Skip to main content

Admitted ~ Kali ke 4 =( ~

lobby KPJ Kajang...while waiting for GL

paed ward

dah tak merah

yeay saya dah boleh balik

This is the 4th time Aqeef admitted...started from the day he was born.....7 days in NICU.... then back in Nov 2010, kene went for operation kat pushaaat + we get him circumsized too ;)... then Jan 2011..high fever + bronchitis huhuhuhu and now sakit mata.... eleh sakit mata pon nak masuk hospital????? tp korang mesti cuak kalau anak melalak, sua his fav thing (nenen) pon die bo layan.... sekali menangis air mata darah..... rasa mcm nk tercabut jantung tak? dgn masa tu ibu pon tak sihat ya amat....flu n sakit kapla....tp terus cargas mcm lipas kudung bila anak dah menangis air mata darah gitu

in BBST....mana hospital nak di tuju ni..... Az-Zahrah Bangi la kot, situ ada paed....reach Az-Zahrah... dierang tak berani sentuh...tp the do on call was very cuak...she said cornea aqeef mungkin luka and it will lead to ...blindness... rasa nak pitam jam jam tu gak..... they refer us to KPJ Kajang.......... tatau jalan ni main redah aje....pusing2 jumpe gak......at the emergency, doc refer to pakar mata...Dr Saira....sweet Dr Saira..... die cuci mata Aqeef...penuh cotton bud dgn darah Aqeef...huhuhuhu tak sanggup pegang Aqeef masa tu...ayah yang pegang while doc do the procedure....Aqeef menangis.... huhuhu

Dr Saira said, tak kene cornea...tp di kelopak mata dalam tu yang luka due to discharge yang banyak and kering dlm mata...tu yang luka.... so off to ward.... setiap dua jam perlu bg ubat titik and ointment...tp Aqeef refuse sgt2... pedih mungkin... terigt masa tunggu turn nak jumpe Dr Saira...ada sorang makcik ni dtg kat kiterang,,,,die suh buh susu badan kat mata tu....alhamdulillah Aqeef ok and tenang after titiskan susu ;)..

the next day...masa Dr Saira visit ward...die kata banyak improvement and said antibodi Aqeef kuat boleh recover overnite...and dah boleh balik Alhamdulillah...syukur Ya Allah..........

huhuhu saya tak merungut anak saya kerap demam ke sakit ke... sebab saya tahu ini dugaan dan mungkin balasan atas dosa2 yang telah saya lakukan...renung2 kan dan selamat beramal...

Ya Allah...berikan lah kesihatan yang baik kepada anak ku Aqeef Danial bin Mohd Hairus Izman

Comments

  1. alhamdulillah.. mudah2an sihat selalu

    ReplyDelete
  2. anak kalau sakit mmg tak tentu arah hidup kan.. sabarlah Jiha..

    ReplyDelete
  3. sabar Jiha
    semoga Aqeef cepat sembuh dan sihat selalu
    ;)

    (Ann)

    ReplyDelete
  4. ye..kadang2 kita mmg suka persoalkan kenapa anak kita selalu sakit
    even kita breastfeed dia
    kata baby bf antibodi kuat
    tp kita suka cara jiha
    sape kita nak lawan ketentuan allah kan
    setiap yang dia lakukan, apa yang dia bagi kat kita sentiasa bersebab

    semoga aqeef akan lebih sehat di masa2 akan datang
    takde dah lagi virus2 jahat datang menyerang

    ReplyDelete
  5. ermm jiha..sabar ye..kuatkan hati..isya pun dah 4 kali masuk hospital..ermm sian aqeef

    ReplyDelete
  6. sama2 doakan aqeef pasni sehat sejahtera :)

    ReplyDelete
  7. salam jiha,

    moga aqeef akn cpt sembuh k,kecik2 dia susuahkn mak dia tp nti dh besar dia senangkn jiha plak..insyaAllah!...sbr k,moga Allah sentiasa merahmatimu...slmt bposa!

    sue :-)=yg dok sebelah kg hubby jiha...hu3.

    ReplyDelete
  8. Qaiser dulu kena sakit mata masa umur 5 bulan,mmg tak tido mlm kitorg suami isteri. Kesian,asyk nangis dan tak mengerti. Kita yg tua ni pon merana klu sakit mata,apatah lg baby kan..get well soon aqeef

    ReplyDelete
  9. oh my oh my..shian aqeef..take care both ibu n aqeef..

    ReplyDelete
  10. btul JIHA... sakit mate for baby or infant.. jgn ambil mudah... bahaye! aritu Rania sakit mate... tuhan saje yg tau...skejap2 die cranky... pastu kte plak mmg tak leh nk tdo..sbb duk tgk die cm tu..mmg bile letak ubat titik... nanges2..cm muke merayu jgn letak.. ubat tu mmg pedih sket.. sbb pastu nieza plak kene sakit mate..titik ubat yg same.. mmg pedih..nieza selang seli letak ubat titik ngan susu badan.. syukur, skejap je die sembuh... tp nieza plak amik mase 2 mggu nk baek...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…