Mai ceq Mai...kita pi makan kat Penang hehehe

December 14, 2011

Entri ni tempat makan yang sempat gi baru ni...banyak lg tempat makan kat Penang...Nak cari seafood gi la Hammer Bay or Telok Tempoyak....nak Pasemboq area Padang Kota or gurney...nak nasi kandaq, merata ada depends on kebersihan yang korang pilih hehehe...


Mau cari Mee Udang....area Jalan Gertak Sanggul, Teluk Kumbar....hmmm tp to me...udang die mang la banyak, cuma kuahnye yang i rasa plain...ntah le...tp udang fresh la..manis

Mee Udang Ayu
GPS Coordinate 5degree 17' 19" N, 100degree 13' 42" E

area Gertak Sanggul ni banyak org jual Mee Udang, mula2 nak pi makan kat Umar Mee Udang tp tutup, hubby kata tu lg sedap.....owh my fren Aisyah kata...nak lg adventure...gi Pulau Aman...tp kene naik bot la....situ udang lg besar2 harga pon besar heheheh...

Total Damage kat Mee Udang Ayu RM46 (2 mee udang, 1 nasi goreng udang, 2 air laici)


Nasi goreng udang nye i like cos very rasa keudangan hehe



mee udang cantik??? hahaha



ni hubby nye...i nye tibe2 terselit udang galah yang besar..manis owh

1st time with mee udang...


Ni la kedainye



Mau cari jeruk, Nasi Lemak pemes, Nasi Bawal Goreng (only on Sundays)...sila lah ke Medan Suri, Sg Nibong


Medan Suri

GPS Coordinate 5degree 20' 26" N, 100degree 17' 58" E


sile borong jeruk disini...melayu nye..sedap tak sakit tekak cos die tak pakai ibu gula


pasemboq...mee pitchay pon ada sini...tp rasa biasa2 aje....sebab tak sempat pi makan Pasemboq Padang Kota...layan aje la...owh tp as I mention dlm post lepas, kalau gi Padang Kota, jangan mintak 'Pasemboq satu'....tak pasai2 satu set =rm50...segala ketam sotong die letak dlm set uolls tu nanti hehehe


Nasi Bawal goreng....alamak tak sempat nak snap gambar yang sopan, kuah kari die mang terangkat abes tau.org melayu nye kari..berpeluh2 i makan hehehe


ni lah kedai Nasi Bawal Goreng (only on sundays hehehe)




Mau makan Ketam...sila ke Juru hehehe... to be exact Warung Pak Su

FYI Juru dekat Mainland...so kalau nak makan sini either masa otw from KL to Penang or Penang going back to KL...we chosed having ketam on our way back to KL



Warung PakSu Nasi Ketam

GPS coordinate 5degree 19' N, 100degree 24' 53" E



ujan so tutup2 pale dak kenit ni hehehe...


and masa time tu bulan penuh so isi ketam sgt marvellous banyak, ketam pon besar tp satu rm12...kami laki bini makan 4 ketoi....oh diingatkan nasi goreng nye adalah tawar hebeh, so sila makan ngan nasi kosong aje la...sini ada gak mee udang, kerang bakar...tp saya order Nasi Ketam aje sebab itu lah aim nye hehehe...total damage rm58


Aqeef pon dibagi rasa Ketam...suka die


tu dia...ngam ho kan...rasa mau makan lagi ni


selesai hehehehe



kami pulang dgn perut kenyang Ketam hehehehehe


Selamat Menjamu Mata...erkkkk
























LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. comey tudung jiha
    *tetibe komen xkena ngn topik, hahahha
    btw, semuanya menyelerakan, hamboih ni betul2 jjcm ni, hehe

    ReplyDelete
  2. ini memang jalan2 cari makan betul ini..
    ok references noted!

    ReplyDelete
  3. kita lak suka makan mee udang salwa. memang dari skolah lagi pi makan kat situ.

    ReplyDelete
  4. ni kalo hubby tgk ni, mau dia ajak pegi penang lak ni. hihi. dia hantu seafood jugak.

    ReplyDelete

Thanks Lovelies