Aqeef punya susu ;) dan 5 July yang lepas

July 05, 2011


Alhamdulillah.... hasil perahan bertambah sedikit, ada kemajuan... syukur syukur

decision tu besar , sgt besar utk upgrade dari Swing ke Freestyle...ye lah bukan seploh sen dua... terfikir2, kalau tukar FS tp susu nye sama je sikit mcm mana? ahhhh takpe la, selagi ada jalan selagi tu akan cuba.... and alhamdulillah, walaupon tak semeriah dulu tp ada peningkatan yang bagus...syukur syukur lagi

Selama 2 bulan ini, hanye mampu provide 3 botol utk Aqeef, pagi pump 2 botol, lunch anta 2 botol tu ke nursery....... mcm tu lah selama 2 bulan ini...sekarang alhamdulillah dpt 5 botol...and i hope for more, nak buat stok semula...

aktiviti tengah hari di opis pon dpt disambung semula.... org lain dah berpage2 dah nak khatam dah...dah le tahun lepas cuti bersalin 2 bulan, tahun ni pon cuti ngaji lagi sebab gi susukan Aqeef kat nursery...sampai kan Anisah2 tu tegur lama tak nampak....takpe la...ponteng bukan suka2, sebab nak susukan anak...

'Aqeef,

ibu tak mengharapkan apa2 balasan pon dari Aqeef, ibu hanya nak yang terbaik sebab ibu sayang Aqeef.... love you

lagi 9 hari Aqeef dah nak masuk setahun, tarikh hari ini setahun yang lepas (5 July 2010), ibu dah ada kat hospital....ibu menangis sebab disuruh balik, belum masanye lagi...Doctor kata KK bg salah tarikh..belum masa nye utk induce, sedih sgt sebab ibu dah tak sabar2 sgt nak jumpe permata hati ibu ni, nak peluk, nak susukan, nak sayang2.... tp kene balik pulak.... disuruh dtg lg 10 hari....tp Aqeef pandai, takmo ibu kene induce ye...hari ke 8 Aqeef dah bg signal nak keluar dan hari ke 9 Aqeef pon keluar...

oh sayangnye ibu kat Aqeef Danial'

sgt gembira sebab sekarang die dah pandai bg flying kiss, cuma bunyi takde...kalau dulu bile suh flying kiss, tangan tekup mulut, sekarang die dah pandai lepas kan.....ayayai ibu geram la ngan Aqeef ni...love u love u......

p/s: Swing masih available lg.... takde sape ke nak beli....hehhee





LAGI ARTIKEL MENARIK

10 comments

  1. tak minta balasan apa² pun kan Jiha. huhu sedihnya, hope Aqeef dengar kata Ibu k.

    ReplyDelete
  2. sweetnya mama aqeef kan..
    selagi ada jalan kan jiha..kan..kan..semoga bertambah2 rezeki aqeef lepas ni..amin :)

    ReplyDelete
  3. jiha dh masuk dlm pre-loved bp kt dlm document dlm KIM?
    insyaAllah ade la yg beli tu..kalau tak de org beli insyaAllah ada gunanya nnt..mane tau kot2 tetiba betri fs xleh charge mcm yana ni, nasib ade membe ofis pakai fs dan die mmg xguna skrg ni sbb preggy..huhuhuh

    apepun happy becoming birthday aqeef..moga jd ank soleh dunia akhirat

    ReplyDelete
  4. kasih ibu bawa ke syurga......

    ReplyDelete
  5. bagus usaha jiha..nurul pun dah macam merundum je kuantiti susu skrg..sdgkan sofiya baru 9 bulan nak masuk 10 bulan..kadang2 macam give up tau..sekali pump dalam 2 oz..tp demi anak, mmg usaha pump selagi kudrat ini dikurniakan susu..tp kalau nak tukar pump, rasanya tak mampu..skrg pun tengah pikir alternatif macam mana nak kasi susu macam2 dulu2..tp itu semua rezeki ALLAH..

    ReplyDelete
  6. Salam Kenal Jiha,

    Cuba buat power pumping sekali sehari b4 tdo..kalau konsisten buat dalam 2 minggu insya ALlah akan nampak hasilnya..Air kosong jangan lupa ambil 2-3 liter sehari yea..Lepastu cuba baca Ya matin semasa sesi pam..Insya Allah susu boleh bertambah..

    Btw, bole jenguk kedai saya http://www.mychibibox.com/ untuk bf mommy yg alami masalah susu merudum..preggy lady pun dijemput..lagi2 nak puasa kan..EBM tu sgt perlu..

    ReplyDelete
  7. takpe jiha. doa banyak2 rezeki aqeef sentiasa ada =)

    ReplyDelete
  8. Wah.. tukar freestyle leh tambah susu ek? Memang macam berkira-kira nak beli freestyle nih.
    http://duniakecilkuini.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thanks Lovelies