ni die pon ikut sama ke dapur..bukan main laju lg

oh back to Play Yard... disebab kan insiden terlepas ke luar and ada luka kecil itu... ibu Aqeef pon ape lg, bersengkang mata hahaha men'google' lg............ tadaaa...dpt... same brand but pre loved tp murah berbanding yang dok men'google' sebelum ni ;), terus call and set time nak jumpe, nak tgk condition nye camne... alhamdulillah still in good condition ..zasss terus bayar...hoyeyyyyy...

kdg2 die nak lepas gak..tp kite kan ada kerja jugak nak buat kan... so kene letak die kat tmpt yang selamat lah... and yg bestnye... Jiha (yang pendek ni) pon boleh muat dlm tu...baring2 ngan Aqeef hehehe...double hoyeyyyy

p/s: nanti nak buat entry Birthday & Mother's day semalam lah ;)

Comments

  1. Jiha.. mahal tak? ingat nak beli jugak tuk Rania nnti sbb umah nieza, dapur ngan ruang tamu takde asing2.. straight mancang.. risau nnti die masuk dapur or bilik air... ape name benda tu eh?

    ReplyDelete
  2. memang bagus pun ada pagar mcm nih.. baby tengah lasak tak boleh tinggal sekejap ada je benda dicapai.. kadang2 terhantuk kat bucu lah... lg2 bila tinggal sorang dengan baby. Nak mandi pon kena laju2..

    ReplyDelete
  3. Salam.
    Bestnya dapat main dalam kandang. Hehehehehe....
    Takdelah mengacau ibu dia buat kerja kan?

    daripada:
    Ain Syuhada@zezebel.
    zezebel.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. comelnye kandang ni...tp mmg perlu ade la benda ni...tp akan beli utk adik mikhail la..skrg ni kalo beli kat mikhail cm dh terlambat skit...sbb dia dh leh pnjat...huhuhuhuhu

    teringat zaman2 mikhail br pandai merangkak secara combat...bapak dia leh tgk tv n x perasan anak dh kuo umah...hohohoho..seb baik masih di atas simen n sdg sibuk mengelap motor bapak dia..

    ReplyDelete
  5. jiha, how much ek??minat gak nak cari ni..

    ReplyDelete
  6. comel lah Jiha bukan pendek. ehehe. rasa nak beli untuk Kakal tapi dah tak berbaloi sebab dah pandai memanjat kan.

    ReplyDelete
  7. em samala jiha..maria aritu dok cr gak 'kandang' ni..tak jumpa yg murah..plg murah pn 550 gitu..terus terkubur..maka skrg pintu semua kena tutup kalu tak habis dia pergi selongkar..termasukla tong sampah..aduih..

    ReplyDelete
  8. play yard ni susah sket nak di panjat tau... my nephew yang dah 2 tahun pon takleh panjat hehehe... and very strong..beberapa kali cubaan nak jatuhkan mang tak dpt hehehe..jiha pon testing2 juge tolak..steady aje ehehe

    beli kat Saudagar Kampong tp ni brg pre loved so ada satu aje... tp boleh request die carikan...

    play yard yang jenis lain pon ada gak tp bulky sket...brand Haenim

    yang Aqeef nye ni brand Superyard XT..bought at rm350

    ReplyDelete
  9. cantik lak bola upinipin dia tu...mmg perlu kut playard cam ni kan ;)

    ReplyDelete
  10. play yard jenis cenggini nampak cam kukuh jer....memang sesuai tok baby yang mcm lasak...mcm kene carik jer ni..huhuhu

    ReplyDelete
  11. wow! i nak jugak mcm ni. skrg ni, nak mandi pun kena dukung Alfiy sekali :p

    ReplyDelete
  12. kimmy pon dah lama terfikir benda ni jgk,tp terlalu mahal. yg ada skrg playpen,tp kecik qaiser demand hahaha

    ReplyDelete
  13. lyn: Jiha beli dkt blog Saudagar Kampong tu...tp taksure die ada lg tak

    ReplyDelete
  14. dear,klu nak jual inform i ye,i tersangat memerlukan

    ReplyDelete
  15. alahai shila...sorry sgt... i still need this.... hehehe tunggu i dah stop production kot baru nak let go...now baru anak sorang

    mang susah nak cari bende ni kan....and preloved pon selalunye mahal lg...ni rezeki btol dpt yang murah

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…