Admitted ~ Kali ke 4 =( ~

August 17, 2011

lobby KPJ Kajang...while waiting for GL

paed ward

dah tak merah

yeay saya dah boleh balik

This is the 4th time Aqeef admitted...started from the day he was born.....7 days in NICU.... then back in Nov 2010, kene went for operation kat pushaaat + we get him circumsized too ;)... then Jan 2011..high fever + bronchitis huhuhuhu and now sakit mata.... eleh sakit mata pon nak masuk hospital????? tp korang mesti cuak kalau anak melalak, sua his fav thing (nenen) pon die bo layan.... sekali menangis air mata darah..... rasa mcm nk tercabut jantung tak? dgn masa tu ibu pon tak sihat ya amat....flu n sakit kapla....tp terus cargas mcm lipas kudung bila anak dah menangis air mata darah gitu

in BBST....mana hospital nak di tuju ni..... Az-Zahrah Bangi la kot, situ ada paed....reach Az-Zahrah... dierang tak berani sentuh...tp the do on call was very cuak...she said cornea aqeef mungkin luka and it will lead to ...blindness... rasa nak pitam jam jam tu gak..... they refer us to KPJ Kajang.......... tatau jalan ni main redah aje....pusing2 jumpe gak......at the emergency, doc refer to pakar mata...Dr Saira....sweet Dr Saira..... die cuci mata Aqeef...penuh cotton bud dgn darah Aqeef...huhuhuhu tak sanggup pegang Aqeef masa tu...ayah yang pegang while doc do the procedure....Aqeef menangis.... huhuhu

Dr Saira said, tak kene cornea...tp di kelopak mata dalam tu yang luka due to discharge yang banyak and kering dlm mata...tu yang luka.... so off to ward.... setiap dua jam perlu bg ubat titik and ointment...tp Aqeef refuse sgt2... pedih mungkin... terigt masa tunggu turn nak jumpe Dr Saira...ada sorang makcik ni dtg kat kiterang,,,,die suh buh susu badan kat mata tu....alhamdulillah Aqeef ok and tenang after titiskan susu ;)..

the next day...masa Dr Saira visit ward...die kata banyak improvement and said antibodi Aqeef kuat boleh recover overnite...and dah boleh balik Alhamdulillah...syukur Ya Allah..........

huhuhu saya tak merungut anak saya kerap demam ke sakit ke... sebab saya tahu ini dugaan dan mungkin balasan atas dosa2 yang telah saya lakukan...renung2 kan dan selamat beramal...

Ya Allah...berikan lah kesihatan yang baik kepada anak ku Aqeef Danial bin Mohd Hairus Izman

LAGI ARTIKEL MENARIK

11 comments

  1. alhamdulillah.. mudah2an sihat selalu

    ReplyDelete
  2. anak kalau sakit mmg tak tentu arah hidup kan.. sabarlah Jiha..

    ReplyDelete
  3. sabar Jiha
    semoga Aqeef cepat sembuh dan sihat selalu
    ;)

    (Ann)

    ReplyDelete
  4. ye..kadang2 kita mmg suka persoalkan kenapa anak kita selalu sakit
    even kita breastfeed dia
    kata baby bf antibodi kuat
    tp kita suka cara jiha
    sape kita nak lawan ketentuan allah kan
    setiap yang dia lakukan, apa yang dia bagi kat kita sentiasa bersebab

    semoga aqeef akan lebih sehat di masa2 akan datang
    takde dah lagi virus2 jahat datang menyerang

    ReplyDelete
  5. ermm jiha..sabar ye..kuatkan hati..isya pun dah 4 kali masuk hospital..ermm sian aqeef

    ReplyDelete
  6. sama2 doakan aqeef pasni sehat sejahtera :)

    ReplyDelete
  7. salam jiha,

    moga aqeef akn cpt sembuh k,kecik2 dia susuahkn mak dia tp nti dh besar dia senangkn jiha plak..insyaAllah!...sbr k,moga Allah sentiasa merahmatimu...slmt bposa!

    sue :-)=yg dok sebelah kg hubby jiha...hu3.

    ReplyDelete
  8. Qaiser dulu kena sakit mata masa umur 5 bulan,mmg tak tido mlm kitorg suami isteri. Kesian,asyk nangis dan tak mengerti. Kita yg tua ni pon merana klu sakit mata,apatah lg baby kan..get well soon aqeef

    ReplyDelete
  9. oh my oh my..shian aqeef..take care both ibu n aqeef..

    ReplyDelete
  10. btul JIHA... sakit mate for baby or infant.. jgn ambil mudah... bahaye! aritu Rania sakit mate... tuhan saje yg tau...skejap2 die cranky... pastu kte plak mmg tak leh nk tdo..sbb duk tgk die cm tu..mmg bile letak ubat titik... nanges2..cm muke merayu jgn letak.. ubat tu mmg pedih sket.. sbb pastu nieza plak kene sakit mate..titik ubat yg same.. mmg pedih..nieza selang seli letak ubat titik ngan susu badan.. syukur, skejap je die sembuh... tp nieza plak amik mase 2 mggu nk baek...

    ReplyDelete

Thanks Lovelies