Skip to main content

Bilik Aqeef Danial....belum siap agagagaga

Dah nak masuk 2 tahun ni...dah kene mula ajar anak tido asing2 dah ni...hehehe since newborn sampai 10mths++ mang tido asing, dia dalam babycot and every night, 3 hourly, ibu akan terbongkok2 la angkat Aqeef nak breastfeed....gigih masa tu..sampai satu tahap dah penat gila travel kl-sepang-kl everyday..so decide to tido sekatil...so sampai la ke sekarang ni tido sekatil....tp sekarang, my queen size katil dah tak muat utk Aqeef yang lasak itu...so it is time muahahahahaha

Since he loves cars so much (currently)...so decided utk buat theme car la kononnye...gigih ibu potong2 kain felt and jahit jelujur (buruks)...just to attract him to be inside his own room ;)

Ikut hati and nafsu....I really want to have a new set of closet/drawer...tp bile pk pembaziran and ini pula rumah sewa and membayangkan nak pindah nanti mau angkut barang....terus niat utk tambah perabot mati di situ...penat la wei nak punggah perabot...tunggu dah dok rumah sendri, baru best nak beli itu ini

Muahahahahaha cantik kan langsir Aqeef, sangkut comforter aje hahahaha....masih blom jumpe langsir yang berkenan di hati (car theme(if ada), ceria dan yang paling penting MURAH hahaha)..and the pink drawer tu, mine since jaman U dulu...and we longgok semua di tepi tingkap itu sbg penghalang Aqeef to go near the window sebabnye tuan rumah tak pasang grill kat tingkap lah....this is the thing yang buat delay nak bagi die dok sini sendri....are they anything in the market , child lock utk window tak eh?

Jumpa this comforter set at affordable price...rm60++ kot ni....and yang penting car theme..kain pon ok la not bad...ada jumpe yang akemi nye..dark blue tp ada queen size aje and a bit pricey

 And this yang paling Aqeef (ibu kot) excited...jalan2 kat Giant Bayan Baru..... terpandang cot hangar ni..tgk harga jatuh lebih kurang 60%.....i bought this at rm20 aje..selalu tgk kat Jusco yang design mickey, pooh or princess tu mahal gile...so terus grab la ape lagi and I bought the last piece....meja study tu pulak lg rasa paling berbaloi...display set and ada la kotor sket tp lepas lap bersih..material pulak yang senang lap tu...and yang lg best sebab car theme jugak heheh...ada satu meja and 2 kerusi...bought at rm50....ibu senyum lebar jalan ke kaunter pembayaran

 anak ibu tengah buat homework hehehehe



Tak complete lagi bilik nye...sikit2 dulu...tp plan dalam kepala ni mcm2 hehehe and antaranya..

setiap kali gaji beli satu barang hehehehe

WISH LIST HEHEHHEE

1) Daun yang comel ini hehehe....mesti lagi lena and excited die mau tidur di bilik sendiri kan hehehehe


 2) Kipas...hahaha kipas pon takda lagi...hanya Master bed room aje tuan rumah pasang wiring kipas...so kiterang dah beli la kipas siling and pasang sendri...tp yellekkkk utk bilik Aqeef....camne nak make sure safety dlm bilik kalau pakai kipas ni eh....letak kat drawer pink kt gambar atas tu boleh tak...takut Aqeef panjat and tarik2 lak....Aqeef dah mula main2 dalam bilik dia tp sebab panas takde kipas..kejap2 aje la....nak pasang air cond?...belum lah mampu...ke boleh tak pasang kipas yang mcm ni tp lekat kat dinding tu...tu pakai plag je kan?

3) Langsir...hahaha kesian bebenor pakai comforter aje .....pastu nak cari child lock utk tingkap tu since tuan rumah tak pasang grill...sape tau sila bgtau ye
 4) Rug....hahha tema sangat kan....ni napsu napsi aje...dgn harapan Aqeef akan cintakan bilik die
5) Lampu tidur comel....hahaha nak jugak ada car kan......research kata ..kene tidur dalam gelap and ada lampu tidur sket....dapat rehatkan minda masa tidur.....untung ko nak...ibu nye night lamp ialah lampu bilik air aje hehehehe


6) CD Player.......so that boleh pasang surah2 utk die masa tgh tidur...for his lullaby..for the soul..InshaAllah

gaji beli satu item...maksudnya..lg 6bulan lah baru siap bilik Aqeef ni hahhaa....tp yang penting kene beli kipas dan window child lock...and maybe safety features utk door jugak kan

ok...sekian dari ibu yang suke berangan ini hehehhee

Comments

  1. Banyak barang tu nak letak..muat tak? Hehehe

    ReplyDelete
  2. 6 barang je lagi...InshaAllah muat hehehe

    ReplyDelete
  3. almari pink itu i masih ingat! hahahahahaha..

    ReplyDelete
  4. cantik dh tu jiha walau tak complete :)
    langsir tu kalo jumpa kain jahit sendri je jiha..lg jimat :)

    ReplyDelete
  5. amy: haha dh lama plan nak cat to putih or green and blue tp manjang x sempat hehehe

    yana: haah mang plan nak cari kain je, jimatkan

    ReplyDelete
  6. jiha cantiknyer set cadar car tuh..beli mana? adam kein pun mmg obses dgn car....mind to share beli katne x? eheh

    ReplyDelete
  7. nak jugak beli comforter car tue...jiha beli kat mana eik???

    ReplyDelete
  8. jiha beli kipas yg lekat kat dinding tu..selamat sket..sbb dia tak leh capai..kipas tu senang je pasang dia, sambung kat plug.takyah nak wiring segala..nak pindah nnt pun, boleh bawak sekali..=)

    ReplyDelete
  9. great idea! nk buat cmni gak.tp theme kapal terbang:D

    ReplyDelete
  10. bertuah aqeef
    cha tidur kat ruang tamu je. tp aku pun dh pasang niat nak make overbilik untuk dia
    tp aku tak sanggup nak tggu lama2
    duit tunggakan gaji mmg habis untuk bilik cha je lah jawabnya

    ReplyDelete
  11. cantikkk..suka tengok walaupun tak complete.

    ReplyDelete
  12. cadar tu beli kat kedai kat dlm queensbay mall, my home decoration ke apa tah

    tp masa tu sale

    ReplyDelete
  13. tuan rumah agak strict tak bg drill.dinding, camne mau pasang yg kt dinding tu nye kipas eh huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…