Skip to main content

Earthquake!!!!!!!!!!!!!!

Masih mcm tak percaya lg lah.....tak pernah alami gegaran lg....

Around 430pm kalau tak silap....Tgh ada discussion with my colleague and boss...tibe2 rasa mcm gegar2...masa tu rasa mcm 'eh, ada troli lalu ke?' duhhh ngok sgt kan mana pulak ada troli kat tgh dalam main office ni...lain lah kat production plant....

pastu gegaran makin kuat rasa...lantai mcm dah ke kiri ke kanan rasa gegaran nye.... masa semua terpinga2 kata earthquake ke, terus call kak Maz, owner taska Aqeef tanya if taska ada rasa tak....dierang tak rasa, maybe sebab rumah bawah kot....cuak jugak dgn budak2 kecik tu nak evacuate semua kan....tp suruh dia beware jugak sebab i nampak cuaca kat luar agak windy (masa tu dah terbayang tsunami....and my Aqeef? ada kat Taska huhuhuhuhu).........semua org berkumpul kat bawah tp I sempat lg grab my handbag yang ada breastpump and masa turun tu sempat grab susu dlm peti ais fuhhhh penting tu....I mang tak call hubby sebab pagi tu die dah kata batt die abes...tp for sure Agilent pon rasa gak gegaran...Agilent and Kobe tak jauh sgt...

bile dah reda...ada yang balik and ada yang masuk office and plant balik....i mcm blurr... nak call hubby suh fetch pon tak leh...nak naik keje hati tgh bimbang2 kan Aqeef juga...since dah turun bawah...gi bilik pump, pump susu...pastu hubby call kata die nak amek...just nice je abes pump die pon sampai..fetch Aqeef....huhuhuhu syukur sgt dpt pegang Aqeef td....huhuhuhu tak dapat bayangkan saat2 mcm ni, Ibu takdde ngan Aqeef uhuhuhuuhu

kol 630 kot td...dierang kata ada gegaran lg..tp kiterang tak rasa...td singgah makan kat kedai so tak rasa kot gegaran nye

malam ni bile ramalan kata pukul 9 tsunami will hits Penang.....tatau mcmmana nak react bile family and friends call tanya mcm mana?...they said bridge and ferry dah tutup.....nak buat apa? boleh berdoa aje la...nak lari? ke mana pulak kan,....

p/s: tp dah standby jugak satu backpack tu, letak tepi pintu..mostly barang Aqeef...diapers, baju, blanket and few others..

Comments

  1. sebak pulak bila baca ni Jiha
    tak dapat nak bayangkan kalau perkara buruk jadi
    selalu kita (me especially) tgk dlm berita aje kan
    bila berlaku dekat rakan sendiri, n bertulis lagi
    terus rasa bergenang airmata
    apa pun, Alhamdulillah takde perkara buruk jadi
    semoga Jiha & family sentiasa dilindungi Allah
    :)

    ReplyDelete
  2. Ya ALLAH...nasib gegar je kan....seme dah duk risau sebab putrajaya pon rasa gegaran nya..huhuhu..masa tue nanti nak lari kemana pon dah tak tau..harap Allah lindungi kite semua

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…