Skip to main content

I am so gonna miss them huhuhuhuhu


Kak Maria: beza umur setahun (die tua setahun) je tp dah terbiasa panggil k.maria...suke borak ngan dia....dialah orgnye yang membuatkan saya berkecimpung dlm dunia breastfeeding ni....huhuhu rindu lah nanti nak kepochi bersama2

Tasha: geng 3sitis hehe, original 4, ex-opis roomate, ex-housemate rumah no 69, suke citer kisah suka duka dgn die huhhuhuhuhuhu nangessssss (satu batch masuk Sirim)

Naza: umur sama ngan k.Maria tp rock die ni so panggil Naza aje....jiwa sensitip tp suke tgk keletah dia....sangat bijak + workaholic..... will miss u Jaja

Naimah: pon sama umur ngan K.Maria tp pon panggil Naimah aje...die joined Sirim when i was in maternity leave....die opis-roomate skang...banyak borak2 ngan die pasal anak...layan lagu KRU lama2 ngan die petang2 hehehehe

Hanim: @kakak cantik, ex-housemate rumah 69, original 4.....suka kepohchi gak ngan die.... geng tido dkt ruang tamu ekekekeke

Dari bawah kiri:

Lijaaaa: geng 3sitis (walaupon nama die start with Nor, sebab kiterang satu batch, Jiha, Tasha and Liza, so SGM sedap je buh 3sitis), original 4, ex-housemate rumah 69..... org 1st kenal di NML hehehe...paling gilo ni hahahaha.. gaya mcm gagah tp tgk citer 'U Shame Me' (sila baca dgn nada cerita tu ye Lija) hahaha jerit2 tutup muka

Suhaidah: Su pon baru join tp layan gak la kepala die....comel aje su...hehehe geng makan sama2...order cendol tp takmo cendol hehehe apakah?

SitiNor: mama isyraf....ni pon suke melawat kat rumah 69 ni bawak Isyraf anak die....hahahaha seronok sgt melayan Isyraf masa kecik2 dulu.....bestnye rumah 69

sebelah SitiNor, saya lah tu hehehehehe

Awa: ex-housemate rumah 69, dia masuk 2011 kot eh..early 2011 kot....thanks awa banyak layan Aqeef masa ibu Aqeef ni sibuk dok keletang keletung kat dapur pagi2 masak utk Aqeef...Aqeef masa tu 9bulan sgt la nak ibunye aje..alahai.... pastu jaga Aqeef masa ibu die demam and berurut ngan Kak K....hahaha gilir2 korang jaga Aqeef kan...ekekeke

oh lalalalala I am sure gonna miss u guys huhuhuhu


Comments

  1. Sedih pulak bace entri ni.. Semoga Jiha happy kat Penang nanti n dapat kawan yang best jugak kat sana okey.. Take care dear!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…