Skip to main content

Kenapa Siti Najihah menggemok????

Bile pk2 balik kan...rasa nye dah tau punca kegemukan lah


dulu masa part 5 degree, slim juga lah...dgn skipping nye, Sendayu Tinggi nye....pastu mula bercinta dgn MHIK.... gemuk gemuk dan gemuk.....mang sgt obvious, sampaikan lecturer pon tegur kata dah makin berisi sob sob sob


pastu bertambah gemuk bile dok di Penang, MHIK pon keje sana.....kat sana lah gemuk yang paling gemuk skali huhuhuuh


pastu dpt pindah sini, kuruskan diri semula sebab nak kawen kan...banyak gak turun dlm 11kg dgn bantuan Jusmate5 nye, cardio ptg2 sambil paksa housemate pon cardio skali hahahah, 'kick kick slideeeee' hahhaaha


dah kawen long distance..mula naik balik bile ngandung...tp masa pantang, turun agak banyak juga...kempis perut ku.....pastu mula naik sket tp still maintain...


pastu since August hr tu, MHIK dpt pindah sini (hoyeah)...dan saya makin mengembang mengembang dan mengembang....kenapa kah


so nak salahkan MHIK sebab saya jadi semakin gemuk ni boleh tak? hehehehe


p/s: do i need to rely on JM5 lg...owh utk pakai PB mang tak la sebab alih2 mang takkan ku pakai punya...rimas bende melekap di badan, lg2 nak pump kat opis ni...susah la...tp JM5 ni tak sure boleh diminum sbb I am still breastfeeding Aqeef Danial....oh ho....saya mau kurus dan cantik (luar dalam)

Comments

  1. eh samalah. sedihnyaaa tak kurus2 lagi ni

    ReplyDelete
  2. Mana ada jiha gemok....comel saje... :)

    ReplyDelete
  3. huhuhu adalah....bile berejam2 depan almari nak cari baju yang masih muat, bile kain baju kurung makin senteng..tu makna memang dah gemuk tau huhhuuh

    ReplyDelete
  4. jiha..ainul skrg ambik lecithin shaklee..dh turun 4kg xsampai seminggu.kalau nk PM ainul ye :)

    ReplyDelete
  5. try n error k..nanti boleh la kurus balik..;) semoga berjaya..mungkin kena bagi aqeef adik dulu kot..;) hehehe

    ReplyDelete
  6. Jiha sgt cantik tau. Suka tgk Jiha. Rajin juga lah Jiha nak buat cardio kan. Fie ni malas gila. Tapi bila puasa tu ok lah boleh maintain kan berat. Tp now mcm dah naik balik. Hoho~

    ReplyDelete
  7. jiha xdelah gemuk mana pon sbnrnya...hehehe..

    jm5 tu mmg berkesan ek? tp mahal kan? wuwuuw

    ReplyDelete
  8. semoga berjaya menyelimkan body tu.....tapi nengok ok jer....dah molek sgt tu :P

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…