Skip to main content

Kisah perletakan jawatan??

Kira2 bulan 11 tahun lepas, hubby dpt counter offer balik from Agilent....die mcm excited bile bercerita ttg offer tu tp bila fikirkan akan long distance...die senyap

Agilent keep on follow up, hubby mcm main tarik tali, nak tanak nak tanak...the remuneration benefits sgt2 attractive plus jiwa dia memang ada di sana...dia ada cita2 dia yang dia nak kejar kat Agilent tu

tp yelah, berbelah bagi kan...terima bermakna long distance lah...and sepanjang beberapa bulan ni, seeing Aqeef membesar hari2 depan mata, lagi lah die berat hati

Sebagai isteri, tak geti juga mcm mana nak react mula2...dah happy2 kan dpt dok sama balik tp kita tau suami kita tak happy dgn kerja sekarang..... apa yang dpt buat, suruh dia solat istikharah.... ye la sampai bile nak delay offer Agilent tu kan...hampir sebulan jugak die senyap aje

and selepas beberapa solat istikharah tu, mang berat ke sana lah.... so I have to agree sama...mungkin ini yang terbaik...tp i have to do something juga...takkan sampai bila2 nak long distance kan.... walaupon nak masuk tahun ke 3 di sini, dah clear cut dgn kerja yang dibuat, dpt pulak peluang training sebulan kat Korea April akan dtg ni... and my buai is growing here....tp kene lepaskan jugak demi family kan

and Alhamdulillah, after few interviews...dpt jugak kerja di sana and will start on 19th March 2012.....

Ok ni baru nak cerita pasal meletak jawatan....

Supposedly happy (yes i am) sebab dah dpt keje kat Penang, tak lah long distance kan dah lepas ni....tp payah juga rupanya....mcm tak keruan the day before nak tender the letter and sampai ke hari ini pon mcm masih lagi tak percaya.....Maybe terlalu banyak kenangan kat sini especially dgn housemates and colleagues yang rapat.... dari bujang, mengandung, bringing Aqeef here bila atuk n nenek pindah kampung.....dengan dierang2 ni la dok mengadu itu ini....dierang ni la yang dok jaga Aqeef bile ibu demam gi urut, ibu mandi bla bla...sob sob sob

21 Feb dapat tau yang dh dapat kerja sana, so 22 Feb must tender dah... bila bg surat kat my immediate boss, die tanya why?.... ada pause kat situ...tatau nak jawab apa....bila mula jawab, suara terketar sket...(apakah aku ini? emosi terlebih btol la).....cerita itu ini die pon paham sebab mang tempat seorang isteri dekat dgn suami katanya..... sedih huhuhuhu... mcm ayah2 sgt bos i ni...and sgt suka bile technical discussion pasal lab ngan dia...banyak benda belajar dr dia....

lepas seorang bos, kene pergi jumpe SGM pulak....jumpe petang sket sebab die ada meeting...nasib jugak, kang tak pasal2 aku nanges jugak bile ckp ngan dia.....petang tu emosi dah agak stabil sket....lama juga berborak dgn dia...die pon ok bile tgk reason yang solid tu kan...nak buat camne

oh this is the decision that I have made....so nak tak nak kene la hadapi juge

jadi org Penang lah nampaknye ye.... mungkin rezeki kami anak beranak di sana kan... perancangan Allah lebih besar ;)

Comments

  1. xpe sis. pengorbanan utk family InsyaAllah berbaloi. saya pun pindah ke Penang utk sma dgn hubs :)

    ReplyDelete
  2. maybe itu yg terbaik jiha. insyaAllah. yg penting semuanya bersama =)

    ReplyDelete
  3. Sis, your hubby keje satu company ngan my uncle la.. Memang dia kata keje situ best dan gaji asyuk... eheheh.. Apa2 pun tahniah untuk kerja baru... Nanti beauty pi penang rumah auntie beauty bole lah melawat sis sekali ;-)

    ReplyDelete
  4. all the best awak..

    salam kenal

    ReplyDelete
  5. InshaAllah ;)

    beauty: yeke...hehehe mesti kenal punya lah tu....melayu selalu kenal each other kat Agilent tu

    ReplyDelete
  6. Semoga semuanya yang terbaik buat jiha n family...:)

    ReplyDelete
  7. Welcome to Penang Jiha =) Bleh mkn nasik kandar byk2 pasni..heheh

    ReplyDelete
  8. all the best jiha. tp penang pon best sbnrnye. kalau saya, saya suka je penang tuh. food heaven! :)

    ReplyDelete
  9. perancangan Allah lebih baik sebenarnya......all the best jiha...

    ReplyDelete
  10. All the best to you!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…