Skip to main content

Pelik tak mimpi gini???

Dah nama pon mimpi kan...mesti lah pelik2..... mimpi pelik yang berulang? lg pelik kan, kalau berulang dlm masa terdekat means hari ni mimpi, esok mimpi lg...mungkin sebab kite dok memikirkan nye jugak kan... ni mimpi sekali di sekolah rendah, pastu bertahun kat sekolah menengah mimpi lg....pastu skang mimpi lg....pelik jugak kan...so far ada dua mimpi yang Jiha alami yang berulang gini.....


Mimpi 1 : Lif roller coaster

Rasanye yang ni mimpi start masa sekolah menengah....Lif roller coaster? apakah itu?
Camni...misal kata kita dok kondo/apartment....naik lif, sampai certain level ok je lif tu menaik, tp bile nak sampai level kite tu, track nye dah lain, instead of naik menegak, die melintang mcm lalu track roller coaster tu....pastu siap lif tu keluar dari bangunan (mcm ala2 roller coaster kat Leisure mall kat Cheras tu dulu) pastu masuk balik...tak ke seriau?

Lepas tu dekat U pon penah mimpi yg sama and yes malam td pon mimpi yang sama.....hmmm tp malam td tu, lepas kuar je Lif tu, tibe2 family ada buat suprised birthday party utk Jiha (memang tak penah la kan terjadi ahahaha)...siap belon2 penoh, candy buffet yang comel...eh apa aku merepek ni hahaha...nak citer mimpi Lif roller coaster tu sebenarnye heheheh


tak ke kecut perut kalau tiap kali nak balik rumah, kene alami mcm ni?



Mimpi 2: Hantu topeng

Mula mimpi ni masa sekolah rendah, hantu ni bertopeng ala2 penari Bali tu.....die attack our whole family, die isap darah sampai kering....huhuhuhu Jiha je konon2 terselamat...mang takut la kalau gi CM (Central Market) ada nampak topeng2 ni...ngeri la sebab terigt mimpi tu

Masa kat U pon penah mimpi yang sama...hantu yang sama dgn topeng yang sama....ish ish mainan syaitan btol lah..malas nak elaborate sgt sebab tak suka mimpi ini

ngeri kan....I am so not going to Bali...kalau gi pon, takmo tgk persembahan tarian ini

Comments

  1. kelakar betul mimpi jiha ni..tapi boleh plak berulang2 mimpi yang sama kan.. L)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…