We call it PLAY YARD, nenek call it KANDANG ;)

May 09, 2011

buat apa tu sayang

current fav: bola upin ipin & 'Apooh' hehe

ralit main

ibu pon leh join tido dlm ni ;)

sekejap ke sana kejap ke sini hehe

my lil engineer ;)

eh eh toleh lak hehehe

Memang dah lama sgt sgt sgt nak cari kan Play yard utk Aqeef Danial...tp gulp!! tak tahan tgk harga nye... brand new almost reach RM1k... google here and there for pre loved pon dlm RM55o mcm tu....so impian terkubur hehehe

then, last week... balik keje..nenek Aqeef cerita,

'mama kat dapur td tgh masak kan, suh abah tolong tgkkan Aqeef, abah terlelap jap....tgk2 Aqeef dah kat luar rumah( dlm gate la tp)...dh depan kereta dok main selipar2"

and ada luka kecil kat kepala die... ;(

alahai..sian anak ibu... atok lelap kejap aje...die dh ke mana2..skang ni merangkak bukan main laju lg... kalau Jiha balik keje..selalunya akan gi simpan susu and basuh tangan baru gi kat dia.... skang ni die pon ikut sama ke dapur..bukan main laju lg

oh back to Play Yard... disebab kan insiden terlepas ke luar and ada luka kecil itu... ibu Aqeef pon ape lg, bersengkang mata hahaha men'google' lg............ tadaaa...dpt... same brand but pre loved tp murah berbanding yang dok men'google' sebelum ni ;), terus call and set time nak jumpe, nak tgk condition nye camne... alhamdulillah still in good condition ..zasss terus bayar...hoyeyyyyy...

kdg2 die nak lepas gak..tp kite kan ada kerja jugak nak buat kan... so kene letak die kat tmpt yang selamat lah... and yg bestnye... Jiha (yang pendek ni) pon boleh muat dlm tu...baring2 ngan Aqeef hehehe...double hoyeyyyy

p/s: nanti nak buat entry Birthday & Mother's day semalam lah ;)

LAGI ARTIKEL MENARIK

17 comments

  1. Jiha.. mahal tak? ingat nak beli jugak tuk Rania nnti sbb umah nieza, dapur ngan ruang tamu takde asing2.. straight mancang.. risau nnti die masuk dapur or bilik air... ape name benda tu eh?

    ReplyDelete
  2. memang bagus pun ada pagar mcm nih.. baby tengah lasak tak boleh tinggal sekejap ada je benda dicapai.. kadang2 terhantuk kat bucu lah... lg2 bila tinggal sorang dengan baby. Nak mandi pon kena laju2..

    ReplyDelete
  3. Salam.
    Bestnya dapat main dalam kandang. Hehehehehe....
    Takdelah mengacau ibu dia buat kerja kan?

    daripada:
    Ain Syuhada@zezebel.
    zezebel.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. comelnye kandang ni...tp mmg perlu ade la benda ni...tp akan beli utk adik mikhail la..skrg ni kalo beli kat mikhail cm dh terlambat skit...sbb dia dh leh pnjat...huhuhuhuhu

    teringat zaman2 mikhail br pandai merangkak secara combat...bapak dia leh tgk tv n x perasan anak dh kuo umah...hohohoho..seb baik masih di atas simen n sdg sibuk mengelap motor bapak dia..

    ReplyDelete
  5. jiha, how much ek??minat gak nak cari ni..

    ReplyDelete
  6. comel lah Jiha bukan pendek. ehehe. rasa nak beli untuk Kakal tapi dah tak berbaloi sebab dah pandai memanjat kan.

    ReplyDelete
  7. em samala jiha..maria aritu dok cr gak 'kandang' ni..tak jumpa yg murah..plg murah pn 550 gitu..terus terkubur..maka skrg pintu semua kena tutup kalu tak habis dia pergi selongkar..termasukla tong sampah..aduih..

    ReplyDelete
  8. play yard ni susah sket nak di panjat tau... my nephew yang dah 2 tahun pon takleh panjat hehehe... and very strong..beberapa kali cubaan nak jatuhkan mang tak dpt hehehe..jiha pon testing2 juge tolak..steady aje ehehe

    beli kat Saudagar Kampong tp ni brg pre loved so ada satu aje... tp boleh request die carikan...

    play yard yang jenis lain pon ada gak tp bulky sket...brand Haenim

    yang Aqeef nye ni brand Superyard XT..bought at rm350

    ReplyDelete
  9. cantik lak bola upinipin dia tu...mmg perlu kut playard cam ni kan ;)

    ReplyDelete
  10. play yard jenis cenggini nampak cam kukuh jer....memang sesuai tok baby yang mcm lasak...mcm kene carik jer ni..huhuhu

    ReplyDelete
  11. wow! i nak jugak mcm ni. skrg ni, nak mandi pun kena dukung Alfiy sekali :p

    ReplyDelete
  12. kimmy pon dah lama terfikir benda ni jgk,tp terlalu mahal. yg ada skrg playpen,tp kecik qaiser demand hahaha

    ReplyDelete
  13. lyn: Jiha beli dkt blog Saudagar Kampong tu...tp taksure die ada lg tak

    ReplyDelete
  14. dear,klu nak jual inform i ye,i tersangat memerlukan

    ReplyDelete
  15. alahai shila...sorry sgt... i still need this.... hehehe tunggu i dah stop production kot baru nak let go...now baru anak sorang

    mang susah nak cari bende ni kan....and preloved pon selalunye mahal lg...ni rezeki btol dpt yang murah

    ReplyDelete

Thanks Lovelies