1st entry of 2012 hehehe....cuti 4 hari sangat best best best

January 24, 2012

Day 1 - Sabtu..

Bangun lambat yeyeah hhahahaha... hari ni nak balik Keramat....prepare for Family Day the next day nye....makan Satay Ismail (satay Ismail ni kiterang dari kecik2 lg dah gi makan kat situ)...btol2 belakang Esso, dkt dgn LRT Damai and Keramat Mall tu... hmmm tp mcm dah kureng sket lah satay die...agak hampa

Aqeef sgt enjoy duduk rumah nenek...tak heran ibu die pon...ibu kuar gi beli satay and malam tu gi Jusco without Aqeef....die relax aje...maybe ada cousins so seronok sket kan hehehe

Day 2 - Ahad

Haji Hasbullah and Hjh Raudzah Family Day at Ulu Kalong Resort

dah lama sgt tak get together....tp tak semua jugak yang join...kaklong ada di Saudi, abg boy ada di Aussie and few other cousins yang tak dpt join ...tp overall sgt best... lama weh tak mandi sungai...oh tak mandi jugak pon sebab period agagagag...mandikan kaki aje...Aqeef best btol....tak takut masuk sungai...siap nak lepas tangan mcm org besar....die jalan sendri dlm sungai tu...agak2 nak terjatuh baru doe cari kite nak capai2 heheh...sejuk segar sgt air sungai tu

eh tp tmpt tu tak berapa recommended sgt la....space nye agak sempit and ada ke, kita dah sewa chalet ni kan...sekali kene charge rm5 utk parking..rm5 per kereta...dah la Family Day...banyak giler kereta kot kan



3 generations

Razali Bon Clan hehehe (kaklong and family in Saudi)

oh Char K.Tiow by my PakTeh and Makteh....sedap...anyone looking for their service..leh drop their FanPage eh..cekidout Kasturi Kayu Manis



Day 3 - Isnin

Pagi2 sepie dah siap2 kan barang buai utk pasang kat Bandar NusaPutra.....then we had our breakfast kat McD Kota Warisan..pestime gi McD situ ehehehe.....pastu balik rumah guling2 hehehehe

after Zuhur, ajak hubby gi Jusco Equine...pestime jugak ni gi Jusco Equine...banyak juga kedai yang tutup for CNY... eh eh tp kan tgk ramai je chinese berjalan2 kat mall... tak gi beraya agaknye eh hehehe.....bought 2Pjs, 2 baju utk pakai siang, and sunglasses utk Aqeef hehehe.....baju skang dah banyak yang senteng2...dah tinggi anak ibu ni hehehe

oh oh and i bought a wok and grill pan....dgn harapan akan rajin memasak lg....frust dgn kuali cap eagle before ni...api kecik pon kuali cepat sangat panas nye...hangit mangit sambal i huhuhu

Masa kat Equine, hubby's sis call kata ajak jumpa kat Shah Alam...dierang dtg dari Kulai jalan2 kat KL.....so from Equine, terus gi ke Shah Alam...ke Kemuning mau makan steamboat....pestime mkn situ.... BIL yang rekomen...Flaming Steamboat Buffet...murah rm26 all you can eat buffet...mcm2 variety ada....kalau Seoul Garden RM40++ tp ada grill sekali la....tp ok la Flaming ni....tempat pon presentable jugak...cumanya kalau weekends, ada time limit pulak 2hours aje....weekdays takde limit



Hari ini nye perjalanan mang takde plan2...hahaha jarang2 sgt kami mcm ni...selalu nak gi mana2 mesti plan....dah babai2 ngan SIL (dierang nak balik Kulai dah)...off we go to Plaza Shah Alam...niat di hati nak gi Caring Pharmacy nak beli new product for Aqeef's eczema, sekali tutup...CNY...ayoooo..gi Giant aje gi beli barang2 dapur sket...and gi Kids Branded Outlet, bought Aqeef another PJ...weehuuu comel

Oh...another unplanned event is...tibe2 geng hubby ajak pi main laser tag kol 11pm...oh oh camne ni sian gak hubby tp malas nak melangut kat situ ngan Aqeef while dierang main....so selambe texted my Gf am whether she is home....yeay ada...plus Boo pon ada situ sama...double yeay...terus texted other Gfs if they want to join sama...Aisyah and Aisy join....amy ada di KL, durr pon baru je sampai dari krabi so too tired to join....takpe kite gather lagi end Feb k ;)

seronok berbual2 n tgk keletah Aisy and Aqeef....oh Aqeef sgt jeles ngan Aisy ...mcm mana nak dpt adik ni hehehe

borak2...kol 2 baru hubby abes main....sampai rumah kol3am....pengsan sampai pagi...hehehe nasib baik period

Day4 -Selasa....

Hari mendobi dan bermalasan di rumah saja bersama hubby and Aqeef, cuma hubby aje td gi collect balik buai.... best sgt hari ni bermalasan2 di rumah ;)

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. dina punya holiday pun hectic..yet enjoyable..yg paling seronok mesti lah little captain..berjalan memanjang..we all mandi sungai dekat ngn sg.congkak jer..=)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies