Skip to main content

Kenapa sy ber blogging?

Kenapa saya ber ' blogging'? ;)

Starts blogging end of 2008.....owh di blogspot la.....sebelum tu ada blog jugak di Friendster hahahaha...tp tu banyak nye mcm mengarut...bukan kerap and memang tak addicted langsung

Blogspot? Blogging? Dulu start create this blog sebagai medium nak sampaikan luahan hati kat one of my gf ( yes...u... u tau u tu kan hehehehe)...... pastu mcm ada la update post lain sket

Tapi punye la ngong ku ni, tak terpk pon yang org lain akan baca...haha tp awal2 dulu mang gfs je kot yang baca hahahaha...comments pon 1 atau 2 atau mang NO COMMENT............ haha tak pe tak pe

my gf AMY pon blogger juga.... tgk die rancak blog pasal wedding prep...so mcm syok juge ni...and dari situ lah, rasa nye aktif berblog...and jumpe blog2 lain yang menarik tertarik.. berkongsi ideas on wedding prep semua ;)

bile wedding day kawan blogger tiba, rasa excited sgt...n lg2 lepas dierang up gambar2 kawen yang cantik2 dkt blog selepas itu ;)

eh makin mengarut...sebenarnye nak tulis ini hehehe

'and yang tak terduga, tak sangka boleh berkawan dengan blogger luar dari di alam maya ni....dulu rasa

'blog , blog aje lah...tak yah jd kawan facebook ke apa, sebab to me kawan facebook yang memang btol2 kenal sebelum ni'

........... tak tersangka dari blog, kemudian menjadi friends di Facebook dan sekarang btol2 menjadi friends di luar... walaupon daku ni ala2 malu and susah nak memulakan langkah utk berkawan2 dulu, tp maybe disebab kan mcm dah kenal lama walaupon di alam maya aje....so keseganan bile jumpe pertama kali tu adalah kurang sedikit hehehe

Now, i have wonderful family, gfs, housemates, and blogger friends...xoxo...oh and yang paling special mesti lah Blogger baby... oh u guys are so adorable and makes aunty Jiha's heart melts everytime i see ur pics ..........

oh sudah la....makin panjang, makin mengarut penulisan gwe hari ini......
japgi nak siap2 mau gi Shah Alam, ada training di HQ...and lunch date with Miera....weehuuuu mau jalan PKNS ;)

p/s: entry pagi hari...gosok gigi pon blom hehhee,...tgh ngepam sambil blogging hehehe

Comments

  1. kalau terjaga tgh2 malam mmg inilah keje nya
    on laptop
    create new post

    heheheeh...siyes kan jiha
    sometimes mcm tak sangka.. boleh mencipta ramai kawan baru bila dah berblogging ni

    wwaahhh.. cha kawin nanti bape ramai jemputan aku ni?? -mengarut sgt hebat kan dayu ni-

    ReplyDelete
  2. tu la..tak sangka bila berblog ni makin bertambah kawan...skrg blog yang suke terjah sure blogger baby kan..so adorable la..

    ReplyDelete
  3. haha...dina pun tak pernah sangka leh jadi kawan betul2 ngan blogging friends..seronok sangat dapat jumpa2 u ols kat birthday cyrus dulu..frust tak sempat pergi birthday aqeef..huhu

    ReplyDelete
  4. Dulu, ms mula2 tjumpa blog2 org lain (ms tu xde blog lg), tfikir jugak,"apa jadahnya derang cite sal diri masing2 kat semua org nih?"...now, after few years, dah mula phm feeling bloggers itu...hehehe...seronok!...

    mmg betol, plg xsangka bila boleh kwn rapat dgn bloggers lain..walaupun 1st time jupe kat luar, boleh bgelak ketawa mcm dah lama kenal...itulah uniknya bblogging...org lain xtau kan... :-P

    ReplyDelete
  5. beauty pulak men blog start 2006. masa tu just for online diari jek. skang da macam novel lak. novel kisah kami. hihihiii

    tak pernah tepikir pun nak cari sumber2 wedding prep dulu kat blog... after kawen baru tau.. hihihih

    ;-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…