Bercuti = Makan2

May 22, 2012

Masa USS Trip hari tu...kiterang stay kat JB

Hahaha lawak aje....flight to Changi tp balik Malaysia utk tidur...ni semua pasal teruja ngan flight sePOSEN tahun lepas....booked aje lah ke Singapore...masa tu plan nak dok Singapore la kan.... sekali mang ai sgt mahal hotelnye ...pastu yang affordable pulak area. 'Red Lights District'...nehi kabi nehi!!!!!.. This is the first time i travel with my Kakngah and her husband (of cos my husband and Aqeef sekali lah hehehe)...this is their second honeymoon after 8 years of marriage (honeymoon tp kiterang pon ada sekali, oh tp mereka romantika aje ;) )

Kat JB...nasib lah ada adek ongcu ku di UTM....so kemana2 kiterang nak makan ada lah transport...her GF pon tag along...so ada dua la kereta....so not much of jalan2 di JB tp more on makan2 hehehe

DAY 1

 Dari Changi to JB gi Luncheon at 'Singgah Selalu' kat Danga Bay....food variety ok la...and ada bilik penuh dgn colourfull balls for kiddos...so Aqeef sgt enjoy

 cakap ape lah tu Aqeef

 ibu gemok hehehe

 ni pulak kat 'Restoran Sayam' kat Setulang, dekat dgn the Zon.... oh sgt sedap and murah gak la Seafood kat sini

 ketam masak cili yang superb

 kerapu masak halia pon terbaik

 telur bungkus yang biasa2 saje

 dari Setulang ke Danga Bay....happening gak tp busuk la...pantai die pon banyak sampah

DAY 2

 Jalan2 JPO kononnye....beli coklat aje hahahaha

 honeymoon ke ni hehehe

 ibu+Aqeef+makngah

 1st time makan kacang pool yang digembar gemburkan oleh suamiku, ibuku and some frens...dari ngandung teringin tp tak dpt....so kene la cari jugak..Kacang Pool Haji kat food court Larkin

 ok la not bad

 anak perempuan saya hehehe....eh eh bukan la...ni anak my pimpom Durrani..Syasya Aina nama die...comel kan....die dtg ke hotel bawak kan murtabak yang femes di JB...

 ni la murtabak nye....saya bukan la penggemar murtabak tp I must say...ini murtabak sgt sedap...

 oh after Durrani left....we went to Uptown JB (eh btol ke uptown, ke pasar ape tah namenye..lopaaa lah)..... jalan2 cuci mata and terjumpa benda ni....yang sadisnye, semua org kenal apakah ini...I je tak kenal and mcm blur2...ini Mee Siput....hubby siap kata 'u tak kenal?'...oh patut ke ku kenal.... oh tp sgt sedap...sambal die terangkat lah.....my adik ongcu kata kalau die gi pasar ni, mang die akan makan Mee Siput akak ni...

 1st time having Mee Siput....jakun sebentar Mee rupa gini....keras and makan mcm tu dlm plastik aje......hahahahaha


Lepas dari pasar tu...gi Luton Van kat dataran pulak....mang keje nye makan aje lah

eh eh abes dah gambar...tu namenye malas dah nak upload....terkedek2 sgt.... DAY 3 most of the time di USS aje lah...and DAY 4 lunch kat kedai Asam Pedas (tp tak best hehe)...pastu jalan2 around Singapore before heads to Changi

Sekian sahaja, percutian makan2 saya



p/s: Oh...esok camne kah ni...mau Unpaid lagi kah....Aqeef nampak makin teruk lak....esok i Unpaid...then Thursday and Friday hubby lak cuti...aci tak

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies