Skip to main content

Bercuti = Makan2

Masa USS Trip hari tu...kiterang stay kat JB

Hahaha lawak aje....flight to Changi tp balik Malaysia utk tidur...ni semua pasal teruja ngan flight sePOSEN tahun lepas....booked aje lah ke Singapore...masa tu plan nak dok Singapore la kan.... sekali mang ai sgt mahal hotelnye ...pastu yang affordable pulak area. 'Red Lights District'...nehi kabi nehi!!!!!.. This is the first time i travel with my Kakngah and her husband (of cos my husband and Aqeef sekali lah hehehe)...this is their second honeymoon after 8 years of marriage (honeymoon tp kiterang pon ada sekali, oh tp mereka romantika aje ;) )

Kat JB...nasib lah ada adek ongcu ku di UTM....so kemana2 kiterang nak makan ada lah transport...her GF pon tag along...so ada dua la kereta....so not much of jalan2 di JB tp more on makan2 hehehe

DAY 1

 Dari Changi to JB gi Luncheon at 'Singgah Selalu' kat Danga Bay....food variety ok la...and ada bilik penuh dgn colourfull balls for kiddos...so Aqeef sgt enjoy

 cakap ape lah tu Aqeef

 ibu gemok hehehe

 ni pulak kat 'Restoran Sayam' kat Setulang, dekat dgn the Zon.... oh sgt sedap and murah gak la Seafood kat sini

 ketam masak cili yang superb

 kerapu masak halia pon terbaik

 telur bungkus yang biasa2 saje

 dari Setulang ke Danga Bay....happening gak tp busuk la...pantai die pon banyak sampah

DAY 2

 Jalan2 JPO kononnye....beli coklat aje hahahaha

 honeymoon ke ni hehehe

 ibu+Aqeef+makngah

 1st time makan kacang pool yang digembar gemburkan oleh suamiku, ibuku and some frens...dari ngandung teringin tp tak dpt....so kene la cari jugak..Kacang Pool Haji kat food court Larkin

 ok la not bad

 anak perempuan saya hehehe....eh eh bukan la...ni anak my pimpom Durrani..Syasya Aina nama die...comel kan....die dtg ke hotel bawak kan murtabak yang femes di JB...

 ni la murtabak nye....saya bukan la penggemar murtabak tp I must say...ini murtabak sgt sedap...

 oh after Durrani left....we went to Uptown JB (eh btol ke uptown, ke pasar ape tah namenye..lopaaa lah)..... jalan2 cuci mata and terjumpa benda ni....yang sadisnye, semua org kenal apakah ini...I je tak kenal and mcm blur2...ini Mee Siput....hubby siap kata 'u tak kenal?'...oh patut ke ku kenal.... oh tp sgt sedap...sambal die terangkat lah.....my adik ongcu kata kalau die gi pasar ni, mang die akan makan Mee Siput akak ni...

 1st time having Mee Siput....jakun sebentar Mee rupa gini....keras and makan mcm tu dlm plastik aje......hahahahaha


Lepas dari pasar tu...gi Luton Van kat dataran pulak....mang keje nye makan aje lah

eh eh abes dah gambar...tu namenye malas dah nak upload....terkedek2 sgt.... DAY 3 most of the time di USS aje lah...and DAY 4 lunch kat kedai Asam Pedas (tp tak best hehe)...pastu jalan2 around Singapore before heads to Changi

Sekian sahaja, percutian makan2 saya



p/s: Oh...esok camne kah ni...mau Unpaid lagi kah....Aqeef nampak makin teruk lak....esok i Unpaid...then Thursday and Friday hubby lak cuti...aci tak

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…