Mak!!!!! Malu nye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

May 03, 2012

Ha ha ha nak gelak kan diri sendiri dulu lah 

korang penah tak alami benda yang buatkan korang malu sgt2...toreh pisau kat muka pon tak kuar darah kot ekekeke...Jiha? ADA !!!!!!!!!!!!!

Last Monday, I went to Imegresen Wangsa Maju utk renew passport and 'thanks' to my other half, we all sampai around 1130am (cos he overslept sebab gi konsert Avenged  Sevenfold tu caittttt)....

Mak ai sgt ramai nye org nak buat passport... my number 1396, current number 1251...ayarkkkk... so gi lunch jap kat Ali Maju sederet ngan Imegresen tu gak...lepas lunch gi Imegresen balik, ada lg 100 org kot and sistem leh tergendala pulak, so for sure lama lagi kan.... and tibe2 hubby said die nak cari toilet kat Esso mana tah...ok so I was wandering around and terjumpa this Salon...aha.... why not I get my hair perm sementara menunggu no yang lom kunjung tiba... lgpon mang dah lama berhasrat nak perm rambut kan hehehe...so tanye la Salon tu

Jiha : Dik, kalau nak buat perm lama tak? 

(I was blur sebab tak tau kan, tp penah teman my fren buat rebonding, ada la dekat 5jam)

Budak Salon: Owh kalau akak pakai ubat yg bagus sket..30min je dah siap

Jiha : Ok set, ok lah

pastu boleh pulak kan nak tunggu female hair stylist tu lama sgt...ada dekat 30min jugak....die sampai je terus potong rambut, hair wash sebelum nak perm tu... die promote jugak kaedah resdung die since i cakap i ada masalah ketombe...so buat gak resdung so terlama la sket ...pastu hubby dtg kata no dah nak dekat...so dgn rambut basah2 tu sarung tudung and gi Imegresen ngeeee

Dah submit borang and bayar...masa tu around 3, passport siap after 1 hour...so gi la sambung perm....I was confident sgt yang Imegresen tutup pukul 5. Pukul 415 tu tergerak hati la suh hubby gi jenguk no jap....sekali hubby kata dah nak tutup dah..what?????????? and I tot hubby boleh amekkan, tp kene amek sendiri sebab kene thumbprint..ayoyo....satu kedai dok melayan i yang gelabah...hahaha gila lorat aku...yelah ada hari tu aje untuk collect since esoknye Labor Day and I have no more cuti left before Singapore trip...huwaaaa

camne ni, kepala ku penuh dgn roll2 perm tu..

.try sarung tudung...kembang semangkuk mcm Queen Amidala pon ada.... ke Predator? hahahaha, 

try cover dgn towel kecik salon tu...lg la aneh aje

sekali akak Salon tu bg selendang hitam die....ok ni ok sket tp still mcm mak datin yang rambut kembang semangkuk and cover dgn selendang tu...

and yang paling memalukan dan menyiksakan , nak berjalan dari Salon ke Imegresen tu agaga...nasib baik la hubby ku besar so jalan sorok2 la di balik hubby

masuk je Imegresen, dah tak ramai sgt org mcm mula dtg tadi tp ramai lah jugak..................MALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
masa nak collect tu, akak Imegresen tu senyum2

akak Imegresen : buat rambut ke?

Jiha: ye bla bla bla (cerita la td tunggu lama sgt, igtkan sempat bla bla bla)

Mamat Imegresen  :  eh kenapa ada mcm mau kedai gunting rambut eh  (dush dush dush mcm batu hempap kepala)

akak Imegresen : ni ha, adik ni gi buat rambut

Mamat Imegresen : oh hahahaha patut lah

I hanye boleh menyengih aje ok....masa nak keluar dr Imegresen tu, berharap jgn la sesapa amek gambar aku pastu up kat FB jd bahan lawak ke...hahahaha tolong JANGAN....and JANGAN LAH ada sesiapa yang kenal i pulak kan..... rasa nak pengsan...dush dush dush

oppsss ini bukan rambut i....Ihsan Google

p/s: memalukan sgt kan hahahahahahahaha (ok tutup muka)

LAGI ARTIKEL MENARIK

14 comments

  1. i ketawa tbahak2 sampai keluar airmata! u ni lawak laaa...adoi..malu!!!!

    ReplyDelete
  2. sangat kelakar ok! hahahaha :D

    ReplyDelete
  3. hahahaha. nasiblah, pengalaman tu.

    ReplyDelete
  4. Jiha!!! Sampai menangis-nangis ketawa ni!!

    ReplyDelete
  5. hihihi jiha jiha.. sabar je la.. xape.. skali skala masuk imegresen mcm tu kan..

    ReplyDelete
  6. jihaaaaaa, serius kelaka sgt cerita u ni. kite baca sambil tervibrate tahan gelak ;p hihihihi

    ReplyDelete
  7. Jiha...jiha.. HAHAHA, tolong gelak sekali bleh?

    ReplyDelete
  8. hahahaaaaa...ini lawaakkkkkk!!!!! :P

    ReplyDelete
  9. hahaha gelakkan diri sendri lg

    kalau tak sebab terdesak, takkan ku keluar nye dr salon tu, masa tu emosional ada rasa mcmnak tarik cabutkeluar roll2 tu semua, tp sayang lak buat mahal2

    so keluardgn keadaan pasrah hahahahahaha

    ReplyDelete
  10. adui ...sampai menangis kakak ketawa!!!pecah perut..comel apa!!!ho...ho...

    ReplyDelete
  11. Boleh bayang rupa Queen Amidala tu! Kahkahkah! :D

    ReplyDelete
  12. ahahhahahaaha..minta ampun saya gelak
    tapi ahahahhahahaha..sumpah kelakar

    boleh imagine camne rupanya.ahahahaha

    ReplyDelete

Thanks Lovelies