Easy Peasy Strawberry Jam for Aqeef Danial ;D

November 02, 2011

Hehe takde idea nak buat breakfast ape utk Aqeef, asek puree buah aje...so terasa mcm nak buat sandwich with strawberry jam lah.... strawberry lak mang dah masak ranum and manis.... kalau ikut resipi asal..strawberry, gula, dried ginger....tp utk Aqeef, strawberry and buh sedikit air.;)


potong strawberry kecil2, masuk kan air...masak with slow fire

few minutes je dah jd mcm ni....oh dah naik bau nye...shedappppp (bak kata Aqeef hehehe)

ok siap...dlm 5 to 8 minutes je dah siap dah jam nye....manis buah sgt..i like hehee

tadaaa... ni lah die bekal for his breakfast...roti sapu butter ngan strawberry jam..... (ibu pon sempat makan sekeping hehehehe)

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. Wah! Nampak sedap sangat jiha! Good job!

    Nanti nak carik strawberry then nak buat macam jiha gini :D

    ReplyDelete
  2. comei la roti tu potong cookie cutter ke.tu beli kt ne

    ReplyDelete
  3. reen: sila sila...pasni nak try buah lain lak wat jam

    anon: sy beli kat jusco au2..kat area baking tools

    ReplyDelete
  4. alololo comelnyeeee.....tak penah nak buat cmnie....nanti nak cari gak lah....nak but comel2 untuk mirza....

    ReplyDelete
  5. rajin nye jiha buat utk aqeef..bertuah aqeef :) comel la cutter tu..online xde jual ke?

    ReplyDelete
  6. mun: hehhee kalau tak buat mcm ni pon Aqeef makan, tp bile buat gini die gelak dulu baru makan hehe

    beauty: hehe suke suke aje

    yana: rasanye online mahal kot...sebab from Japan...tp lg comel la

    ReplyDelete

Thanks Lovelies