Earthquake!!!!!!!!!!!!!!

April 11, 2012

Masih mcm tak percaya lg lah.....tak pernah alami gegaran lg....

Around 430pm kalau tak silap....Tgh ada discussion with my colleague and boss...tibe2 rasa mcm gegar2...masa tu rasa mcm 'eh, ada troli lalu ke?' duhhh ngok sgt kan mana pulak ada troli kat tgh dalam main office ni...lain lah kat production plant....

pastu gegaran makin kuat rasa...lantai mcm dah ke kiri ke kanan rasa gegaran nye.... masa semua terpinga2 kata earthquake ke, terus call kak Maz, owner taska Aqeef tanya if taska ada rasa tak....dierang tak rasa, maybe sebab rumah bawah kot....cuak jugak dgn budak2 kecik tu nak evacuate semua kan....tp suruh dia beware jugak sebab i nampak cuaca kat luar agak windy (masa tu dah terbayang tsunami....and my Aqeef? ada kat Taska huhuhuhuhu).........semua org berkumpul kat bawah tp I sempat lg grab my handbag yang ada breastpump and masa turun tu sempat grab susu dlm peti ais fuhhhh penting tu....I mang tak call hubby sebab pagi tu die dah kata batt die abes...tp for sure Agilent pon rasa gak gegaran...Agilent and Kobe tak jauh sgt...

bile dah reda...ada yang balik and ada yang masuk office and plant balik....i mcm blurr... nak call hubby suh fetch pon tak leh...nak naik keje hati tgh bimbang2 kan Aqeef juga...since dah turun bawah...gi bilik pump, pump susu...pastu hubby call kata die nak amek...just nice je abes pump die pon sampai..fetch Aqeef....huhuhuhu syukur sgt dpt pegang Aqeef td....huhuhuhu tak dapat bayangkan saat2 mcm ni, Ibu takdde ngan Aqeef uhuhuhuuhu

kol 630 kot td...dierang kata ada gegaran lg..tp kiterang tak rasa...td singgah makan kat kedai so tak rasa kot gegaran nye

malam ni bile ramalan kata pukul 9 tsunami will hits Penang.....tatau mcmmana nak react bile family and friends call tanya mcm mana?...they said bridge and ferry dah tutup.....nak buat apa? boleh berdoa aje la...nak lari? ke mana pulak kan,....

p/s: tp dah standby jugak satu backpack tu, letak tepi pintu..mostly barang Aqeef...diapers, baju, blanket and few others..

LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. sebak pulak bila baca ni Jiha
    tak dapat nak bayangkan kalau perkara buruk jadi
    selalu kita (me especially) tgk dlm berita aje kan
    bila berlaku dekat rakan sendiri, n bertulis lagi
    terus rasa bergenang airmata
    apa pun, Alhamdulillah takde perkara buruk jadi
    semoga Jiha & family sentiasa dilindungi Allah
    :)

    ReplyDelete
  2. Ya ALLAH...nasib gegar je kan....seme dah duk risau sebab putrajaya pon rasa gegaran nya..huhuhu..masa tue nanti nak lari kemana pon dah tak tau..harap Allah lindungi kite semua

    ReplyDelete

Thanks Lovelies