Skip to main content

Kisah pencarian hadiah birthday Incik Suami dan celebrate kecil2an ;)

3 December 2011 - Lega bila hubby kata kene standby gak kat PWTC utk persidangan Umno tu...yes plan akan bermula sesudah die gerak aje... aim to KLCC cos nampak kat FB ada fair kat sana...oh ya..berdua dgn Aqeef sahaja ye.... sampai2 tgk kat tengah2 tu deco utk krismas ada la...terus tanye kat kaunter pertanyaan....


Saya: '_____ fair kat mana ye?'

orang A: 'eh sini takde ______ outlet'

Saya: 'eh...IT Fair?'

orang A: 'oh tu kat convention center..PC Fair'


blurrr, nak jalan ke sana lak ke...tp nasib ada stroller kan so jalan kaki la ke sana...dah alang2 sampai n memang nak kene beli gak hadiah hari ini


so sampai je Convention center, tunggu lif pon dah berasak2 hadoi, tibe2 nak masuk kene tahan kata takleh bawak masuk stroller...'what'...takkan nak dukung aje Aqeef, gebeh la bahu i...huhhuhu nak tanak terpaksa simpan gak stroller kat tmpt simpan die kat bawah....huuhhu...naik balik


dpt flyer layout, dah aim mana satu booth nye...terus rush ke sana...penat weh kene halang ngan org2 kat booth lain...rasa nak marah nak lempang pon ada...tak nampak ke aku tgh dukung anak dgn muka tersiksa ni...dah la ramai org....


ok sampai booth, bla bla bla grab the present...nak terus blah la kan....tp punye lah kene redah semua hall dulu baru sampai ke exit....huhuhuhu mang nak mcm patah tangan weh...agak penat sket lepaskan Aqeef jalan tp lg lambat la and die terselit2 antara org lagi bikin susah je kan, bile sampai kat tempat simpan stroller tu rasa mcm nak sujud syukur aje...fuhhhh


tp tak abes di situ ye....episode mendukung Aqeef di TGV pulak sebab makcik sorang ni nak beli tiket Ombak Rindu utk dating midnite malam tu jugak..dah la ramai gile org beratur and saya je kot mcm makcik2..yang lain semua remaja...mula2 dok la dalam stroller..mengamuk Aqeef sebab org keliling die kan masa beratur tu...die lapar sama tu..dukung die lak, die leh melenting2kan badan die, ngamuk gak....rasa mcm nak surrender je keluar line ..tp sebab nak tgk gak movie n nak beli tiket...buat muka tebal...org lain dah pandang lain aje...


saje je cakap kuat 'Aqeef, sabar la, pasni kite balik, ibu nak beli tiket nak dating ngan ayah malam ni'....... baru nampak muka lega org2 situ, mesti memula dierang igt makcik ni biar btol nak bawak anak nangis lalak2 ni masuk wayang hahahaha imaginasi terlampau ku....


sudahnye 3 hari sakit tangan tau...sebab mendukung Aqeef huhuhuhu


ok kite cerita pasal birthday incik suami lak ye


9 December 2011- plan menjadi Alhamdulillah...hehe die mang tak sangka langsung lah kan...dah pakat dgn ex-housemate die utk ajak few kawan yang rapat utk join skali...sayang tak amek video tp his expression was very priceless ;)



my birthday boy ;)


antara yang hadir


yang baju merah kiri tu lah partner in crime saya aka incik suami ex-housemate...

terima kasih cik poi

Aqeef Danial ;)


birthday cake



with his new gift...glad he loves it... at first I was berkira2 mau beli ini, plan mau beli jersey arsenal aje hahaha tp pikir2 he gave me so much, love, attention, being a great dad...so ape lah salahnye kan...utk suami sendri gak... ;)


I Love u Mohd Hairus Izman


p/s: oh gambar tak banyak kan..and gambar i pon takde...tp ada pada kawan2 die..kene mintak ni ;)






Comments

  1. eceh memang senyum meleret en hairus dpt gajet baru...

    ReplyDelete
  2. Wow...act,jiha punya susah payah plan everything untuk hubby lebih dari segala2nya..hehehehe.....

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…