Check Up + Bersalin + Berpantang

August 02, 2012

Alhamdulillah now dah 7 weeks.... sabtu ni InshaAllah 1st check up...or is it too soon eh?

Sekarang ni dah tak dpt nak buat check up kat KK due to cuti yang kureng di opis baru ni...so we plan to have check up kat Pearl Maternity Hospital and 5 min sahaja dr rumah hehehehe....and the hospital is owned by a Muslim Dr, Dr Rosita...

Dah buat appoinment with her Sat 1230pm ni....ngee tak sabar nye

oh now dah mula aloya2 ye...sgt awal...dulu masa Aqeef masa 8weeks baru dpt clear line masa buat UPT and start aloya2 pon 9 weeks..... tak sabar nak melalui saat2 indah masa ngandungkan Aqeef dulu...i really miss those moments

oh ye..... korang yang kg jauh kan....lepas bersalin mcm mana korang pulang ke kg halaman eh... ayoyo takleh bayangkan....dulu my mom kata lepas abes pantang baru leh travel jauh....tp takkan saya mau berpangtang di Penang.... I want my mom (manja hehehe)

p/s: perut saya 7weeks mcm perut 4 bulan ye sebab sy membesar bagai johan bile pindah Penang...menci ah

update: td dah pegi check up sebab tak sihat sket...scan and doc kata ~4 to 5 weeks.....lagi sebulan dtg lg utk confirm EDD ;)

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. nani yang 2nd ni bersalin kat kg...so, balik awalla nampaknya..

    ReplyDelete
  2. Jiha, kita dulu deliver Friday, keluar wad Sat. tu terus mak bawak balik kampung. Naik kereta. Duduk seat depan pun azab sungguh lah. Alas bantak pun masih rasa lagi. Huhu. Tapi Alhamdulillah safely arrived. :))

    ReplyDelete
  3. Try cuti awal sebelum tarikh due..tapi kalau baby keluar awal,tunggula seminggu baru balik..may be dah sihat sket mase tu..if bersalin normal la

    ReplyDelete
  4. ainul dl sbb plan czer.so mak dtg awal.pantang seminggu kt umah lps tu balik kangar.jauh tuuu..nasib baik Arreessa baik time tu .skrg ni asal nampak R&R kena stop.

    ReplyDelete
  5. tahniah..kita dlu ke hulur ke hilir naik keta..tp husband bw tak laju sgt..sbb gerak dr as ke penang..penang ke kl..gitula..ms marissa pantang sendiri kt penang.. ;)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies