Skip to main content

Hectic New Life ....in Penang

Oh Oh....sgt fenatssssss

pindah dari BBST ke Penang 18hb March...we requested lorry to come at 7am..but they showed up at 11pm and boleh kuarkan this statement

'La, igtkan semua barang dah bawak keluar'................. luckily my mum yang dgr and bukan I...kalau tidak sedap ko kene counter maki dgn aku

we reached Penang around 6pm....lorry lambat sket around 8 kot baru sampai.... hubby 'tolong2' la mat ngok lori 2 org tu.....Jiha stndby depan pintu tunggu hubby pass barang, luckily we borrowed abah troli so tak la kene angkat berat2 from lif to our unit....

2 3 kali trip, hubby sorang je yang naik, tanye kenapa, die kata mat ngok lori tu tgh unloading brg...so ok.......... tunggu tunggu hubby tak muncul tiba...so I pon turun la nak tgk2 sambil boleh la angkat brg sket2 kan...terkejut berukssss aku....barang penuh kat bawah...hubby takda, lori mat ngok tu pon takda (sorry la if i refer them as mat ngok...geram sgt dah ni)..... i called hubby, he said they have left......menjerit!!!!!!!!!!!!!.... hubby pulak tgh tunggu kawan die 2 org nak cari rumah nak tolong2 angkat

hubby sampai je...terus tanya la napa semua.....mat ngok tu leh cakap after unloading

'sampai sini je la, kiterang dah penat sgt dah ni'................ ok...saya mang tak halalkan setiap RM yang dibayar

tanya hubby napa pay the balance, he said both mat ngok tu mcm gengster (mang pon)...so die malas nak panjang2....tp I terus call their boss....boss die pon kunun terkejut, and kata kita tak patut bayar the balance since keje tak siap...bengang btol la...kiterang mtk refund pon kan...die kata die lom jumpe lg driver mat ngok tu....mang aku tak halalkan lah!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sudahnya, dgn bantuan 2 org kawan hubby tu...pukul 12lebih(banyak gila barang aku) baru siap angkat ke atas....baru siap angkat ye...kemas mang tak larat..... the next day nak start keje ok huhuhuhuhu...bdn semua lenguh2 ni.....

my mum ada ikut sekali tp I tak bg die kemas2, biar jaga Aqeef aja .... Last friday pulak balik KL hantar my mum balik...so rumah masih lg sepah hingga ke hari ini agagagagaga

oh oh new workplace....sgt tak sempat nak on FB ok....email apa pon tak sempat....banyak keje and besar tanggungjawab

rakan2 blogger sila jangan lupakan saya ye hehehehe

p/s: nak tido...malam ni gagahkan juga bukak lappy buat entry....next entry ntah bile la pula ye hehehehe

Comments

  1. waaa sian jiha...kalo yana pun rase mcm xnk halal jugak..dh keje ko gitu ko buat la gitu..mmg ngok la jiha weh diorg neh..ee geram jugak rase

    ReplyDelete
  2. alahai..siannye jiha.. elly yg baca pun rasa geram... ada meh orang mcm tu...

    ReplyDelete
  3. kesiannya jiha...hmmm. kalau kita pon harus amukan camni. diorang ni keje main dan je.

    ReplyDelete
  4. ala kesiannya Jiha kuang asam punya driver lorry tu

    ReplyDelete
  5. geram dgr cite ko.ishh tu melayu ke? good luck jiha di tempat baru.kalau ainul ke penang ainul roger ye :)

    ReplyDelete
  6. bongok punye mat ngok!!mintak refund jiha..mesti mintak tu.

    ReplyDelete
  7. eiii teruknya org mcm tu..boleh pulak cakap penat..sabar ye Jiha. semoga cepat adapt dgn kerja di sana :)

    ReplyDelete
  8. http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

    The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…