Skip to main content

Sayang Gadget ini ;)

Semua org sekarang sana sini nak pakai Smartphone kan

I'm not into gadget sgt so i really don't bother nak tukar2 phone ke apa....mang jenis setia ngan phone until end of life phone tu...baru la tukar phone baru

And I really2 sayang sama ini phone

Why?
1. Birthday present from hubby -May 2010.
2. Masa tu dah sarat2 mengandung so nak sgt phone yang ada camera/vid and boleh connect to the net.... ye la mesti excited nak amek gambar my precious baby kan ...so dah banyak berjasa capturing photos and vids of Aqeef Danial ;)
3. And I still think Nokia punye phone is very durable. Campak sana sini masih steady, cos I'm not a person yang letak barang sopan santun hehehe
4. Ovi GPS yang sangat berjasa lebih2 lagi dalam pencarian rumah2 client MyBabypimpom Buaian Berendoi, ada yang jauh2 sgt di Batang Kali, Kuala Selangor, Seremban..semua nye dapat cari dgn bantuan my phone ni

Oh my Nokia E72...sila bertahan lebih lama ye....I have no intention to replace u.... ;)

Comments

  1. Hubby beauty pun still guna E72 dia even ada smartphone lain. Dia kata banyak jasa syg betul nak trade in. Hihihii

    ReplyDelete
  2. it is a smartphone jugak jiha..=)

    ReplyDelete
  3. sy pun masih guna dr 2009 till now.. anak baling pun masih elok ja.. hehehe... love E72

    ReplyDelete
  4. E71 kita pun sayang jugak tapi dah rosak masuk air... sayang sangat2... tapi nak buat cemane... :((

    ReplyDelete
  5. eh,..samalah saya pun.
    sebab ada sentimental value kan?
    hubby hadiah masa ngandung anak sulung(ewah..mcm dah ada anak number dua) sayang sangat.rosak boleh nangis

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…