Kisah Family Planning

July 28, 2012

Since dari awal mang niat nak susukan Aqeef selama 2 tahun, so planning for second child right after Aqeef genap dua tahun..... takut tak larat preggy and masa yang sama nak susukan Aqeef.... so itu lah planning nye sejak awal lg...tp kalau Allah nak bagi awal, terima terima ;)

My period dtg lambat after bersalinkan Aqeef.... 1y 4months....tu pon sebab gatal pi makan MAB..terus peot hehehe...before that i consume Noriday.....after stop taking MAB , sambung Noriday balik....period jd tak tentu and huru hara 

Aqeef 1y 5mths je I decided to stop using pills dah sebab peot serius jd huru hara.... and at that time amek diet drinks jugak...and my period masih huru hara... so stop plak amek diet drinks ke apa...baru la getting back to normal...24 days..26 days

oh sebelum getting back to normal tu.. 60days i tak peot... mixed feelings sgt masa tu

1) baru je masuk tmpt keje baru..tup tup ko ngandung?
2) masa tu Aqeef baru 1y 9mths...blum genap 2 tahun susu lg...I pulak bukan jenis ibu yang susu melimpah ruah....I have to bangun tgh malam and pepagi utk pump nak bekalkan ke taska utk the next day nye...takut I don't have enough energy aje for baby in tummy 

then bile tup tup period..lega juga...oh masa tu pon masih minum diet drinks.... lepas tu since nak cuba membuktikan teori yang sebab minum diet drinks/product ni yang sebenarnye mengacau hormon ku (since anak dara lg bermacam2 produk amek dah konon nak kurus, tu yang period tak tentu aje tu)..so stop la minum dah... Alhamdulillah...period normal utk 2 bulan

bulan ke 3 ni and Aqeef pon dah nak masuk 2 tahun (he was born on 14th July 2010)
..dah mula la actively 'family planning' nye hehehe.......... bile period melepasi 28 hari, 'eh tak betul balik ke period aku ni' or 'pregnant kot' hehehe

rasa mual2 sepanjang 2 minggu...tp since sy mang banyak angin dlm badan, rasa mual tu biasa....few -ve UPTs...so tunggu aje lah...kalau ada...adalah kan...

2 minggu lewat, i ada rasa sakit kat tulang tongkeng (coaxci pain)...so I went to see doc...ckp yang I was late and on the pain...buat UPT tp blurr (as in previous entry).... die suh dtg lg seminggu

tp saya sebagai org yang kurang sabar, telah buat UPT lg di rumah hari ini hehehe...Alhamdulillah sudah clear line nye....tak sabar nak gi 1st check up

Semoga dipermudahkan segala urusan....rezeki Ramadhan Al-Mubarak.... and nak juga susukan anak no 2 ni 2 tahun penuh juga..InshaAllah

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. congrat jiha :) yeay abang long aqeef la lepas ni ;)

    ReplyDelete
  2. Many congratulations jiha! Sebaya jugaklah anak kita yang 2nd nampaknya :). Cerita planning kita lebih kurang hehe patutnya nak tggu sampai 24mths tapi terawal sikit ;p. it happens when it meant to happen.

    ReplyDelete
  3. salam jiha....congrats...:) aku x sabar nk tambah 2nd baby jugak ni...tp belum ade rezeki...heheheh....take care tau...

    ReplyDelete
  4. kita tak pernah plan pun..tp blm rezeki.apapun tggu arreessa 2thn :)

    ReplyDelete
  5. Wah! Wah! Tahniah jiha! Nur pon dah pregnant..Nieza dah selamat deliver 2nd baby..now dah msk hari ke20..seriously memang penat bila pregnant and the same time menyusu..itu tak masuk lagi morning sicknessnye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kena tanya nieza tips la, sbb dah gone through kan hehehe

      Delete

Thanks Lovelies