Skip to main content

Aqeef Danial 11 bulan ;)

terlebih ceria sampai kuar ingus...

last 2 week...tgh demam lagi ni... sian die

Hari ni Aqeef Danial genap 11 bulan...... oh rasa syahdu pulak.... lagi sebulan nak setahun...mcm mcm mcm tak percaya

Ibu sayang sangat2 kat Aqeef Danial tau.......

My baby at 11 months

  • sudah ada gigi 3 batang, 2 di atas, satu di bawah
  • semakin manja, cranky...asek nak mintak dukung (haih sapa la ajar ni)
  • 'abu' for ibu hehehehehe
  • kalau nak susu...................'titi..nak titi'......adoi pengsan.... ckp la nak susu, ni nak tet_k la... malu ibu
  • kuat menjerit skang ni..kalau nanges beria2 teresak2 mcm kene pukul aje
  • sejak die demam kat Jakarta tu, die ada malas sket mau jalan, kalau tak dah 2 3 tapak juge ayayai
  • semakin pandai sayang org...

p/s: tak sabar ibu nak buat birthday aqeef ;)

Comments

  1. Budak hensem dah 11 bulan ye..hahaha mintak titi pulak..malu la Aqeef ni..

    ReplyDelete
  2. Happy 11th aqeef :)
    Makin hensem...

    Wah..nanti birthday aqeef,jemputlah.. *tak malu* huhuhu

    ReplyDelete
  3. wahh..pandai cakap dah..nak titi..nak titi..haha sure cute je bunyinya..

    ReplyDelete
  4. kejap je rasa tiba2 aqeef dah setahun.

    ReplyDelete
  5. aqeef dah besar..hencem dia ")

    ReplyDelete
  6. happy 11 month aqeef yayang.dari dulu suka tgk rambut aqeef yg pacak2 tu..encem..hihihih




    p/s : aqeef..pesan kat ibu tau..kalau wat birthday party jgn lupa jemput isya k

    ReplyDelete
  7. selamat 11 bulan aqeef.. tak sabar nak jumpa lagi..:) hahaha, jiha lom jemput lagi, ana dah sibuk2..=p

    ReplyDelete
  8. hepi 11th months Aqeef =)

    anT pon x sabar nk pergi besday party Aqeef. hihi =b

    ReplyDelete
  9. excited kan anak membesar... sama gak mcm Hany.
    hehehheeee nasib Hany x ajar Faqihah sebut "titi".. Hany ajar Faqihah sebut "nyek" kalo nak BF....

    ReplyDelete
  10. aunty pun tak sabar nak join aqeef tiup lilin kek sayang..
    kejap je masa berlalu kan
    rasa macam abru je baca kisah jiha prgenant
    tgk preparation nak sambut baby

    ni nak sambut bday dah

    ReplyDelete
  11. aiyooo nak titi..jangan jerit kuat2 sudah..=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…