Susu after 2 years for Aqeef Danial ?????

July 12, 2012

Alhamdulillah , lusa Aqeef Danial will turn TWO...syukran syukran...semoga menjadi anak yang soleh and manusia yang berguna dan akhirat...ameeen

ok mari bercerita kisah penyusuan Aqeef Danial

Alhamdulillah, lusa jugak genaplah Aqeef Danial 2 tahun menyusu badan... banyak sgt ups and downs masa menyusukan Aqeef ni....I'm not like some mothers yang susu nye melimpah ruah sampai tak muat peti ais and deep freezer...tp Alhamdulillah..susu cukup utk anak ku itu....nights and pepagi sepie bangun utk mengepam hehehhee.... and hari ni dan esok will be the end of my pumping routine at work and di rumah jugak (hoyeah...hahaha gembira tp have weird feelings jugak).... tp malam InsyaAllah akan df Aqeef lagi...cumanye no more ebm at Taska lah....

setelah bertanye sana sini, membaca sana sini, so inilah list apa yang patut dibekalkan ke taska...


1. FM...lembu = NO NO NO cos he is allergic to susu lembu
2. SOY = I don't think so!!
3. FM... kambing = hmmm mahal oh..karihome tu tin kecik dah berapa rm dah (ibu kedekut haha)
4. Fresh Fruit Juice = ***** ...kita bg 5 bintang utk ini hehehehe

since dah pilih choice no 4....kene la bgn awal pepagi juga utk prepare juice and breakfast, snack and lunch pack utk Aqeef...make sure he'll get all the nutrition he needs... (since pindah Penang ni asek ngelat je buat bento pack utk Aqeef sebab penat terlebih di tempat baru...ampunkan ibu nak)


ok sekian entri sebulan sekali dari ibu yang konon biji ni

Lusa mau sambut birthday Aqeef di Langkawi...yok sapa mau ikut ;)

LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. cayalah jiha..banyak2 respect jiha.dina dah lama takde bekal2 rafique ni..asyek kepenatan je skrg ni..

    ReplyDelete
  2. happy becoming birthday aqeef. kasih still tanak FM.

    ReplyDelete
  3. hye...bukan ke budak after 2 yrs pon kene susu jugak...utk tulang diorg(yelah kita yang dah besar ni pon kene minum susu utk jaga tulang..=))...i think u kene bagi susu jugak dkt ur son...-sher

    ReplyDelete
  4. susu is not the only source for calcium plus he is allergic to susu lembu, after effect die teruk, so that is why i decide not to bg susu

    susu kambing x pernah try samada allergic x

    ReplyDelete

Thanks Lovelies