Hectic New Life ....in Penang

March 26, 2012

Oh Oh....sgt fenatssssss

pindah dari BBST ke Penang 18hb March...we requested lorry to come at 7am..but they showed up at 11pm and boleh kuarkan this statement

'La, igtkan semua barang dah bawak keluar'................. luckily my mum yang dgr and bukan I...kalau tidak sedap ko kene counter maki dgn aku

we reached Penang around 6pm....lorry lambat sket around 8 kot baru sampai.... hubby 'tolong2' la mat ngok lori 2 org tu.....Jiha stndby depan pintu tunggu hubby pass barang, luckily we borrowed abah troli so tak la kene angkat berat2 from lif to our unit....

2 3 kali trip, hubby sorang je yang naik, tanye kenapa, die kata mat ngok lori tu tgh unloading brg...so ok.......... tunggu tunggu hubby tak muncul tiba...so I pon turun la nak tgk2 sambil boleh la angkat brg sket2 kan...terkejut berukssss aku....barang penuh kat bawah...hubby takda, lori mat ngok tu pon takda (sorry la if i refer them as mat ngok...geram sgt dah ni)..... i called hubby, he said they have left......menjerit!!!!!!!!!!!!!.... hubby pulak tgh tunggu kawan die 2 org nak cari rumah nak tolong2 angkat

hubby sampai je...terus tanya la napa semua.....mat ngok tu leh cakap after unloading

'sampai sini je la, kiterang dah penat sgt dah ni'................ ok...saya mang tak halalkan setiap RM yang dibayar

tanya hubby napa pay the balance, he said both mat ngok tu mcm gengster (mang pon)...so die malas nak panjang2....tp I terus call their boss....boss die pon kunun terkejut, and kata kita tak patut bayar the balance since keje tak siap...bengang btol la...kiterang mtk refund pon kan...die kata die lom jumpe lg driver mat ngok tu....mang aku tak halalkan lah!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sudahnya, dgn bantuan 2 org kawan hubby tu...pukul 12lebih(banyak gila barang aku) baru siap angkat ke atas....baru siap angkat ye...kemas mang tak larat..... the next day nak start keje ok huhuhuhuhu...bdn semua lenguh2 ni.....

my mum ada ikut sekali tp I tak bg die kemas2, biar jaga Aqeef aja .... Last friday pulak balik KL hantar my mum balik...so rumah masih lg sepah hingga ke hari ini agagagagaga

oh oh new workplace....sgt tak sempat nak on FB ok....email apa pon tak sempat....banyak keje and besar tanggungjawab

rakan2 blogger sila jangan lupakan saya ye hehehehe

p/s: nak tido...malam ni gagahkan juga bukak lappy buat entry....next entry ntah bile la pula ye hehehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

9 comments

  1. waaa sian jiha...kalo yana pun rase mcm xnk halal jugak..dh keje ko gitu ko buat la gitu..mmg ngok la jiha weh diorg neh..ee geram jugak rase

    ReplyDelete
  2. alahai..siannye jiha.. elly yg baca pun rasa geram... ada meh orang mcm tu...

    ReplyDelete
  3. kesiannya jiha...hmmm. kalau kita pon harus amukan camni. diorang ni keje main dan je.

    ReplyDelete
  4. ala kesiannya Jiha kuang asam punya driver lorry tu

    ReplyDelete
  5. geram dgr cite ko.ishh tu melayu ke? good luck jiha di tempat baru.kalau ainul ke penang ainul roger ye :)

    ReplyDelete
  6. bongok punye mat ngok!!mintak refund jiha..mesti mintak tu.

    ReplyDelete
  7. eiii teruknya org mcm tu..boleh pulak cakap penat..sabar ye Jiha. semoga cepat adapt dgn kerja di sana :)

    ReplyDelete
  8. http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

    The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

    ReplyDelete

Thanks Lovelies